Pogledajte trejler sa naci-dinosaurusima!

vesti

06.08.2018.

Pogledajte trejler sa naci-dinosaurusima!

Kada se pojavio prvi film, 2012. godine, stekao je pravi kultni status među mnogim ljubiteljima SF satire. Finsko-nemački film Iron Sky, koji je režirao Timo Vuorensola, doneo je nesvakidašnji pristup temi koju je obrađivao - naci-Mesecu i tajnoj bazi koju su tamo sagradili da bi se oporavili od poraza u Drugom svetskom ratu i ponovo zagospodarili Zemljom!

Premijera "nastavka" - Iron Sky: The Coming Race - bila je prvobitno zakazana za ovaj mesec, ali je odložena čak za 16.1.2019. Do tada ostaje nam da se s radnjom, brižljivo čuvanoj u tajnosti, bar donekle upoznamo kroz "produženi" trejler, koji su autori upravo isporučili na društvene mreže.

...Planeta Zemlja je uništena, a predsednik SAD, koji je i sam reptil, kreće na putovanje da sretne reptila Hitlera, koji jaše T-Rexa! Radnja se dešava 20 godina nakon prvog filma, kada je bivša nacistička baza na Mesecu postala poslednje utočište izbeglica sa Zemlje, uništene nuklearnim ratom. Ipak, duboko o unutrašnjosti uništene planete, nalazi se snaga koja može spasiti poslednje ostake čovečanstva. Ili ih uništiti zauvek... Tu se nalazi i istina o stvaranju ljudske vrste, anaši junaci će doživeti neslućenu avanturu u unutrašnosti Zemlje, jer moraju da se izbore sa zlim Vrilima, praistorijskom rasom reptila i njihovom armijom dinosaurusa! 

Inače, početka snimanja drugog dela filma bio je još 2014. godine, ali je ono nekoliko puta prekidano.

Procenjuje se da je za snimanje ovog filma, koji već sada izaziva brojne kontroverze, potrošeno 15 miliona dolara. Vredelo li je?

 • Коментари (26)

За коментирање мора да бидете пријавени!

 • Stole Haringa
  eXtreme member
  11.08.2018. 05:22
    Vidojevića i društvo ni ja ne smatram merodavnim, on je samo dobar primer šarlatana koji zaluđuje narod. Spomenuo sam ga jer je upravo on forsirao teorije o bazi na Antarktiku i begu u Vaseljenu. Čekam da vidim teoriju o tome kaki su stradali vanzemljaci u Bosni. Piramide u Visokom možda nisu njegov reon i zato mudrac ćuti inače bi osvanula teorija kako su stradali na putu od Viskog prema Jajcu  Šalu na stranu, hitler je shvatio i zloupotrebio moć medija. Njegova parola i želja da svaki dom treba da ima radio nije bila moguća. Zato je postavio uokolo zvučnike, zloupotrebio film i počeo da sivu masu konzumenta pretvara u testo. Nemci su imali ozbiljne kondicione pripreme pre nego što su naoružani krenuli na SSSR. Kondicione pripreme su bile dugotrajne i ozbiljne, mislim da je Pekić detaljno opisao obuku hitlerjugenda i nacista koja je itekako bila ozbiljna. Da bi ubedio i što bolje izmanipulisao švabe hitler je otišao u njihovo kolektivno nesvesno i tamo izbunario Votanu, Valkire, simbole od kojih su neki završili na uniformi (strelaste munje, lobanja). Jung je to ukapirao i analizirao. Kako drugačije objasniti da običan čovek koji je pre rata bio, na priemr, obućar ili profesor, postaje bez problema masovni ubica u konclageru. Za Junga i mene oni su doznolili da budu izmanipulisani od strane države i vlasti koja je demokratskim putem donela zakone koje je kasnije sptovodila. Zanimljivo je da je prvo poklekla medicinska struka a za njima svi ostali koji su krenuli u pljačku, pardon, osvajanje životnog prostora koje im po rasnom pravu pripada. Pustili su ga da zauzme Austriju, Češku i Poljsku, osokolili su ih i rezutat je poznat. Onoliko koliko je kriv hitler toliko su krivi oni koji su mu to sopustili, isti oni od kojih je preuzeo opskurne eugeničke teorije.  Prvo carstvo sa Bizmarkom bilo im je najbolje. Divan primer kako se pedesetak državica može ujediniti kulturom. Zato se kod nas radi sve suprotno. [прикажи го целиот коментар]
 • mahoni
  Administrator
  11.08.2018. 00:08
            Uvek je bilo ljudi kao što je vidojević. Hvala Bogu, ja ga nisam slušao i ne smatram ga merodavnim za te stvari. Čovek se bavi istorijom iz hobija, a i zbog zarade. Zaboravljamo da je jedne godine krupnu književnu nagradu(davno je bilo, ne sećam se koju) dobio pisac romana o srpskom vampiru.            Jedino što ne mogu da prihvatim psihoanalizu junga. Kada uradiš propačun itler je imao bolje rezultate manipulacije od LSD-a. Ne prihvatam činjenicu da je nemački narod izmanipulisan. Dok su pobeđivali i osvajali i ubijali druge narod je bio sve zagriženiji, a postao svestan svoje zaluđenosti tek kada je rajh počeo da propada. Tandrčak vreteno, ne igra se fudbal, pa da postaneš svestan svojih slabosti. Pa, šta su oni? Retardi? Javno, u novinama i filmskim platnima objašnjavali su da je istočna kampanja pokrenuta zbog ŽIVOTNOG PROSTORA arijevske (nad)rase.            Opet, nisu ni prvi ni poslednji, samo su bili krvožedniji. Valjda je samo džingis kan bio krvožedniji od nacista.             Prvo i drugo carstvo je postojalo sa svim svojim incesuidnim vladarima i cilj je uvek bio isti. Kao i ovim gušterolikim iz zadnjeg filma. Da pokore drugog i da naprave potčinjenu rasu koja će da im služi. Opet, zar to ne pokušavaju sve vlasti? Samo se sistemi razlikuju, bar onako, za oko. 
 • Stole Haringa
  eXtreme member
  10.08.2018. 02:48
    Za Lazu i slične institucije zaduženi su Vidojević i društvo. Upoznat sa njihovim radom preko kolege sa kojim povremeni delim radni prostor. On prosto guta sve "naučne činjenjice" koje mu serviraju. Nije pomoglo što sam mu rekao da je dotični dramaturg, novinar i ko zna šta još, da dotični prepričava holivudske serije i filmove, na primer, Zvezdana vrata i slično...Somnabulije o tajnim hitlerovim i svim ostalim oružjima, šupljoj zemlji za koju je tražio ulaz i slično da ne pominjem. Zagovornici ovih i sličnih teorija nisu imali šta da traže u društvu do pojave interneta koji ih privlači kao što sijalica privlači insekte.   Hitler je sam davao povoda za to i njega i izmanipulisani nemački narod najbolje je analizirao Jung. Manijak je u njima probudio uspavana vikinška božanstva i zahvaljujuži njima sproveo u delo sve ono što su prvenstveno Englezi, a za njima i ostali kolonizatori, šapatom govorili. On je to ipak najbolje znao da uradi preko onih pseudo paganskih noćnih šetnji i simbola. Ostalo je istorija. Nas je Rajs odavno upozorio na to.  Budalama je svejedno šta će da gledaju, njima je važno da u nešto veruju. Širok je raspon od guštera do ravnozemljaša i tu je humor najbolji lek. Obaška što u svakoj šali ima i istine. Jedna od njih je da je za nekog rajh još uvek živ i da je hitlerova najveća greška to što je izgubio rat. [прикажи го целиот коментар]