Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Pronađen izgubljeni scenario koji je napisao  Stanley Kubrick

вести

15.07.2018.

Pronađen izgubljeni scenario koji je napisao Stanley Kubrick

Scenario koji je nazvan "Burning Secret", zapravo je adaptacija romana koga je napisao poznati austrijski književnik Stefan Zweig, još 1913. godine. U scenariju koji je "preradio" sam Kubrick, reč je o preljubi i strasti u jednom spa-risortu, gde se jedan pohotni čovek sprijateljuje s 10-godišnjim dečakom, dok, u stvari, namerava da zavede njegovu majku.

Scenario je Kubrick napisao 1956. godine, a "asistirao" mu je pisac Calder Willingham, s kojim je godinu dana kasnije sarađivao i na projektu Paths of Glory.

Kubrickov "nestali" scenario pronašao je izvesni Nathan Abrams, profesor filma na Univerzitetu u Bangoru, i vodeći poznavalac rada čuvenog reditelja koji je u svom životu snimio samo 13 filmova, a mnogi bi rekli "jedan bolji od drugog"...

Na pisanoj verziji "Burning Secret" nalazi se pečat "scenarističkog odeljenja MGM", s datumom 24.10. 1956. To je vreme kada je Kubrick još bio relativno nepoznat, snimivši do tada samo jedan kriminalistički film - The Killing.

Smatra se MGM nije pristupio realizaciji filma "Burning Secret" jer je Kubrick u međuvremenu počeo da snima i Paths of Glory. Međutim, ima i onih koji kažu da je glavnu reč u odbijanju ovog projekta imao producent MGM James B Harris, koji, navodno, nije smatrao da od svega može da "ispadne" dobar film.

Da li ovaj "pronalazak" izgubljenog scenarija znači da ćemo uskoro moći i sami da se uverimo u kvalitet eventuealne filmske verzije istog?

  • Коментари

За коментирање мора да бидете пријавени!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}