Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Ant-Man and the Wasp - Najbolji postcredit ikada...

... zato, naravno, neću reći o čemu se radi!

Ipak, Marvel je, ovaj put, zbrčkao zanimljiv film. Posmatrano iz mnogih uglova. Prvo, ovo je film u kome nema klasičnog negativca kao u superherojskim filmovima, ali, opet, drži pažnju. Shodno tome, Ant-Man and the Wasp je morao da "prestruktuira" svoje "prioritete", pa smo dobili gotovo romantičnu priču o potrazi za majčinskom odnosno supružničkom ljubavi (nije "bljak"), protkanu manje ili više zanimljivim štosevima protagonista. Kada se u to "umeša" i veza (mada ne eksplicitna) s događajima opisanim u Avengers: Age of Ultron, i pomenuti "postcredit", dobije se sasvim dovoljan proizvod za "popuniti rupu između ovog i predstojećeg sad već filma iz Marvel univerzuma, a ne samo ograničavajući se na Ant-Man franšizu. 

Naravno, za one "probirljivije", ovaj film ima i svoje slabosti. Baš koliko taj manjak glavnog negativca može da predstavlja "zanimljivu specifičnost", ujedno, može da bude i "slabost" u scenariju. Zbog svega toga, baš i nema onog klasičnog akcionog "uvod-razrada-zaključak" momentuma, koji manje-više krasi ostale Marvelove superherojske filmove (otuda, valjda i toliki broj dece u bioskopskoj dvorani). 

Dakle, ovo je film o potrazi za Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer), koja je još na početku prvog filma ostala zarobljena u kvantnom svetu. Potragu vode Dr Hank Pym (Michael Douglas) i njegova ćerka Hope (Evangeline Lilly). Naravno, tu je i Paul Rudd, kao Ant-Man, koji je za sada bio jedini koji je i uspeo da se iz kvantnog sveta vrati u ovaj "naš", te je, kao takav, tamo uspeo i da kontaktira sa zatočenom Janet...

Tu ima još zanimljivih, ali i manje zanimljivih likova, koji čine ovaj film. U principu, jedan od "glavnijih" likova u celoj priči, koji tumači Hannah John-Kamen (kao devojka Ava / Duh), i sama žrtva eksperimentisanja s kvantnim zezancijama, i nije baš do kraja razvijen, ali dobro... Biće još filmova, pa ćemo videti.

Sve u svemu, za obožavaoce Marvel univerzuma, ovo bi trebalo da bude značajan "korak napred". Za one koji to nisu (ima li takvih?), neka potraže neki drugi film.

Moja ocena, kao velikom poštovaocu prvog filma, jeste... 

... ali, taj postcredit me baš oborio s nogu!

  • Коментари (9)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • noxovac93
    Active member
    07.07.2018. 10:45
    sranje.
  • Freak37
    eXtreme member
    05.07.2018. 20:41
    Za mene je Antman i Wasp kao sto sam i napisao negde ovde jedan od boljih Marvelovih ekranizacija .
  • beogradski
    eXtreme member
    05.07.2018. 19:40
    E strašno strašno. Očigledno ljudi širom sveta vole nekvalitet, bilo šta da je u pitanju pa tako valjda i film. Prostor dobijaju filmovi nalik ovom? A zašto je skoro pa nemoguće da recenziju dobiju neke drame? Ne kažem, tj. ne pišem da nema prostora za drame ali preovladavaju ovi neki super heroji,mislim ono... Mrav i Osa...ono...WTF ? Ja sam samo izneo neko svoje mišljenje, da se fanovi ovakvih filmova ne naljute, ali ja više preferiram nešto kao npr. In Dubious Battle'', ali žanr drama jedva može i da bude na TOP 10 listi i to ako se i nađe, bude na mestu br. 10 i to jedva i odmah narene nedelje nestane, bilo TOP 10 Srbija ili USA.
;

{{message}}

{{item.title}}