Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Najgledaniji filmovi u Južnoj Koreji

вести

27.03.2018.

Najgledaniji filmovi u Južnoj Koreji

Prethodna nedelja nagovestila je da će se uskoro desiti nešto veoma zanimljivo kada je u pitanju borba za najgledaniji film u Južnoj Koreji. I, dok je, prema očekivanjima, najgledaniji film bio holivudski blokbaster Pacific Rim Uprising, pravi "bum" očekuje se od jednog "domaćeg" horora, koji je već postigao zavidnu gledanost, a tek su održane pretpremijerne projekcije.

U pitanju je film Gonjiam: Haunted Asylum, koji se dotiče dešavanja iz 1979. godine, kada su 42 pacijenta "Gonjiam" psihijatrijske bolnice izvršila samoubistvo, dok je direktor ustanove nestao. Sada, skoro 40 godine kasnije, jedna internet-zvezda i njegovih šest kolega dolaze u napuštenu bolnicu, želeći da se suoče s zdanjem o kom kolaju strašne priče. Oni počinju da vrše live-stream iz oronulog zdanja, potpuno nesvesni opasnosti koju će izazvati i zla s kojim će se suočiti.

Ovaj horor, zaradio je već 492.000 dolara, iako mu premijera predstoji tek 28. ovog meseca. To mu je donelo peto mesto na rang-listi najgledanijih.

Prvo mesto pripada već pomenutom Pacific Rim Uprising, koji je zaradio u premijernoj nedelji 6,38 miliona dolara. Ipak, ta cifra je ubedljivo manja od one koju je pre pet godina ostvario Pacific Rim (11,2 miliona dolara).

Nakon prštećeg SF-a o borbi između "Jegera" i "Kaidžua", na listi najgledanijih slede tri južnokorejska filma. To su fantasy-romansa Jigeum mannareo gabmida (4,45 miliona dolara u drugoj nedelji, ukupno 17,2 miliona dolara), triler Sarajin bam (708.000 dolara u trećoj nedelji, ukupno 9,71 milion dolara) i drama Liteul poleseuteu (462.000 dolara u četvrtoj nedelji, ukupno 10,8 miliona dolara).

 

  • Коментари

За коментирање мора да бидете пријавени!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}