Zhui buPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
5,2
Zhui bu

Година:

2017

Жанр:

криминалистички, акција, трилер

Траење:

106 мин

Режија:

John Woo

Сценарио:

John Woo
, Ania Wezranowska


Главни улоги:


Masaharu Fukuyama
  >  Yamura
Charles Glover
  >  Aether CEO
Ha Ji-Won
  >  Rain
Hiroyuki Ikeuchi
  >  Hiroshi Sakai
Jun Kunimura
  >  Yoshihiro Sakai
Yasuaki Kurata
  >  Hideo Sakaguchi
Naoto Takenaka
  >  Mamoru Ito
Takumi Saitô
  >  Kidnapper
Angeles Woo
  >  Dawn
Hanyu Zhang
  >  Du Qiu
Nanami Sakuraba
  >  Rika Hyakuta
Yusuke Kitaguchi
  >  Detective
Niclas Ericsson
  >  Businessman
Tao Okamoto
  >  Kiko Tanaka
Stephy Qi
  >  (as Wei Qi)
Kohji Katoh
  >  Yakuza
Kenta Matsushima
  >  Man in Black Suit

Опис:


“Manhunt“ е акционен трилер кој ни го донесува повеќекратно наградуваниот филмски маестро, продуцент, сценарист и режисер Џон Ву, режисер на остварувањата Hard Boiled, Face/Off и The Killer.

Du Qiu (Zhang Hanyu) е успешен адвокат од Кина кој долго време работел за Тејнин, моќна и успешна јапонска фармацевтска компанија. Истата ноќ кога најавил прекин на соработка со компанијата, на одбележување на 65-годишнина од нејзината успешна работа, ќе биде нападнат во својот дом, и после тоа ќе остане онесвестен. Следното утро се буди со нож во својата рака, во кревет покрај леш на еден од вработените во компанијата. Прогонет од страна на претставниците на законот меѓу кои е и полицаецот (Masaharu Fukuyama) кој со текот на времето ќе почне да се сомнева во неговата невиност, Ду тргнува во мисија за да докаже дека е неправедно осуден за злочини кои не ги сторил. Ќе биде принуден да се соочи со корупција, суровост и со парот наизглед непобедливи жени-убијци…

Manhunt претставува адаптација на јапонската новела “Kimi yo Fundo no Kawa o Watare” која ја напишал Juko Nishimura. Своја премиера имаше на неодамна завршениот ТИФФ каде што наиде на одличен прием. Точен датум за кино дистрибуција сѐ уште не е познат.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (2)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • puppet_master
    eXtreme member
    10.09.2021. 21:09
    Za jednog John Woo-a vrlo mlako. Masaharu Fukuyama nije Chow Yun-fat. Priča je u najboljem jedva osrednja, likovi takođe, akcione sekvence začuđujuće anemične.
    Odgledao sam ga do kraja pa neću reći da je sramotno loš, tek sam mislio da bi Woo i vezanih očiju mogao napraviti bolji film.
  • beogradski
    eXtreme member
    26.06.2019. 15:23
    Slabo. Ipak kad se procita da reziju potpisuje John Woo... Film je kako je odmicao gubio na kvalitetu, a beli golubovi, motoristi sa kacigama i ambar me podsetili na njegov kultni film Hard Target. Pokusao je Woo, ali fali nesto filmu.

{{message}}

{{item.title}}