White ChristmasPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
7,676%
White Christmas

Наслов:

Bijeli Božić

Година:

1954

Жанр:

комедија, љубовен, романса, мјузикл

Траење:

120 мин

Режија:

Michael Curtiz

Сценарио:

Melvin Frank
, Norman Krasna
, Norman Panama


Главни улоги:


Bing Crosby
  >  Bob Wallace
Danny Kaye
  >  Phil Davis
John Brascia
  >  John
Rosemary Clooney
  >  Betty Haynes
Dean Jagger
  >  Major General Thomas F. Waverly
Vera-Ellen
  >  Judy Haynes
Anne Whitfield
  >  Susan Waverly
Mary Wickes
  >  Emma Allen

Опис:


Jedna od najpopularnijih božićnih pjesama na svijetu "White Christmas" Oscarom je nagrađen originalni song iz mjuzikla "Holiday Inn". Izvorni interpret je Bing Crosby kojeg ćemo čuti i ovom mjuziklu.
Badnjak, 1944. Američki vojnici daleko od domova dočekuju još jedan ratni Božić. Skromnu svečanost priređuju im satnik Bob Wallace (B. Crosby), prije rata uspješni pjevač i vojnik Phil Davis (D. Kaye). Kada se vojnicima pridruži i general Thomas Waverly (D. Jagger), okupljanje se pretvori u oproštaj s njim, jer odlazi na novo zapovjedničko mjesto. Priredbu prekine neprijateljski napad u kojem Phil spasi Bobu život. Njih dvojica nakon rata nastupaju kao duet Wallace & Davis, postaju popularni, a jedan od nastupa odvede ih na Floridu gdje upoznaju sestre Judy (Vera-Ellen) i Betty Haynes (R. Clooney), članice također pjevačko-zabavljačkog dueta...

Skladatelj i autor teksta pjesme "White Christmas" (1942) slavni je Irvin Berlin. Inače, Berlin je i autor priče prema kojoj je "Holiday Inn" snimljen, kao i mnogih poznatih filmskih pjesama iz 30-ih, 40-ih i 50-ih godina. Ipak, "White Christmas" ga je učinio besmrtnim, pa je istoimeni film iz 1954. s Bingom Crosbyjem tek razbibrižna reminiscencija na raniji uspjeh. Redom izvrsni songovi, koreografija i kamera odlike su ovog mjuzikla pri čemu je Berlin oduševio s nekoliko pjesama, a najviše s "Count Your Blessings Instead of Sheep", nominiranoj za Oscara.
  • Слично за гледање
  • Коментари

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}