Waste LandPogledaj trailer!

Филм

документарен (2010)

Waste Land

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
7,9100%
Waste Land

Наслов:

Депонија

Година:

2010

Жанр:

документарен

Траење:

99 мин

Режија:

Karen Harley
, Lucy Walker
, João Jardim


Главни улоги:


Vik Muniz
  >  Himself

Опис:


Филмот „Депонија“ е сниман во период од три години и го прикажува познатиот уметник, Вик Муниз, додека патува од својот дом во Бруклин кон својот роден Бразил, како и најголемата депонија на светот, „Жардим Грамахо“, сместена на излезот на Рио де Жанеиро. Тука тој фотографира една чудна дружина „катадори“, самопрогласени собирачи на материјали за рециклирање. Првичната цел на Муниз беше да ги „обои“ катадорите со отпадоци. Сепак, неговата соработка со овие инспиративни ликови додека тие создаваат фотографски слики од самите себе ги прикажува и достоинството и очајот на катадорите кога тие почнуваат да си ги претставуваат своите животи.
Режисерката Луси Вокер („Игралиште на ѓаволот“, „Ослепена“ и „Одбројување до нула“) и ко-режисерите Жоао Жардим и Карен Харли имаа голем увид во целиот процес и на крајот понудија потресен доказ за трансформирачката моќ на уметноста, како и за алхемијата на човечкиот дух.
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Alreadydead
    eXtreme member
    09.01.2016. 20:07
    Waste Land (2010)


    [TUBE]sNlwh8vT2NU[/TUBE]

    Režija:  Lucy Walker, Karen Harley...
    Uloge:  Vik Muniz...
    Žanr: Dokumentarni
    Trajanje: 99 min.

    Na periferiji Rio De Žaneira je Jardim Gramacho, najveća deponija na svetu gde muškarci i žene preturaju po smeću za život. Umetnik Vik Muniz stvara portrete radnika i uči o njihovom životu.




{{message}}

{{item.title}}