Wang jiao hei ye

Филм

драма, криминалистички (2004)

Wang jiao hei ye

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
7,2
Wang jiao hei ye

Наслов:

Wang jiao hei ye

Година:

2004

Жанр:

драма, криминалистички

Траење:

110 мин

Режија:

Tung-Shing Yee

Сценарио:

Tung-Shing Yee


Главни улоги:


Alexander Chan
  >  Walter (as Chan Mong Wah)
Cecilia Cheung
  >  Dandan (as Cecelia Cheung)
Kar Lok Chin
  >  Brandon (as Chin Ka Lok)
Alex Fong
  >  Milo
Henry Fong
  >  Carl
Suet Lam
  >  Liu (as Lam Suet)
Ken Wong
  >  Wilson
Daniel Wu
  >  Lai-fu
Eddie Pang
  >  Tiger
Anson Leung
  >  Ben
Paul Che
  >  Shitty Kong (as Paul Car)
Tommy Yuen
  >  Franky's Thug
Christie Fung
  >  Sue
Limin Sun
  >  Tim (as Suen Limin)
Na Tsui
  >  Liu's Wife (as Tsui Mei Na)

Опис:


Hong Kong nihilism. December 22, a street quarrel leads to the death of a gang leader's son. Next day, he seeks revenge on his brother, a rival boss. He calls on Liu, a fixer, to import a hit man from the mainland. Lai Fu, a tough and youthful hick, arrives with a day pass. The cops, led by the morose Milo, hear about the killer; they open a full-scale Christmas Eve operation to find the warring brothers and Lai Fu. Lai Fu rescues a hooker, Dan Dan, from a sadist and asks her to help him find his way around Mongkok. By nightfall, Liu has double crossed Lai Fu, the brothers are hiding, the cops are everywhere, and Lai Fu and Dan Dan are on the run. Peace on earth, good will to all?
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • puppet_master
    eXtreme member
    26.02.2022. 12:01
    One Nite in Mongkok 

    Hongkongška oblast Mongkok je, kažu, najgušće naseljena oblast na svetu. Tu zbilja ima šarenolikog sveta, od brutalnih bandi, preko prostitutki, obesnih makroa, narkomana, pa sve do policajaca koji se svakodnevno rvu sa svima njima, no ovo je priča o Lai Fu-u, prostodušnom i neiskvarenom momku iz Kine, koga teško siromaštvo njegove ruralne oblasti navodi put Hong Konga, gde treba da obavi prljavi posao za lokalnog bossa trijade, koji je naručio ubistvo bossa rivalske bande. Lai Fu u svojoj naivnosti ide na to da završi unapred plaćeni posao, iako nikada u životu nije ikoga ubio, a u gradu takođe traga za svojom ljubavlju, devojkom od koje već neko vreme nije čuo ni reči. 

    Problem nastaje gotovo odmah, jer je policija uhapsila Laiovog zemljaka koji ga je i unajmio za naručeno ubistvo, i koji naravno Lai Fu-u sprema hapšenje, brinući se samo za svoju guzicu. Lai Fu u Mangkoku nema ikoga, jedva da i govori tim narečjem i igrom slučaja naleće na prostitutku Dan Dan kojoj pomaže u nevolji, i koja je zapravo takođe iz kakve kineske zabiti dosla u HK. Njih dvoje, oboje naivnih i dobrih duša, ostvaruju prisnost i prijateljski odnos, dok pred sobom imaju nepregledne prepreke, počev od toga što se Lai Fu-u namešta “igra”, potom i preko podivljalog makroa (jali je samo nezadovoljna musterija, nije mi kristalno jasan lik) koji ganja Dan Dan, a naravno i čitavog policijskog tima koji krstari ulicama u potrazi za njima…

    Užasno deprimirajući film, podseća me na domaći crni talas, sa likovima kojima jednostavno nije mesto unutar takvog sveta, ali jbg, tu su gde su, šta da se radi. Sjajni su glumci, i Daniel Wu kao Lai Fu, preslatka i talentovana Cecilia Cheung kao Dan Dan, dobar i Alex Fong kao pub Milo. Kada smo vec kod njih (pubova), prilično mi se dopao i deo njihove priče, dobro je prikazan način na koji se nose sa ulicama i nepredviđenim okolnostima. Na momente topao, nežan i sentimentalan, ponekad pa brutalan i sirov, krajnje zanimljiv žanrovski hibrid u kojem bi mnogi mogli uživati, ukoliko mu pruže šansu. 

    Od mene preporuka.

{{message}}

{{item.title}}