Track of the CatPogledaj trailer!

Филм

драма, вестерн (1954)

Track of the Cat

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,5
Track of the Cat

Наслов:

Trag pume

Година:

1954

Жанр:

драма, вестерн

Траење:

102 мин

Режија:

William A. Wellman

Сценарио:

A.I. Bezzerides
, Walter Van Tilburg Clark


Главни улоги:


Robert Mitchum
  >  Curt Bridges
Tab Hunter
  >  Harold Bridges
Beulah Bondi
  >  Ma Bridges
William Hopper
  >  Arthur Bridges
Diana Lynn
  >  Gwen Williams
Carl 'Alfalfa' Switzer
  >  Joe Sam (as Carl Switzer)
Philip Tonge
  >  Pa Bridges
Teresa Wright
  >  Grace Bridges

Опис:


Zapetljani porodični odnosi postaće još komplikovaniji i intenzivniji, momenta kada će morati da se ujedine kako bi spasili ono što poseduju.
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • KarolinaV
    Uploader
    18.01.2016. 03:15
    Track of the Cat (1954)




    Žanr: Drama, Vestern
    Trajanje: 102 min
    Država: Sjedinjene Američke Države
    Jezik: Engleski

    Režija: William A. Wellman
    Scenarij: A.I. Bezzerides (scenarij), Walter Van Tilburg Clark (roman)


    Uloge:

    Robert Mitchum ... Curt Bridges
    Teresa Wright ... Grace Bridges
    Diana Lynn ... Gwen Williams
    Tab Hunter ... Harold Bridges
    Beulah Bondi ... Ma Bridges



    [tube]-yxsmYZGYGc[/tube]

    Kad ga u rano zimsko jutro otac (Philip Tonge) probudi s viješću da je golema pantera opet napala njihovu stoku, energični Curt Bridges (Robert Mitchum) zaključi da je kucnuo čas da se on i njegova braća pobrinu za opasnu zvijer. Curt je po godinama srednji od trojice sinova vrlo posesivne i religiozne majke (Beulah Bondi), grube i ogorčene žene koja uz njega pod strogim nadzorom drži najstarijeg sina Arthura (William Hopper) i najmlađeg Harolda (Tab Hunter), kao i kćer Grace (Teresa Wright). Dok je Arthur zbog mira u kući spreman pretrpjeti majčine napade, Harold se pod utjecajem svoje djevojke Gwen Williams (Diana Lynn), koju je upravo doveo na upoznavanje s roditeljima, ponekad usudi i suprotstaviti majci. Prema njoj je najgrublja Grace, nesretna žena koja ne može prežaliti što u mlađim godinama nije pobjegla od kuće i udala se.
    Uz oca koji bijeg od supruge i nesređenih obiteljskih odnosa neprestano traži u alkoholu, jedini koji se uspijeva nositi s majčinim hirovima je Curt, svojeglav i grub momak donekle sadističkih sklonosti. Na obiteljskom imanju živi i stari Indijanac Joe Sam (Carl 'Alfalfa' Switzer), šutljiv čovjek koji stoički podnosi Curtova iživljavanja. Kad Arthur odluči krenuti u potragu za pumom, među članove obitelji Bridges to će unijeti dodatne napetosti i trzavice...

    Izvrsna vestern-drama glasovitog Williama A. Wellmana ("Wings", "The Public Enemy", "Yellow Sky"), dobitnika Oscara za film "A Star Is Born" i jednog od najvažnijih redatelja iz razdoblja klasičnog Hollywooda, uspjela je adaptacija hvaljenog romana Waltera Van Tilburga Clarka. Riječ je o netipičnom ostvarenju u okviru žanra vesterna, prilično komornoj i vrlo mračnoj obiteljskoj drami koja temom i ugođajem podsjeća na neka djela Tennesseeja Williamsa ("Cat on a Hot Tin Roof"), te u kojoj je primjetan utjecaj indijanskog folklora i pesimizma Edgara Allana Poea.
    link




{{message}}

{{item.title}}