The Sound of MusicPogledaj trailer!
Оцена од корисниците
-
8,086%
The Sound of Music

Наслов:

Moje pjesme, moji snovi

Година:

1965

Жанр:

биографски, драма, семеен, љубовен, романса, мјузикл

Траење:

174 мин

Режија:

Robert Wise

Сценарио:

Russel Crouse
, George Hurdalek
, Ernest Lehman
, Howard Lindsay
, Maria von Trapp


Главни улоги:


Julie Andrews
  >  Maria
Christopher Plummer
  >  Captain Von Trapp
Charmian Carr
  >  Liesl
Angela Cartwright
  >  Brigitta
Duane Chase
  >  Kurt
Nicholas Hammond
  >  Friedrich
Richard Haydn
  >  Max Detweiler
Kym Karath
  >  Gretl
Anna Lee
  >  Sister Margaretta
Heather Menzies-Urich
  >  Louisa
Portia Nelson
  >  Sister Berthe
Eleanor Parker
  >  The Baroness
Debbie Turner
  >  Marta
Peggy Wood
  >  Mother Abbess
Ben Wright
  >  Herr Zeller

Опис:


"Zlatne" tridesete godine XX. stoljeća u Austriji bliže se kraju. Rane I. svjetskoga rata su tek zaliječene, a nad zemlju se već nadvila prijetnja njemačke okupacije. Obitelj imućnoga umirovljenoga časnika nekadašnje carske mornarice, kapetana von Trappa (C. Plummer), muče međutim drugi problemi. Nakon prerane smrti supruge bivši profesionalni vojnik pokušava svoje sedmoro djece u dobi od 4 do 16 godina podići na neprimjeren način - uvođenjem vojne stege. Jasno da je mala "postrojba" lukavija i od svojega "vrhovnoga zapovjednika" i od njegovih namjesnika, guvernanti koje "padaju" jedna za drugom. Sve dok se jednoga dana u toj nezahvalnoj ulozi ne pojavi lijepa Marija (J. Andrews), novakinja obližnjega samostana, koja svojom životnom radošću prijeti strogim pravilima reda, pa ju poglavarica (P. Wood) rado šalje u "čistilište" von Trappovih. Njezin je boravak u obitelji trebao biti privremen, jer bi očevim vjenčanjem s ispraznom, ali vanjštinom blistavom barunicom Else (E. Parker), djeca uskoro trebala dobiti novu "majku". No, Marijina predivna i nesebična priroda ne ostavlja u dvorcu nikoga ravnodušnim i priča se pokreće u neplaniranome smjeru. Nacisti se planova strogo pridržavaju i Austrija postaje njemačka pokrajina. Von Trapp kao častan vojnik i domoljub tako nešto ne može prihvatiti...

I nakon 45 godina od nastanka raskošan obiteljski musical "Moje pjesme, moji snovi" svestranoga američkoga filmaša Roberta Wisea (1914-2005) nije izgubio nimalo na privlačnosti i sjaju. Štoviše, film radošću i vedrinom koju širi kao da u neveselu svijetu s početka novoga tisućljeća neprestano dobiva na vrijednosti, a njegov autor na cijeni. A riječ je o doista velikome filmskome majstoru, montažeru po mnogima najboljega filma svih vremena "Građanina Kanea", redatelju horora (Prokletstvo ljudi mačaka, Kuća duhova) i SF klasika (Dan kad je zemlja stala, Zvjezdane staze), autoru osebujnoga film noira "Namještaljka" (nagrada kritike 1949. u Cannesu) i koautoru sjajne ekranizacije Bernsteinove "Priče sa Zapadne strane". Iako je za "Moje pjesme, moji snovi" Wise nagrađen Oscarom za režiju i film u cjelini (uz Oscare za adaptiranu glazbu, zvuk i montažu koji su pripali njegovim suradnicima Irwinu Kostalu, Williamu H. Reynoldsu i Jamesu P. Corcoranu), kritika je premijeru uglavnom dočekala na nož, zamjerajući autoru sladunjavost, predvidljivost i kičastu melodramatičnost. Komercijalni uspjeh ovoga majstorskoga žanrovskog rada nadmašio je, međutim, sva očekivanja, a sljedeća su desetljeća s uvijek novim naraštajima njegovih obožavatelja dokazala da tzv. umjetnička mjerila ne valja primjenjivati neselektivno i uvijek jednakom strogošću. Julie Andrews (Mary Popins, Victor-Victoria) sjajna u ulozi Marie, a Christopher Plummer (Povratak Pink Panthera, The Insider), kao von Trapp, u svojemu najboljem izdanju.
 • Слично за гледање
 • Коментари (2)

За коментирање мора да бидете пријавени!

 • Movie Master
  The Legend Of
  12.11.2011. 18:59
  Jedan od najboljih filmova svih vremena. Gledao sam ga i slušao najmanje 20 puta.
  Moja topla preporuka svakom ko ga nije gledao, ne zna šta je propustio.  [TUBE]x-RJa_FLYO4&feature=related[/TUBE]
 • Rea
  Translator
  12.11.2011. 18:47
  The Sound of Music (1965)  The Sound of Music (1965) - IMDb


  drama mjuzikl biografski SAD, 1965 

  Režija: Robert Wise

  Scenarij: Ernest Lehman, Richard Rogers

  Uloge: Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Richard Haydn, Peggy Wood, Nicholas Hammond, Angela Cartwright  I nakon 40 godina od nastanka, raskošan obiteljski musical "Moje pjesme, moji snovi" svestranoga američkoga filmaša Roberta Wisea (1914-2005), nije izgubio nimalo na privlačnosti i sjaju. Štoviše, film radošću i vedrinom koju širi kao da u neveselu svijetu s početka novoga tisućljeća neprestano dobiva na vrijednosti, a njegov autor na cijeni."Moje pjesme, moji snovi" Wise nagrađen Oscarom za režiju i film u cjelini (uz Oscare za adaptiranu glazbu, zvuk i montažu koji su pripali njegovim suradnicima Irwinu Kostalu, Williamu H. Reynoldsu i Jamesu P. Corcoranu).   "Zlatne" tridesete godine XX. stoljeća u Austriji bliže se kraju. Rane I. svjetskoga rata su tek zaliječene, a nad zemlju se već nadvila prijetnja njemačke okupacije. Obitelj imućnoga umirovljenoga časnika nekadašnje carske mornarice, kapetana von Trappa (C. Plummer), muče međutim drugi problemi. Nakon prerane smrti supruge bivši profesionalni vojnik pokušava svoje sedmoro djece u dobi od 4 do 16 godina podići na neprimjeren način - uvođenjem vojne stege.

  Jasno da je mala "postrojba" lukavija i od svojega "vrhovnoga zapovjednika" i od njegovih namjesnika, guvernanti koje "padaju" jedna za drugom. Sve dok se jednoga dana u toj nezahvalnoj ulozi ne pojavi lijepa Marija (J. Andrews), novakinja obližnjega samostana, koja svojom životnom radošću prijeti strogim pravilima reda, pa ju poglavarica (P. Wood) rado šalje u "čistilište" von Trappovih.

  Njezin je boravak u obitelji trebao biti privremen, jer bi očevim vjenčanjem s ispraznom, ali vanjštinom blistavom barunicom Else (E. Parker), djeca uskoro trebala dobiti novu "majku". No, Marijina predivna i nesebična priroda ne ostavlja u dvorcu nikoga ravnodušnim i priča se pokreće u neplaniranome smjeru. Nacisti se planova strogo pridržavaju i Austrija postaje njemačka pokrajina. Von Trapp kao častan vojnik i domoljub tako nešto ne može prihvatiti.

  Prevodi

  [TUBE]KuWsQSntFf0[/TUBE]  http://mojtv.hr
  Rea2011-11-12 19:02:09