The Ron Clark StoryPogledaj trailer!

Филм

биографски, драма (2006)

The Ron Clark Story

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
7,7
The Ron Clark Story

Наслов:

Priča o Ronu Klarku

Година:

2006

Жанр:

биографски, драма

Траење:

90 мин

Режија:

Randa Haines

Сценарио:

Annie DeYoung
, Max Enscoe


Главни улоги:


Ernie Hudson
  >  Principal Turner
Matthew Perry
  >  Ron Clark
Patricia Benedict
  >  Jean Clark
Judith Buchan
  >  Snowden School Principal
Melissa De Sousa
  >  Marissa Vega
James Dugan
  >  Mr. Lively
Aaron Grain
  >  Jason
Brandon Mychal Smith
  >  Tayshawn
Jerry Callaghan
  >  Ron Clark Sr.
Jacey Mah
  >  Ms Hill (as Jacey Ma)
C.J. Jackman-Zigante
  >  Y'landa
Pete Seadon
  >  Harried Principal
Gerrick Winston
  >  Mr. Solis
Griffin Cork
  >  Hadley
Marty Ronaghan
  >  Jackie Vasquez

Опис:


Film Priča o Ronu Klarku, bazirana je na stvarnoj priči o poznatom nastavniku, osnivaču vlastite akademije i motivacionom govorniku Ronu Klarku, koga tumači Metju Peri.

Priča počinje tako što Klark, nakon privremenog rada u nekoj školi, dolazi u Harlem u potrazi za poslom nastavnika. Igrom slučaja, ovaj junak dobija posao u trenutku kada drugi nastavnik daje otkaz, jer više ne može da se izbori sa nemirnim dvanaestogošnjacima.

Sam direktor ne polaže nikakve da će novi nastavnik opstati u odeljenju sa kojim njegovi prethodnici nisu uspeli da se izbore, ali Klark je istrajan i ima svoje metode. Već u početku on, iako bezuspešno, pokušava da uspostavi saradnju sa roditeljima, a svoju nastavu kreira na zabavan način, igrajući se sa svojim učenicima.

Uzrok slabih rezultata dotičnog odeljenja ne leži, prema Klarku, u samoj deci, već u niskim očekivanjima koji se pred njih postavljaju. Sa tim stavom, Klark ustaje protiv školskog sistema koji je nezainteresovan za učenike slabijeg uspeha, praveći mikro revoluciju svojim nekonvencionalnim pedagoškim metodama.[kultivisise]

Oбработил/ла:

bojan969
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)
  • Serving Sara

    Serving Sara (2002)

    комедија, љубовен, романса

    Sara Mur (Elizabet Harli) veruje da je srećno udata za teksaškog milionera Gordona Mura. Onda joj, kao grom iz vedra neba, stiže zahtev za razvod, koji joj na vrata donosi Džo Tajler (Metju Peri)...
  • Freedom Writers

    Freedom Writers (2007)

    биографски, драма, криминалистички

    Long Bič je mesto na kome se svakog dana dogodi makar jedan gangsterski rat i kada učenici koji su naviknuti da se svakodnevno suočavaju sa ovakvim okolnostima osete da neko nov pokušava da razume...
  • Front of the Class

    Front of the Class (2008)

    драма

    Iako još od malena pati od Turetovog sindroma, Bred Koen uspeva da se izbori sa svime i da postane talentovani nastavnik.
  • Go On

    Go On (2012)

    комедија

    An irreverent sportscaster, pressured by his boss to join a support group because he can't move forward after the death of his wife, finds connection with the extremely varied members.

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • sasa-stipisic
    Active member
    15.03.2024. 19:44
    Simpatičan film sa inspirativnom pričom vezanom za buntovnu i neupravljenu djecu. Ima već solidan broj filmova na ovu motiv-temu "vjera u druge, vjera u obrazovanje, vjera u vjeru". Film je imao na mene dosta pozitivniji efekt nego što sam mislio da će imati kad sam ga iša upalit. Dinamičan, dobro montiran, sa humorom, te šarmom. Šarm glavnoga lika u ovom filmu je odlično prenio i živio Matthew Perry.

{{message}}

{{item.title}}