The Pervert's Guide to IdeologyPogledaj trailer!

Филм

документарен (2012)

The Pervert's Guide to Ideology

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
7,692%
The Pervert's Guide to Ideology

Наслов:

Perverznjakov vodič kroz ideologiju

Година:

2012

Жанр:

документарен

Траење:

136 мин

Режија:

Sophie Fiennes

Сценарио:

Slavoj Zizek


Главни улоги:


Slavoj Zizek
  >  Himself

Опис:


Scenarista i narator, slavni i kontroverzni slovenački filozof, Slavoj Žižek, kroz inserte iz poznatih filmova analizira postulate različitih ideologija i vodi gledaoce na uzbudljivo putovanje u svet kolektivnih snova koji određuju naša verovanja i naše delovanje. Žižek, koga mnogi nazivaju “Elvis kulturne teorije”, kao strastveni i potrošač i kritičar pop kulture, istražuje lice i naličje dominantnih ideologija savremenog doba. U filmskim fantazijama gledalaca ideološki obrasci su duboko ukorenjeni. Žižek ih secira na primeru najvećih dela sedme umjetnosti, a i sam se pojavljuje u enterijerima nekim od kultnih scena iz “Taksiste”, “Paklene pomorandže”, “Priče sa zapadne strane”, “Mračnog viteza”, “Titanika”… Urnebesan i prepun provokativnih teza, “Vodič” otkriva koje religiozne pouke ili poruke kriju “Moje pesme, moji snovi”, ima li fašizma u “Ajkuli”, i da li je film “Oni žive” zaboravljeno remek-delo holivudske levice.

Oбработил/ла:

LjubicaSP
  • Слично за гледање
  • Коментари (8)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    06.02.2022. 23:25
    Naravno treba pogledati kao i prethodni https://titlovi.com/filmovi/the-perverts-guide-to-cinema-3037762/, sto da ne, da li se slagali ili ne, da se vide i drugi pogledi, neko to ne voli, ali meni je ok.  A evo i  npr. sta je izabrao na blic iz Criterion-a https://www.youtube.com/watch?v=OqpxT_iJ8Mc&t=64s.
    AlexDeLarge2022-02-07 09:37:17
  • ivanjeli
    member
    06.02.2022. 21:46
    Zizek nije sposoban biti dosadan
  • Stole Haringa
    eXtreme member
    13.02.2020. 01:07
    [QUOTE=Stole Haringa]





      Slavuj je mnogo kvalitetnije i bolje pevao u prvom dokumentarcu, u vodiču za kinematografiju. Tamo je izostavio neke filmove i to mu se može oprostiti ali u ovom koji za temu ima film i ideologiju izostanak jednog Koste Gavrasa ili Petera Bača, na primer, je nešto ravno katastrofi. A tako je lepo počeo sa mojim omiljenim filmom They Live (1988) a onda je počeo polako da se srozava pokazujući u stvari na čijoj je strani bar što se ideologije tiče.

      Ovaj dokumentarac nije za bacanje i treba ga gledati sa spoznajom da Slavuj uprkos svom samoreklamerstvu nije ništa drugo nego da je pseudo levičar i dobro maskirani obožavalac kapitalizma. Uostalom, to je pokazao nekim svojim tekstovima o Ukrajini i Putinu a to je ipak neka druga priča.

    [/QUOTE]

      Preneto iz dnevnika gledanja filmova.

{{message}}

{{item.title}}