The Last SunsetPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,8
The Last Sunset

Наслов:

LAST SUNSET

Година:

1961

Жанр:

драма, љубовен, романса, вестерн

Траење:

112 мин

Режија:

Robert Aldrich

Сценарио:

Howard Rigsby
, Dalton Trumbo


Главни улоги:


Kirk Douglas
  >  Brendan 'Bren' O'Malley
Joseph Cotten
  >  John Breckenridge
Jack Elam
  >  Ed Hobbs
Rock Hudson
  >  Dana Stribling
Neville Brand
  >  Frank Hobbs
James Westmoreland
  >  Julesburg Kid (as Rad Fulton)
Carol Lynley
  >  Melissa 'Missy' Breckenridge
Dorothy Malone
  >  Belle Breckenridge
John Shay
  >  Bowman
Regis Toomey
  >  Milton Wing
Adam Williams
  >  Calverton

Опис:


Vestern Poslednji sumrak uz snažnu i kvalitetnu akciju prepliće i melodramske elemente, čime postiže različitost u odnosu na ostale filmove ovog tipa.
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • puppet_master
    eXtreme member
    10.02.2023. 18:22
    Začuđujuće rutinski western uprkos Kirk Douglasu i Rock Hudsonu kao udruženim rivalima, uprkos finoj potpori Douglasovog ljubavnog interesa, Dorothy Malone, te epizodnoj podršci jednog Joseph Cottena, na kraće I Jack Elam-a, sve to uz mnoštvo lepih kadrova, još i u režiji jednog Robert Aldricha (Vera Cruz, Dirty Dozen, What Ever Happened to Baby Jane?), u scenariju Dalton Trumbo-a (Spartacus, Papillon, Roman Holiday...) i sve to jednostavno ne pomaže, film mi je osrednji i tako mu je to. Odgledah ga celog (drugi put zapravo), no falilo mu je ponešto bilo da bi me zabavio, bilo da bi potpuno zadovoljio moje prohteve od kaubojštine. 

    Priča se vrti oko odmetnika, Duglasa Kirka, sa kakvim maglovitim ubistvom iza sebe, koji pred poterom u vidu Rock Hudsona, dolazi na ranč u bestragiji na kome mu je ostala stara, nikada prežaljena ljubav Dorothy Malone, sada u braku sa kakvim vojnim veteranom, alkoholičarem (Joseph Cotten). 

    Cotten mu tu uvali posao da potera kakav buljuk krava preko velikog prostranstva, ovaj pristaje kako bi što više bio u blizini ljube mu, no onda se pojavljuje i Rock Hudson (ne pamtim imena likova, inače) sa namerom da uVapsi Douglasa i sprovede ga na suđenje za ubistvo. Kako je krajnja destinacija za isporuku krava zapravo ista, ova dvojica se kako-tako uortače u tom fino plaćenom poslu (znadem, već je tu pomalo mlitav scenario), usput naravno nailaze na razne nedaće, uz neizbežan red pesničenja postaju bliži, te zajedno rešavaju te stočarske mukice... 


    Film, eto, nije bas loš, ako ništa drugo, sam Douglas uz sjajnu fotografiju ga održavaju dovoljno interesantnim da se može pratiti, ima tu naznaka buddy filma, što je uvek fina tema, drži se i Rock Hudson, priča ima dovoljno obrta, no stoji i da je sve moglo i moralo bolje, i dalje nista bitnije ne prelazi prosečnost, ma koliko aduta The Last Sunset imao, ili prokockao. Eto.

{{message}}

{{item.title}}