The InnocentsPogledaj trailer!

Филм

хорор (1961)

The Innocents

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
7,996%
The Innocents

Година:

1961

Жанр:

хорор

Траење:

100 мин

Режија:

Jack Clayton

Сценарио:

Truman Capote
, William Archibald
, Henry James
, John Mortimer


Главни улоги:


Deborah Kerr
  >  Miss Giddens
Isla Cameron
  >  Anna
Pamela Franklin
  >  Flora
Megs Jenkins
  >  Mrs. Grose
Clytie Jessop
  >  Miss Jessel
Michael Redgrave
  >  The Uncle
Martin Stephens
  >  Miles
Peter Wyngarde
  >  Peter Quint

Опис:


Adaptacija novele "The Turn of the Screw" američkog pisca Henryja Jamesa. Gospođica Giddens (Deborah Kerr) se javlja na oglas i postaje guvernanta za dvoje djece na usamljenom imanju. Radnja prikazuje kako se pri tome suočava sa nizom neobjašnjivih i zastrašujućih događaja, pri čemu nije jasno je li imanje opsjednuto duhovima ili je ona sama žrtva duševne bolesti."

Oбработил/ла:

KarolinaV
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)
  • Dead of Night

    Dead of Night (1945)

    фантазија, хорор

    Film fantastike/horor. Arhitekt Walter Craig (M. Johns) stiže na selo i okupljenima na zabavi otkrije da ih je već vidio, ali u svom snu. Čini se da ih ne poznaje od prije, međutim, može predvidjeti...
  • Les yeux sans visage

    Les yeux sans visage (1960)

    драма, хорор

    Ugledni kirurg Génessier skrivio je automobilsku nesreću u kojoj je unakaženo lice njegove kćeri Christiane. Uz pomoć asistentice Louise, Génessier otima mladu djevojku s ciljem da njezinu kožu...
  • The Turn of the Screw

    The Turn of the Screw (1974)

    драма, трилер, хорор

    An English governess is hired to take care of two adorable orphans, who turn out to be not exactly what they seem to be.
  • Peeping Tom

    Peeping Tom (1960)

    драма, трилер, хорор

    Mark Luis, neobični je muškarac koji je kao dečak bio podvgrnut bizarnim eksperimentima od strane svoga oca, genijalnog naučnika koji je karijeru posvetio proučavanju straha. Opsednut očevim...

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • KarolinaV
    Uploader
    10.03.2016. 03:25
    The Innocents (1961)




    Žanr: Fantazija, Horor
    Trajanje: 100 min
    Država: Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija
    Jezik: Engleski

    Režija: Jack Clayton
    Scenarij: Henry James (novela "The Turn of the Screw"), John Mortimer (dodatne scene i dijalog), William Archibald (scenarij), Truman Capote (scenarij)


    Uloge:

    Deborah Kerr ... Gospođica Giddens
    Peter Wyngarde ... Peter Quint
    Megs Jenkins ... Gospođa Grose
    Michael Redgrave ... Ujak
    Martin Stephens ... Miles



    [tube]aOsF0S65RR0[/tube]

    Adaptacija novele "The Turn of the Screw" američkog pisca Henryja Jamesa. Gospođica Giddens (Deborah Kerr) se javlja na oglas i postaje guvernanta za dvoje djece na usamljenom imanju. Radnja prikazuje kako se pri tome suočava sa nizom neobjašnjivih i zastrašujućih događaja, pri čemu nije jasno je li imanje opsjednuto duhovima ili je ona sama žrtva duševne bolesti.

    "The Innocents", za koji su scenarij pisali ugledni pisci među kojima je bio i Truman Capote, je redatelj Jack Clayton nastojao po stilu učiniti što različitijim od tada popularnih horor filmova studija Hammer Films. Zbog toga je atmosferu nelagode i užasa po gledatelje nastojao stvoriti korištenjem posebnih tehnika fotografije, osvjetljenja, ali i za tadašnji film relativno rijetke elektronske glazbe. Kako bi od dječjih glumaca dobio što uvjerljiviju glumu, do posljednjeg trenutka snimanja zatajio im je glavne elemente, odnosno obrate u zapletu.
    Film je dobio niz pohvalnih kritika, kao i nagrada, a 1962. godine je prikazan i u konkurenciji filmskog festivala u Cannesu. Martin Scorsese ga je proglasio jednim od "najstrašnijih filmova", a 2011. je ušao u izbor Time Outovih 100 najboljih britanskih filmova, gdje je završio na 18. mjestu.





    KarolinaV2016-04-12 20:34:00

{{message}}

{{item.title}}