The Green KnightPogledaj trailer!
Оцена од корисниците
Средно
7,488%
The Green Knight

Година:

2021

Жанр:

драма, љубовен, романса, фантазија, авантура

Траење:

130 мин

Режија:

David Lowery

Сценарио:

David Lowery


Главни улоги:


Sarita Choudhury
  >  Mother
Donncha Crowley
  >  Bishop
Kate Dickie
  >  Queen
Joel Edgerton
  >  Lord
Sean Harris
  >  King
Ralph Ineson
  >  Green Knight
Chris McHallem
  >  Lord in Waiting
Emilie Hetland
  >  First Thief
Anthony Cipriani
  >  Soldier #2
Noelle Brown
  >  Blindfolded Woman
Noelle Brown
  >  Gawain's Queen
Tara Mae
  >  Middle Sister
Nita Mishra
  >  Paris
Brendan Conroy
  >  Magician
Noelle Brown
  >  Madam
Anthony Morris
  >  Second Thief
Dev Patel
  >  Gawain
Alicia Vikander
  >  Essel
Alicia Vikander
  >  Lady
Barry Keoghan
  >  Scavenger
Atheena Frizzell
  >  Youngest Sister
Erin Kellyman
  >  Winfred
Anaïs Rizzo
  >  Helen

Опис:


Epska fantasy avantura zasnovana na svevremenskoj legendi o kralju Arturu. Sir Gawain (Dev Patel), buntovni Arturov nećak kreće na put u nameri da se suprotstavi ozloglašenom Zelenom vitezu, gigantskom strancu smaragdnog tela. Gawain mora da izađe na jraj sa duhovima, lopovima i različitim iskušenjima koja će isklesati njegov karakter. Tako će steći priliku da se konačno dokaže u očima svoje porodice i bude dostojan pripadnik kraljevstva...

Oбработил/ла:

IgaBiva
 • Слично за гледање
 • Коментари (15)
 • Solos

  Solos (2021)

  драма, фантазија, научна фантастика

  Sedam jedinstvenih priča vezanih za pojedinačne likove. Svaki lik kreće u uzbudljivu avanturu u neizvesnoj budućnosti, računajući na to da smo mi svi, čak i u najizolovanijim trenucima, povezani...
 • A Ghost Story

  A Ghost Story (2017)

  драма, љубовен, романса, фантазија

  “A Ghost Story“ е интимна драма во режија на Дејвид Лаури, познат по кратката семејна драма Pioneer (2011), како и криминалистичката романтична драма Ain’t Them Bodies Saints (2013) и...
 • Irresistible

  Irresistible (2020)

  драма, комедија

  Демократски стратег помага на пензиониран ветеран да се кандидира за градоначалник во мал, конзервативен град на Средниот Запад.
 • Cruella

  Cruella (2021)

  криминалистички, комедија

  Во Лондон во 70-тите години на минатиот век, младата модна дизајнерка Круела де Вил станува опседната со кожата на кучињата, особено со Далматинците, сè додека на крајот не стане немилосрдна и...

За коментирање мора да бидете пријавени!

 • Freak37
  eXtreme member
  16.11.2021. 01:24
  Meni ovaj film nikako nije legao , nikad da prodju dva sata koliko traje.
 • tsbn
  Junior translator
  09.09.2021. 11:22
  Dakle ovako:

  Zaplet - na simbolični dan (Božić) naš glavni junak (bogata seoska baraba) pada u iskušenje da pokaže da je vredan zvanja viteza i ne odoleva svojoj sujeti/taštini. To je smrtni greh (obaška na Božić). Umesto da bocne ili malo zaseče zelenog viteza (koji je emanacija božijeg iskušenja i kazne) - on mu odseca glavu.

  Godinu dana uživa u slavi, a onda,
  Rasplet - (opet na Božić) klečeći na kolenima ispred zelenog, ima viziju o ostatku svog života ako pobegne ispod sekire i šta bi bio. Prezren i nesrećan. A onda simboličan potez skidanja magičnog zaštitnog pojasa kao znak pristajanja na kaznu za svoj smrtni greh i odricanja od đavola. A zatim pre nego što sevne sekira (film se nekoliko frejmova pre toga završava) - iskpupljenje/oproštaj potvrđen rečima zelenog.  

  Glumačka ostvarenja su vrhunska - u zadatim skučenim okvirima.

  Tok i "radnja" filma su pretenciozno, nedosledno i nekonzistentno smeće prepuno nebuloza koje pretenduje da bude "umetnost" - praveći od filma slide-show "simboličnih" kadrova produženog trajanja.

  Epizida sa svetom Vinifred ? Poenta ? Da joj dohvati lobanju iz bare a ona njemu čudom da vrati sekirče ? Ili da vidimo da je on u suštini dobra osoba, ali greh je greh, yebi ga... Lisica treba da bude otelotvorenje đavola? Džinovske gole ribe u planini ? Šta li one treba da budu ?
  Šta tek reći za epizodu - kuća na osami ? Tip koji luta pustopoljinom u lovu, njegova žena uspaljenica (opet đavolova posla ?) na koju naš junak (ponovo) pada (ah taj greh) pa se u trljanju sa njom dešava svršavanje/ejakulacija i BUM eto zaštitnog pojasa nazad! Dakle đavolica mu daje pojas da izbegne kaznu, a sv.Vinifred sekiru da plati kaznu ? Ko li može da provali šta je simbolika treće osobe u toj kući - sede babe sa povezom oko očiju ? Pravda ?

  Treba određena doza mazohizma da se isprati tih 130 minuta.
 • memich
  Translator
  05.09.2021. 23:18
  Šta je pisac htio da kaže? To je to, gledaš film i razbijaš glavu o tome.

  Mogla se ta borba glavnog lika prikazati na bolji način. Dobar dio filma su valjda neki "stilski izražaji" koje nemam volje da dešifrujem. Gomila nekih gluposti samo povećava vrijeme koje ćete potrošiti na gledanje.

  Kad se moraš patiti da shvatiš umjetnika, to je kao da se patiš da nađeš meso u bureku. Jebeš to.