Pogledaj trailer!

Филм

криминалистички, документарен (2021)

The Forever Prisoner

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
7,0
The Forever Prisoner

Наслов:

Вечниот затвореник

Година:

2021

Жанр:

криминалистички, документарен

Режија:

Alex Gibney


Главни улоги:


Abu Zubaydah
  >  Self
Hesham Abu Zubaidah
  >  Self

Опис:


Документарецот на ХБО „Вечниот затвореник“ , од признатиот режисер Алекс Гибни („Криминал на столетието“ на ХБО, и „Агенти на хаосот“)ја раскажува страшната приказна за Абу Зубајда, првиот заробеник во рамките на програмата на ЦИА за напредни техники на испрашување, подоцна идентификувани како тортура од оние надвор од ЦИА. Иако никогаш не бил обвинет за злосторства и не му било дозволено да вложи жалба, Зубајда останува затворен во Гвантанамо Беј во кафкијански апсурд, во директна спротивставеност на основните идеали на Америка. По дваесет години „Вечниот затвореник“ го открива потеклото на тајните операции кои ги доведоа Соединетите Држави, од “Војна со теророт“ до патеката на бруталноста, лагата и себеизмамата.

Oбработил/ла:

Kneginja
  • Слично за гледање
  • Коментари
  • Persona: The Dark Truth Behind Personality Tests

    Persona: The Dark Truth Behind Personality Tests (2021)

    документарен

    Exploring the unexpected origins of America's obsession with personality testing, this documentary takes a look at the profound ways that ideas about personality have formed the world around us.
  • Love Crimes of Kabul

    Love Crimes of Kabul (2011)

    документарен

    „Забранета љубов во Кабул“ ве води зад решетките на женскиот затвор „Бадам Бо“ во Авганистан, каде половина од затвореничките се во затвор за „морален криминал“, вклучително и неверство и секс пред...

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}