The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamaraPogledaj trailer!

Филм

биографски, историски, документарен, воен (2003)

The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
8,298%
The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara

Наслов:

Magla rata

Година:

2003

Жанр:

биографски, историски, документарен, воен

Траење:

107 мин

Режија:

Errol Morris


Главни улоги:


Robert McNamara
  >  Himself

Опис:


Ovaj je dokumentarac priča o najznačajnijim trenucima novije američke povijesti iz perspektive Roberta S. McNamare, jedne od najkontroverznijih ličnosti toga vremena.

Romert S. McNamara bivši je ministar obrane SAD-a iz vremena Kennedyja i Johnsona. Riječ je o jednoj od najkontroverznijih i najutjecajnijih političkih ličnosti prošloga stoljeća. Pred oskarovcem Errolom Morrisom, koji potpisuje priznate dokumentarce kao što su 'Dr. Death', 'The Thin Blue Line' i priču o Stephenu Hawkingu pod naslovom 'A Brief History of Time', McNamara je progovorio o svom životu i najznačajnijim političkim događajima u kojima je bio aktivni sudionik.

McNamara nam tako daje uvid u veliko bombardiranje Tokija 1945. godine kao i u kubansku nuklearnu krizu te posljedice rata u Vijetnamu. Film uključuje dosad neobjavljene razgovore s Kennedyjem i Johnsonom u Ovalnom uredu. Morrisonov dobitnik dokumentarnog Oscara 2004., Magle rata, daje novi pogled na noviju povijest SAD-a iz perspektive čovjeka koji je vukao glavne poteze.
  • Слично за гледање
  • Коментари

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}