The ChildrenPogledaj trailer!

Филм

мистерија, трилер, хорор (2008)

The Children

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,0
The Children

Наслов:

Децата

Година:

2008

Жанр:

мистерија, трилер, хорор

Траење:

84 мин

Режија:

Tom Shankland

Сценарио:

Tom Shankland
, Paul Andrew Williams


Главни улоги:


Eva Birthistle
  >  Elaine
Jeremy Sheffield
  >  Robbie
Rachel Shelley
  >  Chloe
Stephen Campbell Moore
  >  Jonah
Hannah Tointon
  >  Casey
Eva Sayer
  >  Miranda
Jake Hathaway
  >  Nicky
William Howes
  >  Paulie
Rafiella Brooks
  >  Leah

Опис:


На вечерта за нова година, две семејства се собираат за да го прослават празникот.
Она што почнува како опуштен одмор за Илејн и Џона, одеднаш се претвора во жестока борба за нивните животи кога децата мистериозно почнуваат да се разболуваат и да стануваат агресивни. Во овој страшен нов хорор, семејството се врти самото против себеси кога децата ги напаѓаат своите родители, а тоа има ужаснувачки последици. 1, Во режија на Брит Том Шенкланд, филмот претставува морничава приказна на поджанрот на хорор филмови за злобни деца кои стануваат агресивни. Приказната се случува во современа Англија, во снежните денови на крајот на декември, кога еден млад брачен пар, Џона (Стефан Кемпбел Мур) и Илијен (Ева Биртстл), патуваат надвор од градот за да ја минат новата година со блиското семејство -- сестрата на Илејн, Клои (Рејчел Шели) и баџанакот, Роби (Џереми Шефилд). Заедно со возрасните се и три деца: Кејси (Хана Тоитон), адолесцентната ќерка на Илејн од нејзиниот прв брак (на која ѝ пречи што ја влечкаат со нив) и малиот Поли (Вилијам Хаус) и Миранда (Ева Сајер), нејзините деца со Џона (кои едвај чекаат да си ги видат братучедите Ники и Лија). По пристигнувањето во домот на Роби и Клои, почнуваат да се случуваат чудни и сѐ побизарни настани: на Поли очигледно му се слошува, Лија и Ники почнуваат да се однесуваат заканувачки кон сите, што кулминира со еден страшен инцидент кој тие го осмислуваат, а во кој целта е Роби – инцидент во кој за малку тој ќе заврши мртов, што претставува еден брутален чин извршен од децата. Наскоро, Илејн сфаќа дека Поли е инфициран со еден бизарен вирус кој прави тој да наликува на зомби и кој систематски се шири на другите деца, па итно решава да ја спаси ситуацијата со тоа што го преземи насилството во свои раце и го зема животот на малото момче. Сепак, таа нема доволно сфатено колку далеку се има раширено вирусот.
  • Слично за гледање
  • Коментари
  • Wind Chill

    Wind Chill (2007)

    драма, трилер, авантура, хорор

    Двајца ученици на колеџ штедат патувајќи заедно за празниците. Кога ќе им се расипе автомобилот на напуштен дел од патот, ги прогонуваат духовите на луѓето што умреле таму.
  • The Scarehouse

    The Scarehouse (2014)

    криминалистички, трилер, хорор

    Two years after a tragic accident, six college girls are invited to a party inside an elaborate Halloween funhouse. Once inside, the girls realize their hosts' intentions are not all fun and games.
  • Splinter

    Splinter (2008)

    научна фантастика, трилер, хорор

    Mladi par želeći da proslavi godišnjicu odlazi na kampovanje. Kada dožive peh i ostanu bez šatora, odluče otići do prvog motela. Usput prave kobnu grešku te se zaustavljaju kako bi pomogli nepoznatoj...
  • Good Neighbours

    Good Neighbours (2010)

    драма, трилер

    Usred zime, smeštena je priča o serijskom ubici. Tri stanara male zgrada zaključavaju se u svoje stanove, ali da li su sigurniji tako?? Film se dešava 1995. godine, u vreme kada je raspisan drugi...

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}