The Cassandra CrossingPogledaj trailer!

Филм

драма, трилер (1976)

The Cassandra Crossing

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
6,329%
The Cassandra Crossing

Наслов:

Kasandrin most

Година:

1976

Жанр:

драма, трилер

Траење:

129 мин

Режија:

George P. Cosmatos

Сценарио:

George P. Cosmatos
, Robert Katz
, Tom Mankiewicz


Главни улоги:


Burt Lancaster
  >  Colonel Stephen Mackenzie
Sophia Loren
  >  Jennifer Rispoli Chamberlain
Martin Sheen
  >  Robby Navarro
Ava Gardner
  >  Nicole Dressler
Richard Harris
  >  Dr. Jonathan Chamberlain
O.J. Simpson
  >  Haley
Fausta Avelli
  >  Caterina
Lou Castel
  >  Swedish Terrorist
Angela Goodwin
  >  Nun
Thomas Hunter
  >  Captain Scott
John Phillip Law
  >  Major Stack
Ray Lovelock
  >  Tom
Stefano Patrizi
  >  Terrorist
Lionel Stander
  >  Max, the Train Conductor
Lee Strasberg
  >  Herman Kaplan
Ingrid Thulin
  >  Dr. Elena Stradner
Ann Turkel
  >  Susan
Alida Valli
  >  Nanny

Опис:


Drama u režiji Đorđa Pana Kosmatosa, sa Sofijom Loren u glavnoj ulozi. Voz putuje na relaciji Ženeva-Stokholm, kada se odjednom u njemu nađe putnik zaražen smrtonosnim virusom.

Vlasti to saznaju i sve putnike iz voza stavljaju u karantin i šalju ih na put bez povratka - starom zapuštenom prugom ka Kasandrinom mostu, koji je u lošem stanju.
U tom magnovenju, jedan deo putnika uspeva da otkači poslednji vagon, dok kompozicija od nekoliko vagona propada kroz trošni most pravo u reku.
  • Слично за гледање
  • Коментари (3)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • puppet_master
    eXtreme member
    28.06.2022. 14:53
    Ima tih filmova koje smo (bezmalo) svi gledali mnogo puta na televiziji, što zimski, što letnji bioskop, pa potom i česte reprize, možda baš zbog toga za poneki prosto zaboravimo da kažemo makar koju, upravo jer su nam u mislima oni neko opšte mesto filmskog odrastanja, ko će ga znati. Baš da proverim posle piše li išta u Fliper temi LOL taj vražiji delfin je gotovo jednom sedmično skičao sa ekrana LOL
  • IgaBiva
    eXtreme member
    28.06.2022. 14:46
    E, jes, neverovatno da je ocena tako niska na imdb. Takođe, čudno i da je tvoj komentar prvi na titlovima, za sve ove godine niko se nije setio da prokomentariše ovaj legendani film. Nema potrebe za rimejkom, sasvim lepo "paše" i danas, pre neki dan je bila repriza na nekom kanalu i dalje deluje moćno...
  • puppet_master
    eXtreme member
    28.06.2022. 14:04
    Evo još jednog zanimljivog kombinovanja žanrova, na tragu filma katastrofe, jedan od meni dražih (od onih praćenih uz mali ekran) filmova detinjstva, "Kasandrin Most". 

    Priča započinje u Ženevi, u sred Centra Internacionalne Zdravstvene Organizacije u koji upadaju kakvi teroristi sa željom da u ko zna čije ime (da ne kažem zdravlje) dignu kompleks u vazduh, pa da. Međutim, u razmeni vatre koja se odvijala u karantinu, dvojica terorista ginu uz sveopšte prskanje visokorizičnih bakterija svuda naokolo, te jedini preživeli uspeva da pobegne, avaj zaražen iskonskom kugom, izuzetne smrtnosti. Tip beži ništa manje u voz sa 1000 putnika, voz koji bi trebalo da putuje do Štokholma sa raznovrsnim svetom, sada očito u smrtnoj opasnosti. Eto nam onda Burt Lancastera lično, u vidu kakvog američkog pukovnika koji je i odgovoran za čuvanje fatalne bakterije, koji pokušava da smisli način kako da voz u pokretu stavi pod karantin da bi se sprečilo širenje straviče zaraze, ovde dakle u naizgled ne baš pozitivnoj herojskoj ulozi, ako se nešto ne promeni do kraja...

    U vozu su izmedju ostalih i Richard Harris, kao briljantni neurohirug, njegova već dva puta bivša žena Sophia Loren, sa kojima eto imamo romantičnu priču o paru koji ne može zajedno a ni odvojeno, tu je potom ostareli preprodavac satova Lee Strasberg lično, koji je nekako preživeo holokaust samo da bi se našao u ovom vražijem smrtonosnom vozu. Potom je tu i jedna Ava Gardner kao supruga kakvog iz filma odsutnog trgovca oružjem, u vozu sa svojim dečkom, mlađanim Martin Sheenom, tu je i kakav kvazi hippie aktustični bend, pa i jedan O.J.Simpson, šatro sveštenik. Ma, cirkus pravi, tipično šarenoliko za film katastrofe, sa dakle zbilja sjajnim glumcima. 

    Prilično uzbudljiv, često napet, sa meni uvek zanimljivom temom opake boleštine koja preti da satre čovecanstvo ako se ne odradi kakav mudri čin, u dakle vozu koji juri ka Poljskoj i naslovnom starom mostu, gde ga, veruje se, čeka sudbonosni kraj. Meni zabavan i danas iako svakako pripada nekom drugom vremenu, za mlađe bi možda mogao da se uradi rimejk a i ne mora, ja tek uzeo da piskaram jer ima nešto nižu ocenu na RT-u.

{{message}}

{{item.title}}