The CandidatePogledaj trailer!

Филм

драма, комедија (1972)

The Candidate

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
7,195%
The Candidate

Година:

1972

Жанр:

драма, комедија

Траење:

110 мин

Режија:

Michael Ritchie

Сценарио:

Jeremy Larner


Главни улоги:


Robert Redford
  >  Bill McKay
Peter Boyle
  >  Marvin Lucas
Melvyn Douglas
  >  John J. McKay
Karen Carlson
  >  Nancy McKay
Tom Dahlgren
  >  Pilot
Allen Garfield
  >  Klein
Gerald Hiken
  >  Station Manager
Michael Lerner
  >  Paul Corliss
Joe Miksak
  >  Neil Atkinson
Don Porter
  >  Senator Crocker Jarmon
Christopher Pray
  >  David (as Chris Prey)
Quinn K. Redeker
  >  Rick Jenkin (as Quinn Redeker)
Jenny Sullivan
  >  Lynn
Kenneth Tobey
  >  Floyd J. Starkey
Morgan Upton
  >  Wally Henderson

Опис:


U američkoj državi Kaliforniji održat će se izbori za Senat. Mala je vjerojatnost da bi demokratski kandidat mogao pobijediti iskusnog republikanskog senatora Jarmona (D. Porter) koji sa sigurnošću i iskustvom obavlja tu dužnost. Stručnjak za izbore Lucas (P. Boyle) dobije zadatak da nađe takvog demokratskog kandidata koji će barem malo ugroziti Jarmonovo samopouzdanje. Lucas izabere zgodnog, sretno oženjenog pravnika Billa McKaya (R. Redford) koji se nikad nije bavio politikom. On je uvjereni demokrat i kao pravnik uvijek se angažira u slučajevima u kojima može biti na strani onih s čijim se liberalnim idejama slaže. Jedina mu je "veza" s politikom otac John J. McKay (M. Douglas) koji je bio guverner. Bill je neodlučan, no Lucas mu objasni "pravilo igre". Kako će sasvim sigurno izgubiti u kampanji, može slobodno govoriti ono u što iskreno vjeruje. Na taj će način svoje stavove o zaštiti okoliša, pravu na pobačaj, pravu na socijalno osiguranje za svakog i drugim "vrućim" liberalnim temama moći prenijeti najširoj publici. Bill prihvati ponudu i počne kampanju. Više od njegovih riječi dio birača privlači njegov izgled i mladost, a i politički savjetnici vješto ga "lansiraju" javnosti. U demokratskoj stranci ga prihvate za službenog kandidata. Jarmon se ne uzbuđuje. Baš u trenutku kad se Billu učini da je sve više-manje dobro krenulo, Lucas ga obavijesti da stvari loše stoje. Nije novo da će biti pobijeđen ali je novo da će prema ispitivanju javnog mnijenja izgubiti sa strašno velikom razlikom i da će biti ponižen pred očima glasača. Više se ne može povući jer je službeni kandidat. Sad mora više slušati Lucasa i savjetnike. Kampanja će se pojačati, bit će više putovanja i snimanja za televiziju, izborni slogan postat će "Za bolji napredak: Bill McKay!". Stigne vijest da Jarmon želi da se na televiziji organizira rasprava između njega i Billa. To je znak, veli Lucas Billu, da se uplašio.

Scenarij za "Kandidata" nagrađen je Oscarom. Napisao ga je Jeremi Larner. On je godine 1968. radio kao pisac govora za demokratskog senatora Eugenea J. McCarthyja koji se natjecao za predsjednika Amerike. Mnogi detalji su zato u filmu vrlo istiniti, a osobito lajtmotiv da se u Americi javnosti prodaje slika o kandidatu, a ne ono što on uistinu jest. Robert Redford je izvrstan u ulozi čovjeka koji je postao senatorski kandidat iz hvalevrijednih pobuda, a onda osjetio da njim manipuliraju. U "Kandidatu" se pojavljuje i niz stvarnih američkih političara i drugih slavnih osoba što samo doprinosi realizmu. Redatelju Michaelu Ritchieju (1938-2001) bio je "Kandidat" drugi film u karijeri, jednako dobro primljen kao i prvi, krimić "Lav među gangsterima".
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • KarolinaV
    Uploader
    04.11.2015. 00:17
    The Candidate (1972)




    Žanr: Komedija, Drama
    Trajanje: 110 min
    Država: Sjedinjene Američke Države
    Jezik: Engleski

    Režija: Michael Ritchie
    Scenarij: Jeremy Larner


    Uloge:

    Robert Redford ... Bill McKay
    Peter Boyle ... Marvin Lucas
    Melvyn Douglas ... John J. McKay
    Don Porter ... Senator Crocker Jarmon
    Allen Garfield ... Klein



    [tube]puCZrpCZPdw[/tube]

    U američkoj državi Kaliforniji održat će se izbori za Senat. Mala je vjerojatnost da bi demokratski kandidat mogao pobijediti iskusnog republikanskog senatora Jarmona (Don Porter) koji sa sigurnošću i iskustvom obavlja tu dužnost. Stručnjak za izbore Lucas (Peter Boyle) dobije zadatak da nađe takvog demokratskog kandidata koji će barem malo ugroziti Jarmonovo samopouzdanje. Lucas izabere zgodnog, sretno oženjenog pravnika Billa McKaya (Robert Redford) koji se nikad nije bavio politikom. On je uvjereni demokrat i kao pravnik uvijek se angažira u slučajevima u kojima može biti na strani onih s čijim se liberalnim idejama slaže.

    Jedina mu je "veza" s politikom otac John J. McKay (Melvyn Douglas) koji je bio guverner. Bill je neodlučan, no Lucas mu objasni "pravilo igre". Kako će sasvim sigurno izgubiti u kampanji, može slobodno govoriti ono u što iskreno vjeruje. Na taj će način svoje stavove o zaštiti okoliša, pravu na pobačaj, pravu na socijalno osiguranje za svakog i drugim "vrućim" liberalnim temama moći prenijeti najširoj publici. Bill prihvati ponudu i počne kampanju. Više od njegovih riječi dio birača privlači njegov izgled i mladost, a i politički savjetnici vješto ga "lansiraju" javnosti. U demokratskoj stranci ga prihvate za službenog kandidata...

    Scenarij za film "Kandidat", koji je napisao Jeremy Larner, nagrađen je Oscarom. Godine 1968. Jeremy je radio kao pisac govora za demokratskog senatora Eugenea McCarthyja koji se natjecao za predsjednika Amerike. Mnogi su detalji u filmu istiniti, a osobito lajtmotiv da se u Americi javnosti prodaje slika o kandidatu, a ne ono što on uistinu jest.
    link





    KarolinaV2015-11-05 01:44:23

{{message}}

{{item.title}}