The Big SleepPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
8,096%
The Big Sleep

Година:

1946

Жанр:

криминалистички, мистерија, трилер, филм ноар

Траење:

114 мин

Режија:

Howard Hawks

Сценарио:

William Faulkner
, Leigh Brackett
, Raymond Chandler
, Jules Furthman


Главни улоги:


Lauren Bacall
  >  Vivian Rutledge
Humphrey Bogart
  >  Philip Marlowe
Charles D. Brown
  >  Norris - the Butler
Elisha Cook Jr.
  >  Harry Jones
Louis Jean Heydt
  >  Joe Brody
Peggy Knudsen
  >  Mona Mars
Dorothy Malone
  >  Acme Book Shop Proprietress
John Ridgely
  >  Eddie Mars
Bob Steele
  >  Lash Canino
Regis Toomey
  >  Chief Inspector Bernie Ohls
Martha Vickers
  >  Carmen Sternwood
Charles Waldron
  >  Gen. Sternwood

Опис:


General Sternwood (C. Waldron) stari je i bolesni bogataš koji ima dvije mlade i lijepe kćeri: stariju Vivian (L. Bacall) i mlađu Carmen (M. Vickers). Sternwood unajmi privatnog detektiva Philipa Marlowea (H. Bogart) kako bi riješio jedan problem u vezi s Carmen. Ona je navodno napravila prilično velik kartaški dug i sad neki vlasnik antikvarijata traži da mu dug bude isplaćen. I Sternwood i Marlowe uvjereni su da se radi o ucjeni. Prije nego ode iz Sternwoodove kuće, Marlowea pozove Vivian kako bi saznala što otac želi od njega. Već pri prvom susretu jasno je da se sviđaju jedno drugom. U antikvarijatu Marlowe ne uspije doći do ucjenjivača, jer ga navodno nema. Simpatična djevojka u obližnjoj knjižari opiše Marlowu kako traženi knjižar izgleda. Kad se on pojavi, Marlowe ga počne pratiti u automobilu. Knjižar se zaustavi pred nekom kućicom na osami i uđe u nju. Nešto kasnije u kućicu stigne Carmen Sternwood. Nakon nekog vremena iz kuće se začuje vika i pucanj. Marlowe uđe unutra i nađe drogiranu Carmen, a kraj nje ustrijeljenog antikvara. Tamo je bio i skriven foto-aparat s kojim je vjerojatno ubijeni ucjenjivač potajno fotografirao svoje žrtve. Filma u aparatu nema. Marlowe odveze Carmen kući, a Vivian mu pomogne da ju smjeste u krevet. To je početak jednog sasvim neobičnog slučaja za Philipa Marlowea...

"Duboki san" po općem je mišljenju jedan od najboljih filmova u žanru film noira. Režirao ga je klasik američke kinematografije Howard Hawks (1896-1977), autor nezaboravnih filmova kao što su "Njegova djevojka Petko" (1940), "Tajna Indijanke" (1952), "Majmunska posla" (1952). "Zemlja faraona" (1955), "Rio Bravo" (1959), "Hatari!" (1962) i dr. "Duboki san" ekranizacija je glasovitog istoimenog romana Raymonda Chandlera, a jedan od scenarista bio je i veliki književnik William Faulkner.
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • CSInvestigator
    Translator
    07.08.2011. 17:50


    The Big Sleep (1946)







    Žanr: Krimi, Noir, Misterija

    Režija: Howard Hawks

    Jezik: Engleski

    Uloge: Humphrey Bogart, Lauren Bacall, John Ridgely, Martha Vickers, Dorothy Malone

    Trajanje: 114 min



    General Sternwood stari je i bolesni bogataš koji ima dvije mlade i lijepe kćeri, stariju Vivian i mlađu Carmen. Sternwood unajmi privatnog detektiva Philipa Marlowea kako bi riješio jedan problem u vezi s Carmen. Ona je navodno napravila prilično velik kartaški dug i sad neki vlasnik antikvarijata traži da mu dug bude isplaćen. I Sternwood i Marlowe uvjereni su da se radi o ucjeni. Prije nego ode iz Sternwoodove kuće, Marlowea pozove Vivian kako bi saznala što otac želi od njega. Već pri prvom susretu jasno je da se sviđaju jedno drugom. U antikvarijatu Marlowe ne uspije doći do ucjenjivača, jer ga navodno nema. Simpatična djevojka u obližnjoj knjižari opiše Marlowu kako traženi knjižar izgleda. Kad se on pojavi, Marlowe ga počne pratiti u automobilu. Knjižar se zaustavi pred nekom kućicom na osami i uđe u nju. Nešto kasnije u kućicu stigne Carmen Sternwood. Nakon nekog vremena iz kuće se začuje vika i pucanj. Marlowe uđe unutra i nađe drogiranu Carmen, a kraj nje ustrijeljenog antikvara. Tamo je bio i skriven foto-aparat s kojim je vjerojatno ubijeni ucjenjivač potajno fotografirao svoje žrtve. Filma u aparatu nema. Marlowe odveze Carmen kući, a Vivian mu pomogne da ju smjeste u krevet. To je početak jednog sasvim neobičnog slučaja za Philipa Marlowea.



    Izvor: http://port.rs




    IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0038355/


    [TUBE]VjJlBnfyiI4[/TUBE]


    TITLOVI

{{message}}

{{item.title}}