The Beatles: Eight Days a Week - The Touring YearsPogledaj trailer!

Филм

музички, документарен (2016)

The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

Оцена од корисниците
Одлично!
7,896%
The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years

Наслов:

Битлси: Осумдневна седмица

Година:

2016

Жанр:

музички, документарен

Траење:

106 мин

Режија:

Ron Howard

Сценарио:

Mark Monroe
, P.G. Morgan


Главни улоги:


Whoopi Goldberg
  >  Herself
Sigourney Weaver
  >  Herself
Elvis Costello
  >  Himself
Paul McCartney
  >  Himself
John Lennon
  >  Himself (archive footage)
Neil Aspinall
  >  Himself (archive footage)
Richard Curtis
  >  Himself - Writer, Director
Brian Epstein
  >  Himself - Beatles Manager (archive footage)
Howard Goodall
  >  Himself
George Harrison
  >  Himself (archive footage)
Eddie Izzard
  >  Himself
Richard Lester
  >  Himself
Leonard Parkin
  >  Himself - BBC Radio Newsreader (voice) (archive footage)
Ringo Starr
  >  Himself
Ed Sullivan
  >  Himself (archive footage)
The Beatles
  >  Themselves (archive footage)
Larry Kane
  >  Himself
Marsha Albert
  >  Herself (voice) (archive footage)
Jon Savage
  >  Himself
Kitty Oliver
  >  Herself
Frank Phillips
  >  Himself - BBC Radio Newsreader (voice) (archive footage)
Carroll James
  >  Himself - WWDC Disc Jockey (voice) (archive footage)

Опис:


Во 1962 година, младиот Џон Ленон, Пол Макартни, Џорџ Харисон и Ринго Стар заедно сочинуваа феномен на дваесетиот век познат под името Битлси.
Рон Хауард, познат режисер и добитник на Оскари, го истражува неверојатното патување на најпознатиот бенд во светот, во периодот од 1963-1966 година, феномен познат како Битлманија. На свој единствен начин Хауард одговара на прашања како Битлси успеаја и како се носеа со славата и притисокот? Низ оригинални интервјуа, до сега невидени архивски снимки, неверојатни настапи во живо и интимна студија на карактерот, овој филм не доведува во центар на збиднувањата, давајќи одговор на прашањето: Како изгледаше да се биде таму?

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (9)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    09.04.2018. 16:25
    [QUOTE=Siniša 138]Bubnjar pete Best je živ i zdrav, koliko može biti čovjek od 77 godina. Zamijenjen je na zahtjev producenta Džordža martina jer nije bio dovoljno dobar, a i oni su se jedva čekali da ga se otarase pošto ga nisu voljeli, a s njima je bio samo zato što je mogao kupiti bubnjeve. To je uvijek bio veliki izdatak. Umro je Stjuart Satklif, Džonov prijatelj koji je u bendu bio samo zato što je bio Džonov prijatelj iako o muzici nije imao pojma. Umro je od posljedica udaraca u glavu koje je dobio u Liverpulu od jednog ljubomornog tabadžije. Iako ne primaš savjete, preporučujem ti da se bar malo pripremiš prije nego što raspališ. A i umorio si se, brate, od tolikih aktivnosti. Objavio si malo manje od Tolstoja.[/QUOTE]


      U ovoj temi nisam nijednom napisao ime bubnjara i to se da proveriti. Nije da nisam znao ali nešto mi je govorilo da mirujem. Saveti mi nisu potrebni nisu mi potrebne preporuke ove vrste a ne trebaju mi ni nagađanja ni poređenenja sa bilo kim. O pisanju napamet (raspalio se, hiperaktivan itd) da ne govorim. Posećujem forum 2-3 puta nedeljno i to judi na forumu znaju najbolje. Ako žele i ako ovo čitaju neka potvrde ilu me demantuju. I to je takođe nešto što se savršeno ne tiče bilo koga ko sa mnom diskutuje o nečemu i o tome od mene mukajet.

      Držim se teme i zanima me ima li ili nema argumenata koji su bolji od mojih.

      Toliko i o tome.


     
     
  • Siniša 138
    Senior translator
    09.04.2018. 16:00
    Bubnjar pete Best je živ i zdrav, koliko može biti čovjek od 77 godina. Zamijenjen je na zahtjev producenta Džordža martina jer nije bio dovoljno dobar, a i oni su se jedva čekali da ga se otarase pošto ga nisu voljeli, a s njima je bio samo zato što je mogao kupiti bubnjeve. To je uvijek bio veliki izdatak. Umro je Stjuart Satklif, Džonov prijatelj koji je u bendu bio samo zato što je bio Džonov prijatelj iako o muzici nije imao pojma. Umro je od posljedica udaraca u glavu koje je dobio u Liverpulu od jednog ljubomornog tabadžije. Iako ne primaš savjete, preporučujem ti da se bar malo pripremiš prije nego što raspališ. A i umorio si se, brate, od tolikih aktivnosti. Objavio si malo manje od Tolstoja.
  • Stole Haringa
    eXtreme member
    09.04.2018. 14:38
      Meni nije nimalo zaavno kad trišim vreme i energiju na ovakve komentare i kvalifikacije. Za početak navešću i koje.

      Mislim da nismo zajedno išli u školu a sasvim sam siguran da ovde nikom nisam pokazao krštenicu. Ne bavim se 50 godina muzikom (ništa svirke, komponovanje i slično) niti pišem pesme. Slučajno ne smatram da živim na pustom osrtevu i da sam Bogom dan da sve znam ne samo o muzici već i o navikama sagovornika. Moja se malenkost, takođe slučajno, usudila da tokom života nešto pročita, odgleda ili presluša. Čak sam nasledio gramofon i neke ploče od strica i tatka koji još nisu izlapeli i znaju mnogo više od mene i to sve nije važno. Takođe nisam bio dužan da napišem jer se savršeno ne tiče teme ali se tiče pisanja napamet. Ovde sam da bi pisao o filmovima, razmenio neku informaciju i nešto naučio.

      Sad da se vratim na temu. Piše gore kad sam odgledao dokumentarac, to je bar vidljivo. O vikipedijama, brzo kuso kombinacijama glupo mi je pisati jer nemam nameru da (opet) bilo koga ubeđujem. Onaj ko me poznaje šta o čemu pišem a dotle od mene mukajet o tome.

      Slažem se da nisu svi imali kupatila ali su imali bar poljske klozete. Pokojni Minimaks je dok se nije opario koristio javno kupatilo koliko mi je poznato. Bitlsi su svoje higijenisanje obavljali u javnom klozetu koji je bio deo železničke ili autobuske stanice. Za mene je to štenara, za nekog dtugog smeštaj niže ili najniže kategorije. Teškoće su ih još više spojile kao što vojni rok ili rat spaja ljude i zato je enigma zašto su se ratosiljali bubnjara kad su se posle dve godine tezgarenja vratlili kući. Čovek je ubrzo potom umro i to je neka druga priča.

      Liverpul i Hamburg su morske luke, gradovi koji su bili u najboljoj i najbržoj komunikaciji svetom. Valjda je jasno da se Hamburg nije razlikovao po tome od Liverpula. Treba samo spojiti dva i dva i zaključak se sam nameće. U početku su svirali Čaka Berija ali se nisu na sebe skrenuli pažnju obradom neke njegove pesme. Mislim na Love Me Do ili Mr Postman.

      Tačno je da su upoznali svet i sa jogom, indijskom muzikom kao što je tačno da su u muzici bili ispred svog vremena. U dokumenntarcu se vidi koliko su se borili protiv rasne segregacije i koliko su imali problema zbog toga. Navodi se i podatak da je na stadionu buka bila tolika da nisu mogli da se čuju na bini. Ipak su izgurali bez greške do kraja a to su mogli zahavaljujući Hamburgu. Ispravka, ne samo Hamburgu već i činjenici da su se poznavali od detinjstva. Bili su organska a ne veštački sklepana grupa.

      Još nešto, savete nemam nameru da prihvatim a kome se ne sviđa neka zaobiše moje pisanije.

      Umalo da zaboravim da se zahvalim na prevodu.

      Toliko o tome.

{{message}}

{{item.title}}