TenetPogledaj trailer!
Оцена од корисниците
Одлично!
8,283%
Tenet

Наслов:

Tenet

Година:

2020

Жанр:

драма, акција, научна фантастика, трилер

Траење:

150 мин

Режија:

Christopher Nolan

Сценарио:

Christopher Nolan


Главни улоги:


Carina Velva
  >  Tourist in Oslo
Anthony Molinari
  >  Rohan
Wes Chatham
  >  Actor
Fiona Dourif
  >  Wheeler
Katie McCabe
  >  Flight Attendant Anne

Опис:


Provokativni film koji potpisuje Christopher Nolan, a tiče se dešavanja u svetu internacionalne špijunaže, putovanja kroz vreme i evolucije uopšte...

Oбработил/ла:

IgaBiva

Прочитајте ја рецензијата на филмот Tenet:

 • Слично за гледање
 • Коментари (9)
 • The Batman

  The Batman

  драма, криминалистички, акција, научна фантастика

  Ново продолжение на „Мрачниот витез“.
 • Follow Me

  Follow Me (2020)

  трилер, хорор

  Zvezda društvenih mreža putuje sa prijateljima u Moskvu kako bi snimio novi sadržaj za svoj uspešni vlog. Uvek pomerajući granice i zadovoljavajući sve brojniju publiku, sa prijateljima ulazi u...
 • Antebellum

  Antebellum (2020)

  мистерија, трилер, хорор

  Antebellum je zastrašujući triler producenta uspešnih filmova Get Out i US, a revolucionarni redatelji Džerard Buš i Kristofer Renc, poznati pod umetničkim imenom Bush + Renz, donose novi uzbudljivi...
 • The Old Guard

  The Old Guard (2020)

  акција, фантазија

  Филмот се заснова на истоимениот стрип, на авторот Грег Рук и сликарот Леандро Фернандез и се работи за една група на бесмртни војници, коишто немаат објаснување зошто е тоа така, и коишто низ векови...

За коментирање мора да бидете пријавени!

 • titlovi.com
  Approval team
  19.09.2020. 00:49
  Prijevod je uradio dejanstevic 👍
 • alex-din
  member
  06.09.2020. 00:39
  Ako je Hideo Kodžima režiser filmova zarobljen u telu dizajnera igara, Kristofer Nolan je u istoj aproksimaciji upravo obrnuto - neko ko voli da napravi zaguljene i kompleksne koncepte, i onda da se sa njima poigrava, izvrće ih, premešta i izmešta, bez mnogo obraćanja pažnje na to da li i publika može sve to da isprati.

  Problem je što je većina drugih stvari pri tome u potpunosti zanemarena - razvoj likova, njihovi međusobni odnosi i sve ostalo što bi potpalo pod konvencije pravljenja filmova ovde se servira toliko vratolomnom brzinom, da ni film ni gledalac nema vremena da diše i pohvata konce onoga što se dešava, a kada do toga sporadično i dođe, iza ćoška već čeka deset novih stvari i situacija koje zahtevaju natprosečnu pažnju i koncentraciju, koja teško može da se toliko intenzivno održi. Nolan sa ovim filmom, zbog toga, deluje kao autistično dete koje ima jedan vanserijski talenat, a to je da prčka kompleksne mehanizme, rastavi ih na sastavne delove da bi video kako funkcionišu, i bez problema ih zatim ponovo sastavi, ali zato što se tiče socijalnih veština ne može da izusti ni suvislo "dobar dan" u pravom trenutku.

  Sama tehnička realizacija je očekivano maestralna, sa nekoliko hajlajt scena u kojima se vrtoglavo poigravaju temporalnim manipulacijama, uz impresivno osmišljene momente u kojima se ista radnja dešava u više vremenskih ravni istovremeno, što definitivno zahteva bar još dva gledanja da bi se sve ukačilo kako treba.

  Sa druge strane, iako bi se očekivalo da će sve biti hermetički dobro i besprekorno odrađeno, ima par zjapećih propusta u priči koji cure na par mesta, glavni glumac je okej odradio posao, mada za lika kojeg glumi je definitivno mogao da bude izabran neko sa više harizme (s obzirom na njegovo mesto u priči), a celoj stvari ni malo ne pomaže kriminalno neiskorišćen Robert Patinson, jer je njegovog lika mogao da odigra bilo ko iz treće ili četvrte postavke glumaca.
 • ar8c
  Active member
  05.09.2020. 19:52
  Nisam zaljubljen u Nolana, kao što neću imati nikakav problem da kažem da mi se film ne dopada ukoliko mi zaista ne klikne. Neću imati problem ni da priznam ukoliko ga ne skapiram, samo što u tom slučaju svakako neću uzeti da pišem recenzije o tome.

  A to što ga ne kapiraju ni neki citirani kritičari ne znači da svi treba da udaramo u istu ploču i da neće biti nikog ko neće povezati konce. Uostalom možda sledi neki nastavak i razjašnjenja, pa ne treba biti tako isključiv.

  Konačno, takođe ne verujem da će Nolan ikada više snimiti film koji će da nadmaši Interstellar (perfekcija po mom skromnom mišljenju i ukusu). Tu je lestvica postavljena jaaako visoko i ne prave se takvi filmovi svaki dan... ili svake godine. Ali to nije tema ove priče.