Филм

документарен, реалити тв (2013)

Tareq Taylor's Nordic Cookery

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
8,9
Tareq Taylor's Nordic Cookery

Година:

2013

Жанр:

документарен, реалити тв

Режија:



Главни улоги:


Tareq Taylor
  >  Himself - Host

Опис:


Тарек Тејлор, водич низ овој богат свет, има 25 години искуство со скандинавската кујна. На чело е на деловното царство кое вклучува ТВ емисии, ресторани и публикација.
Тарек во осум епизоди ќе пропатува низ нордиските земји и ќе ги запознае локалните произведувачи на храна, готвачи и стручњаци. Нема да оди по вообичаените туристички рути. Ќе ја искуси локалната гастрономска култура, ќе ги бара врвните состојки, ќе запознава исклучителни луѓе, а попат ќе ги приготвува и своите верзии на јадења. Нордиските земји имаат јака регионална гастрономија, а тоа е нешто што остатокот од светот допрва почнува да го открива.
Најзначајното во нордиските кујни се чистите вкусови, сезонски, локални и свежи состојки од локалното поднебје и готвачките техники кои не се видуваат често надвор од Скандинавија.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Gajtana
    Junior moderator
    23.10.2014. 13:58

    Tareq Taylor's Nordic Cookery  (2013)

     
     
     

    Žanr: Dokumentarni, Reality

    Jezik: Engleski
    Država: UK


    Uloge:

    Tareq Taylor ...  

     

    Nordijske zemlje imaju jaku regionalnu gastronomiju, a to je nešto što ostatak svijeta tek počinje otkrivati. Značajke nordijske kuhinje su čisti okusi, sezonski, lokalni i svježi sastojci iz lokalnog podneblja i kuharske tehnike koje se ne viđaju često izvan Skandinavije. Tareq  Taylor će iskusiti lokalnu gastronomsku kulturu, tražiti sjajne sastojke, upoznati iznimne ljude, a usput će i pripremiti svoje verzije slasnih jela!
    www.mojtv.hr

     
     
    [tube]DD8bV1X-ktc[/tube]
     
     
     

    TITL

    Gajtana2014-10-23 14:21:58

{{message}}

{{item.title}}