Taeksi woonjunsaPogledaj trailer!

Филм

драма, историски, акција (2017)

Taeksi woonjunsa

Оцена од корисниците
Одлично!
7,9
Taeksi woonjunsa

Година:

2017

Жанр:

драма, историски, акција

Траење:

137 мин

Режија:

Hun Jang

Сценарио:

Yu-na Eom


Главни улоги:


Thomas Kretschmann
  >  Peter
Song Kang-ho
  >  Kim
Song Kang-ho
  >  Man-seob
Lee Ho-Cheol
  >  Hong Yong-pyo
Hae-Jin Yoo
  >  Hwang
Hae-Jin Yoo
  >  Tae-sul
Kwon Soon-Joon
  >  Kim Eun-jeong
Heo Jeong-do
  >  Hwang Tae-sool's son
Park Hyuk-kwon
  >  Reporter Choi
Seong-hyeon Ryoo
  >  Driver Ryoo
Tae-goo Eom
  >  Illegal checkpoint Sergeant First Class Park
Min-hee Park
  >  Kwon Joong-ryeong
Sin Dam-soo
  >  Driver Sin
Cha Soon-bae
  >  Driver Cha
Lee Bong-ryun
  >  Pregnant Woman
Ryu Jun-Yeol
  >  Gu
Ryu Jun-Yeol
  >  Jae-sik
Daniel Joey Albright
  >  BBC Reporter David John
Lee Jeong-eun
  >  Hwang Tae-sool's wife

Опис:


Филм за вистинит настан, во кој главниот лик е таксистот Kim Sa-Bok вмешан во работата на германскиот новинар Jürgen Hinzpeter кој известува за демонстрациите во Gwangju, Јужна Кореја, во текот на 1980 година.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (4)
  • 7-beon-bang-ui seon-mul

    7-beon-bang-ui seon-mul (2013)

    драма, комедија

    Ментално хендикепираниот татко лажно е обвинет за убиство и испратен во затвор. Тој има интелигенција на шестгодишник, што е всушност, возраста на неговата ќерка... Таткото на убиената девојка е и...
  • Mil-jeong

    Mil-jeong (2016)

    драма, историски, акција, трилер

    Случувањата во филмот се одвиваат во доцните 1920-ти, а следи “игра на мачка и глушец“ која се одвива меѓу борецот на отпорот кој се обидува да постави експлозиви и да уништи клучни јапонски објекти...
  • Salinjaui gieokbeob

    Salinjaui gieokbeob (2017)

    драма, криминалистички, мистерија, акција, трилер

    Поранешниот сериски убиец Byung-su страда од Алцхајмеровата болест. Докторот му соопштува дека тоа е последица на автомобилската несреќа од пред 17 години, истата несреќа која го условила да престане...
  • Yozora wa itsudemo saikô mitsudo no aoiro da

    Yozora wa itsudemo saikô mitsudo no aoiro da (2017)

    драма

    Newcomer Shizuka Ishibashi throws herself into the role of Mika, a nurse by day, a 'girlie bar' hostess by night, subject to feelings of anxiety and isolation, and unable to reach through a hard...

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • puppet_master
    eXtreme member
    09.12.2022. 15:29
    Dugo sam izbegavao ovaj film, uprkos meni izrazito dragom Sang Kang-hou, takve teme su mi prosto daleke, kao i sentimentalnost koja ide uz to a koje ni ovde ne fali. Preko glave mi je represivnih režima, gušenja drugačije misli, kamoli tek njihovih zločina. Međutim, upravo zbog glumca, njegove prirodnosti u tumačenju dobrodušnog taksiste, gledajući film pretežno sam se oslanjao na odu čovečnosti koju ovaj (film, pa i lik kojeg tumači Sang Kang-ho) nosi u sebi, te mogu reći da mi se film najvećim delom dopao, uprkos njegovim ponegde manama, zanemarljive su, ionako sam ignorisao toliko toga u ovom filmu, dobar deo fokusa mi je bio na glumi. To čak i nema previše veze sa mojim stavom prema ovakvom tipu filmova, već i kod npr filma Host, koji mi je bliži, gledajući način na koji se Sang Kang-ho kreće kroz kadar, njegove grimase, pokrete, lako mi je zanemariti bezmalo sve drugo u filmu. Najozbiljnije, jedan je od tog sve ređeg tipa glumaca kod kojih se koji god već film može komotno gledati iznova i posmatrati samo ono što ovaj radi u kadru, tako izolovan od svega ostalog dobija dodatno na upadljivosti tog svog blesavog spoja prirodnosti-harizme-umeća-specifičnih "plišani meda" crta lica. 

    Kako bilo, film dakle - vredi.
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    01.06.2022. 19:53
    Podseti me glumac Song Kang-ho na dati fim. Da istorijska akciona drama bazirana na istinitim likovima i jednom dogadjaju . Meni se dati film svideo.

    Radjen je po istinitim likovima, taksista Kim Sa-bok i nemackom novinaru i izvestacu  Jurgen Hinzpeter-u  u istorijskom dogadjaju Gwangju Uprising iz maja 1980. godine ( mada te godine su svuda u svetu bile turbulentne, a i kod nas pocetkom maja iste godine), a u Koreji nešto slično nakon smrti Park Chung-hee , ko je gledao npr. Namsanui bujangdeul (2020) zna o cemu se radilo, ili je mozda gledao nesto drugo, mozda pak procitao.

    Hajde opis malo da dodam udovac i samohrani otac ( ima mladjanu cerku tako desetak godina)  Kim Man-seob   vozi privatni luksuzni taksi u Seulu i ima novcanih problema, ne interesuje ga politika vec da obezbedi pristojan zivot svojoj cerki ( kasnije ce biti prica kako je poceo da vozi taksi i sta je pre toga radio, zasto ima novcanih problema), i u jednoj situaciji iskoristi ( prevario je kolegu)  prihvati da vozi stranca ( Jurgen Hinzpeter) za 100.000 vona u Gwangju ne znajuci sta ga tamo ocekuje. I tu krecu peripetije .

    Svidja mi se ta njihova povezanost i putešestvije po Gwangju i kroz data desavanja, kao i sam pristup autora koji mislim da su dobro odradili dramaturski deo, istakli ono sto je bitno, a opet se nisu ustezali da prikažu i ozbiljne scene, a da opet ne bude previse dramaticno, suptilno i na dobrim mestima prozeta komika, kinematografski elementi su mi dobri, osim sto mi mozda gluma kod svih nije na podjednakom nivou.  Dalje povezost glavnih protagonista sa tamosnjim ljudima, a i u datim dogadjajima su ucestvovali i lokalni takstisti, samo sto je u filmu prikazan samo deo dogadjaja, iako je kratko trajao mislim pocetak, i protestanti su imali svoje momente, pa su bili pregovori, a prosirilo i se na okolna mesta ali je uguseno brzo.

    Takodje simpaticna mi je prica i o taksisti van samog dogadjaja koji je vecinom fikcija kako se navodili nakon prikayivanja filma ( mada i tokom samog dogadjaja(. Cini mi se ali nisam siguran da je identitet taksiste posle potvrdjen, a da je reporter preminuo godinu dana pre prikazivanja filma. Da sam kao puppet zapisivao, naveo sam da mi je to zanimljivo i da je uopsteno dobro ko ce sve popamtiti, po neke filmove sigurno bi bio kompletniji osvrt , ovako pisem po secanju, a dati sam eto za divno cudo u vecini zapamtio. Sigurno ce bgv ili neko drugi da dopuni Wink

    Sve u svemu meni se svideo film, ko voli istorijske moze da pogleda prvo prethodno navedeni, pa dati. Ko ne voli nek pogleda pak neki gangsterski ili neki triler, ili da se zabavi nekom dobrom komedijom, a kod Korejaca kao sto sam naveo skoro svaka mi je dobra i zabavna.

    AlexDeLarge2022-06-01 21:36:15
  • xman
    member
    26.03.2018. 23:21
    Odlican film. U poslednje vreme sam odgledao dosta juznokorejskih filmova. Mogu reci da mi se njihova kinematografija dopada.

{{message}}

{{item.title}}