Snow White

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
5,8
Snow White

Наслов:

Snjeguljica

Година:

2001

Жанр:

семеен, фантазија, авантура

Траење:

93 мин

Режија:

Caroline Thompson

Сценарио:

Caroline Thompson
, Jacob Grimm
, Wilhelm Grimm
, Julie Hickson


Главни улоги:


Clancy Brown
  >  The Granter of Wishes
Warwick Davis
  >  Saturday (Indigo)
Miranda Richardson
  >  Queen Elspeth
Vincent Schiavelli
  >  Wednesday (Yellow)
Michael J. Anderson
  >  Sunday (Violet)
Penny Blake
  >  Thursday (Green)
Campbell Lane
  >  Magistrate
Vera Farmiga
  >  Josephine
Michael Gilden
  >  Monday (Red)
Tom Irwin
  >  John
Martin Klebba
  >  Friday (Blue)
Kristin Kreuk
  >  Snow White
Tyron Leitso
  >  Prince Alfred
Mark J. Trombino
  >  Tuesday (Orange)
José Zúñiga
  >  Hector (as Jose Zuniga)

Опис:


Navršivši šesnaest godina, Snjeguljica (Kristin Krevk) postaje trnom u oku svoje maćehe (Miranda Richardson). Ružna vještica koja je, pretvorivši se u lijepu kraljicu, opčinila djevojčina oca (Tom Irvin), naložit će dvorskome lovniku da ubije njezinu suparnicu u ljepoti. No, on će joj u posljednjemu trenutku poštedjeti život te je ostaviti duboko u šumskoj pustoši. Izgubljena ljepotica naći će novi dom u kući veselih patuljaka, ali će je zla kraljica i tu pronaći te na prijevaru uspavati otrovanom jabukom. Na sreću, i u ovoj se, kao i u svim bajkama, pojavljuje mladi kraljević (Tyron Leitso) i poljupcem rješava sve probleme...

Ova televizijska verzija glasovite bajke braće Grimm ]Snjeguljica^, snimljena je 2001. godine prema scenariju i u režiji Caroline Thompson u produkciji Hallmark Entertaimenta, kuće čije ime jamči najvišu razinu zabave za djecu i obitelj. Odlikuje je ponajprije maštovit pristup koji je maksimalno poštivao klasični izvornik, inače ponajčešće dostupan u pojednostavljenom oblicima nadahnutima znamenitim Disneyevim crtićem, a zatim i bogata produkcija, vješto korišteni posebni efekti i primjerena fotografija.
Romantična priča o lijepoj djevojci, ljubomornoj kraljici te dobrim malim bićima, dosad je doživjela bezbroj ekranizacija i teško je očekivati nešto novo u njezinoj interpretaciji, no Thopsonova je ipak uspjela mnogim živopisnim i duhovitim detaljem iznenaditi gledatelja te zadržati njegovu pozornost od početka do kraja sat i pol dugoga filma.
  • Слично за гледање
  • Коментари

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}