ShortsPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
4,845%
Shorts

Наслов:

Каменот на желбите

Година:

2009

Жанр:

семеен, комедија, фантазија

Траење:

89 мин

Режија:

Robert Rodriguez

Сценарио:

Robert Rodriguez
, Álvaro Rodríguez


Главни улоги:


William H. Macy
  >  Dr. Noseworthy
James Spader
  >  Mr. Black
Jon Cryer
  >  Dad Thompson
Leslie Mann
  >  Mom Thompson
Angela Lanza
  >  Teacher
Kat Dennings
  >  Stacey Thompson
Alejandro Rose-Garcia
  >  John
Trevor Gagnon
  >  Loogie
Devon Gearhart
  >  Cole Black
Jimmy Bennett
  >  Toe Thompson
Leo Howard
  >  Laser
Rebel Rodriguez
  >  Lug
Cambell Westmoreland
  >  Blinker #1
Jolie Vanier
  >  Helvetica Black
Jake Short
  >  Nose Noseworthy

Опис:


Како што каменот се подава низ градот – од дете на дете, од родител на родител – погрешните желби го превртуваат маалото наопаку во лудо беснеење, од ситни вонземјани до џиновски мрсули.
Од режисерот Роберт Родригез, творец на трилогијата „Деца шпиони“ и „Авантурите на Момчето ајкула и Лава-девојчето во 3Д“, доаѓа семејната акциона авантура „Камен на желбите“.
Единаесетгодишниот Тоу Томпсон (Џими Бенет) е редовна боксерска вреќа за насилниците од предградската населба Блек Фолс, каде сите родители работат за „Блек Бокс Индастрис“, изработувачи на сенаменската алатка што е популарна во земјата. Но, за време на една чудна бура, од небото паѓа мистериозен Камен од виножитото, што им исполнува желби на оние што ќе го најдат. Одненадеж, соседството што Тоу веќе мисли дека е чудно, ќе стане и почудно. Како што каменот се подава низ градот – од дете на дете, од родител на родител – погрешните желби го превртуваат маалото наопаку во лудо беснеење, од ситни вонземјани до џиновски мрсули.
Магичната фантастична авантура „Камен на желбите“ се раскажува преку серија од испреплетени приказни, од кои секоја оживува нешто прекрасно, често ужасно, а неконтролираните желби прераснуваат во нешто што Тоу и соседите не можат да го замислат.
Актерски тим од повеќе генерации, вклучувајќи ги и номинираниот за Еми - Џон Краер ("Two and a Half Men"), номинираниот за Оскар – Вилијам Х. Мејси (“Fargo“), Лесли Man (“Knocked Up“) и трикратниот добитник на Еми - Џејмс Спејдер ги играат главните улоги во оваа комедија и авантура за сите возрасти, режирана од Роберт Родригез („Деца Шиони“).
  • Слично за гледање
  • Коментари

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}