Shi mian mai fuPogledaj trailer!
Оцена од корисниците
-
7,688%
Shi mian mai fu

Наслов:

Kuća letećih bodeža

Година:

2004

Жанр:

драма, акција, љубовен, романса, авантура

Траење:

119 мин

Режија:

Yimou Zhang

Сценарио:

Bin Wang
, Yimou Zhang
, Feng Li


Главни улоги:


Takeshi Kaneshiro
  >  Jin
Andy Lau
  >  Leo
Ziyi Zhang
  >  Xiao Mei
Dandan Song
  >  Yee
Qi Zi
  >  Performer
Shu Zhang
  >  Performer
Dong Liu
  >  Performer
Jiusheng Wang
  >  Performer
Hongfei Zhao
  >  Performer
Zhengyong Zhang
  >  Performer
Yongxin Wang
  >  Performer
Jun Guo
  >  Performer
Hongwei Zhao
  >  Performer
Xuedong Qu
  >  Performer
Liping Tian
  >  Performer

Опис:


Kina, 19. stoljeće, doba dinastije Tang. Dvojica carskih časnika, Leo i Jin, dogovore složen plan po kojem će Leo prvo uhititi mladu i slijepu djevojku Mei za koju sumnja da je članica tajne pobunjeničke organizacije Kuća letećih bodeža, a Jin će ju osloboditi i pomoći joj pobjeći. Cilj je da Jin stekne Meino povjerenje, pa da ga ona odvede do središta organizacije. Na putu praćenom brojnim iskonstruiranim i stvarnim pogibeljima, Jin i Mei se međusobno zaljube, no svatko od njih krije neke tajne...
Najveći suvremeni kineski sineast, pa i najveći u cjelokupnoj povijesti kineske kinematografije, Yimou Zhang (Crveni sijerak, Šangajska trijada, Svatko je najvažniji, Sretna vremena, Heroj), jedan od vrhunaca svog opusa dosegnuo je "Kućom letećih bodeža", drugim filmom nakon "Heroja" kojim se superiorno ogledao u tradicionalnom kineskom žanru povijesno-kostimiranih borilačko-mačevalačkih filmova. Fascinantan vizualni stil i zadivljujuće koreografije ne samo borbenih, nego i plesnih scena glavne su atrakcije filma, koji međutim ne bi bio toliko dojmljiv da nema iznimno složenu i rijetko intrigantnu ljubavnu priču s troje sudionika, priču dodatno obogaćenu političkim i općeegzistencijalnim uvidima. Od troje glavnih glumaca dobro su poznata imena Andyja Laua (Pakleni poslovi 1-3) i Ziyi Zhang (Tigar i zmaj, Heroj, Sjećajna jedne gejše), velikih zvijezda kineskog i azijskog filma. "Kuća letećih bodeža" bila je veliki hit na azijskom kontinentu, ali je izvrsno gledana i u američkim kinima. Film je nominiran za Oscara u kategoriji najbolje fotografije, za Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku te za Internacionalnu nagradu Europske filmske akademije.
 • Слично за гледање
 • Коментари (2)

За коментирање мора да бидете пријавени!

 • JoxerTM
  eXtreme member
  23.06.2020. 19:13
  Pojavio se pošteni x265 pa gledam i ne vjerujem da niko ni slova. Pa šta je to?!

  "Davne" 2004-e, 4 godine znači nakon razvikane besmislice Tigar i Zmaj, niti 10 minuta nakon početka Kuće Letećih Bodeža jezik mi je pao na pod i do kraja filma ga nisam uspio vratiti natrag u labrnju.

  Nenormalno dobro koreografirana wuxia sa minimalnim wire fuom i spektakularnom scenografijom koja se usudila pljunuti na sva style over substance sranja i podvaliti nam punokrvnu šekspirovsku tragediju.

  E pa sad kad ga možete dobaviti svježe enkodiranog u x265, uložite 2 sata u ovu kinesku ekstravagancu, a na tik tok stavite izazov "ples jeke".

  Masterpis koji ako ste namjerno preskočili sramite se.
  Ako za nj niste čuli prije, to je u redu, ali ne odugovlačite, pogledajte prije nego vas korona utamani!
  JoxerTM2020-06-23 19:22:54
 • VBojana
  Translator
  23.08.2011. 00:08
  Shi mian mai fu
  (Kuća letećih bodeža)
  Žanr: akcioni, svanturistički, drama, ljubavni
  Zemlja: Kina
  Jezik: kineski
  Režija: Yimou Zhang
  Uloge: Ziyi Zhang, Takeshi Kaneshiro, Andy Lau

  Kina, 19. stoljeće, doba dinastije Tang. Dvojica carskih časnika, Leo i Jin, dogovore složen plan po kojem će Leo prvo uhititi mladu i slijepu djevojku Mei za koju sumnja da je članica tajne pobunjeničke organizacije Kuća letećih bodeža, a Jin će ju osloboditi i pomoći joj pobjeći. Cilj je da Jin stekne Meino povjerenje, pa da ga ona odvede do središta organizacije.

  Fascinantan vizualni stil i zadivljujuće koreografije ne samo borbenih, nego i plesnih scena glavne su atrakcije filma, koji međutim ne bi bio toliko dojmljiv da nema iznimno složenu i rijetko intrigantnu ljubavnu priču s troje sudionika, priču dodatno obogaćenu političkim i općeegzistencijalnim uvidima.

  "Kuća letećih bodeža" bila je veliki hit na azijskom kontinentu, ali je izvrsno gledana i u američkim kinima. Film je nominiran za Oscara u kategoriji najbolje fotografije, za Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku te za Internacionalnu nagradu Europske filmske akademije.

  (Izvor: www.mojtv.hr)

  [TUBE]U0H5jekD61k[/TUBE]

  IMDB
  TITLOVI