Secret Beyond the Door...Pogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,754%
Secret Beyond the Door...

Наслов:

Tajna iza vrata

Година:

1947

Жанр:

драма, мистерија, љубовен, романса, трилер, филм ноар

Траење:

99 мин

Режија:

Fritz Lang

Сценарио:

Rufus King
, Silvia Richards


Главни улоги:


Joan Bennett
  >  Celia Lamphere
Robert Barber
  >  Altar Boy
Ray Beltram
  >  Townsman
Virginia Brissac
  >  Sarah
Ralph Brooks
  >  Guest in Home Tour
Paul Cavanagh
  >  Rick Barrett
Albert Cavens
  >  Guest in Home Tour
Tom Chatterton
  >  Judge
David Cota
  >  Small Mexican Knife Fighter
Frank Dae
  >  Country Squire
Mark Dennis
  >  David Lamphere
Anabel Shaw
  >  Intellectual Sub-Deb
Barbara O'Neil
  >  Miss Robey
James Seay
  >  Bob Dwight
Michael Redgrave
  >  Mark Lamphere
Anne Revere
  >  Caroline Lamphere
Rosa Rey
  >  Paquita
Natalie Schafer
  >  Edith Potter

Опис:


Džoan Benet glumi razmaženu damu iz visokog društva, Siliju, koja se očajnički zaljubljuje u lepog, ali emocionalno komplikovanog Marka Lamfera. Nakon venčanja, Silija postaje neugodno svesna da Markovo blago nepoverenje prema ženama u stvari doseže veoma duboko i potencijalno je opasno, a to je mržnja.
Čak i kada se suočava sa mogućnošću da bude ubijena u snu, Silija ostaje odana svom poremećenog mužu. Napetost koja lagano raste je pojačana odgovarajućom fotografijom Stenlija Korteza i grozničavom muzikom Mikloša Rože.

Oбработил/ла:

Kneginja
  • Слично за гледање
  • Коментари (2)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • luisa33
    Active member
    13.07.2011. 04:48
    Odgledala sam ovaj film prije dva dana i mogu samo reći da je riječ o zaboravljenom dragulju Hollywooda, film prepun suspensa, zatomljene erotike, mistike,usudila bih se reći da ima mnogo sličnosti s razvikanim "Basic Instinct". Sreća da je bar izašao na pristojnom DVD izdanju. Najtoplije preporuke.
  • A2D2
    eXtreme member
    22.03.2011. 16:11
    SECRET BEYOND THE DOOR (1947)



    Država : SAD, (Diana) 99.min
    Boja : crno-bijelo
    Jezik : engleski
    Ocjena na imdb : 6,9/10
    Režija : Fritz Lang
    Muzika : Miklos Rozsa
    Uloge : Joan Bennett, Michael Redgrave, Anne Revere, Barbara O'Neill; Natalie Schafer..

    O filmu :

    Obožavatelji Fritza Langa često se dijele po tome preferiraju li potvrđene klasike poput "M"(1931), "Metropolis"(1926) "The Big Heat"(1953) ili čudne kritičnije i perverznije filmove njegova opusa "Rancho Notorious" (1952) i Moonfleet (1955)...

    Ovaj film se tipizira ili provlači kao film "Noir" ,ali zapravo je zavodljiva mješavina mnogih žanrova (ženske melodrame,frojdovske studije, krimić sa serijskim ubojstvom, alegorija umjetničkog i kreativnog procesa) i baš je zato poseban i neizbježan u redateljevom opusu.

    Film pripada hollivudskom ciklusu "ženske gotike" istražujući bremenitu privržanost žene (Joan Bennett), muškarcu (Michael Redgrave), koji je istodobno enigmatičan, zavodljiv, i možda opasan za život ,kao u Hitchockovim filmovima  Suspicion (1941) i Rebecca (1940) ,koja je vjerovatno i samom Fritzu Langu bila inspiracija (junakinja ulazi u dom stranaca prepun prošlosti, neistraženih trauma i bolesnih podzemnih odnosa.

    Reditelj fiksira otvoreno sadomazohističke dvoznačnosti svoga zapleta (Koja je prava priroda muške zvijeri, senzitivnost ili agresija ? Što žena zaista želi od njega na kraju, ljubav ili smrt ?) u zapanjujuće nov kontekst : Redgrave je izmučeni genijalni arhitekt koji je izgradio kuću "sretnih soba", a svaka je rekonstrukcija scene nekoga odurnog, očito psihoseksualnog ubojstva.

    "Secret Beyond the Door" pripada posebnoj skupini filmova iz četrdesetih koja uključuje Renoarov " (The Woman on the Beach - 1947),pripovjedanjem i asocijativnim zapletom koje se prebacuje s jednog lika na drugi i obratno.

    Krajnji rezultat možda ne obiluje racionalnim vezama i obrašnjenjima (ipak je studio "Universal" upleo prste u film i promjenio izvornu Langovu verziju), ali uz silnu pomoć barokne kamere Stanleya Corteza i bogate muzičke podloge Miklosa Rozse, Fritz je uspio svome fatalizmu dodati jednu bogatu poetsku dimenziju.

    TRAILER

    [TUBE]AcuTb-Jdrjo[/TUBE]


    Titlova za film NEMA

    Izvor teksta : knjiga - "1001 film koji morate pogledati"
    KarolinaV2016-09-05 06:26:36

{{message}}

{{item.title}}