San taamPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
7,184%
San taam

Наслов:

Ludi detektiv

Година:

2007

Жанр:

криминалистички, мистерија, акција, трилер

Траење:

89 мин

Режија:

Johnnie To
, Ka-Fai Wai

Сценарио:

Ka-Fai Wai
, Kin-Yee Au


Главни улоги:


Eddie Cheung
  >  Violent Man - Ko's Inner Personality (as Cheung Siu Fai)
Eddy Ko
  >  The Chief
Jackson Ha
  >  Ko's Colleague
Jo Kuk
  >  Cunning Woman - Ho's Inner Personality (as Jo Koo)
Ka-Tung Lam
  >  Ko Chi-wai (as Lam Ka Tung)
Suet Lam
  >  Fatso - Ko's Inner Personality (as Lam Suet)
Ching Wan Lau
  >  Bun (as Lau Ching Wan)
Jay Lau
  >  Calculating Woman - Ko's Inner Personality (as Lau Kam Ling)
Kelly Lin
  >  May Cheung
Andy On
  >  Inspector Ho Ka-on
Wah-Wo Wong
  >  Restaurant Manager
Kwok-Lun Lee
  >  Wong Kwok-chu (as Lee Kwok Lun)
Flora Chan
  >  May Cheung - in Bun's eyes
Ling-To Yuen
  >  Policeman (as Yuen Ling To)
Choi-ning Lee
  >  Gigi (as Karen Lee)
Ronald Yan
  >  Ko's Boss
Jonathan Yat-Sing Lee
  >  Weak Boy - Ho's Inner Personality (as Jonathan Lee)
Apple Chow
  >  7-11 Worker

Опис:


Nestanak policijskog pištolja povezan je sa nizom nedavnih pljački i ubistava. Njegov vlasnik, Vong, nestao je jureći osumnjičene u hongkonškim planinama. Njegov partner Či-Vai se čudom vratio nepovređen.
Inspektor Hois, velika faca, vodi istragu ovog slučaja. Zna da ima šanse da reši ovaj slučaj samo ako zatraži pomoć svog mentora, bivšeg šefa Bana. Ban je bio talentovani profajler kriminalaca sve dok nije poludeo, nekoliko godina ranije. Od tada živi povučeno sa svojom ženom Mej. Ban ima dar da sagleda ličnost osobe iznutra. Tu su zakopane podsvesne želje, emocije i mentalno stanje ličnosti. Za Bana, one su ključ za otkrivanje identiteta ubice. Ali Ho je sumnjičav prema Banovom neobičnom pristupu. Ban zaključuje da Či-Vai ima sedam ličnosti. Paralelne ličnosti ovog policajca odgovorne su za njegovo ubilačko ponašanje. Međutim, Ho misli da je izneveren kad Banova istraga pređe sve granice. Laži Či-Vaija uspele su da ga pokvare i prodru u njegovo unutrašnje biće.
Ono što je počelo kao potraga za odgovorom, poprima šizofreni obrt u kojem se prepliću istina i laži, realnost i halucinacije...
  • Слично за гледање
  • Коментари (2)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    31.08.2022. 17:21
    Meni se svideo film i bio mi je zanimljiv. Otprilike neki slican utisak kao sto je puppet-ov, mozda bi nesto dodao, nesto oduzeo ali u sustini to je to, da ne ponavljam delove njegovog komentara.
  • puppet_master
    eXtreme member
    05.03.2022. 11:35

    Cinepinion: Mad Detective


    Nije tajna da mi je jedan od dražih HK glumaca Ching Wan Lau, ovde zbilja sjajan kao lik iz naslova filma, šizoidni bivši pandur, povampiren zarad komplikovanog slučaja, te mu sve osobenosti, ludila, sulude istražiteljske metode pršte iz svakog kadra. 

    Jedan od onih retkih filmova Johnnie To-a koji je podjednako i ličan, komercijalan, artsy obrisa, zabavan, ozbiljan, multižanrovski, standardno uz noir ton, eto sa nesvakidašnjim likom. Za fanove zbilja krcat detaljima, psihološki triler pre svega ali ne bez povremenog humora, ludilo našeg junaka je toliko "over the top" da (meni makar) održava osmeh, sa svojom dozom tuge, tokom čitavog filma. Tu je i standardno zanimljiva kamera, uz nemalo toplih, sentimentalnih tonova, taman koliko volim, sve to u priči sa dovoljno svojih obrta. 

    Poslastica, mada nisam siguran da je za svakoga, ima To i komunikativnijih filmova, sređenijeg toka, meni je ovaj prosto drag. Heart


    davidbordwell.net : essays

{{message}}

{{item.title}}