Re GranchioPogledaj trailer!

Филм

драма, авантура (2021)

Re Granchio

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,7
Re Granchio

Наслов:

Priča o kraljevskom raku

Година:

2021

Жанр:

драма, авантура

Траење:

105 мин

Режија:

Alessio Rigo de Righi
, Matteo Zoppis

Сценарио:

Alessio Rigo de Righi
, Carlo Lavagna
, Matteo Zoppis
, Tommaso Bertani


Главни улоги:


Darío Levy
  >  Lennox
Jorge Prado
  >  Capitano
Daniel Tur
  >  Ventura
Severino Sperandio
  >  Severino
Mariano Arce
  >  Arce
Ercole Colnago
  >  Ercolino
Maria Alexandra Lungu
  >  Emma
Gabriele Silli
  >  Luciano
Bruno di Giovanni
  >  Padre

Опис:


Poput istoimenog magičnog raka koji se okreće prema vodi kad god se miče Priča o kraljevskom raku slijedi udaljenu čežnju, koja bi ostala nevidljiva da nam je netko ne želi ispričati. Tu priču ne dijele samo filmaši već i stari lovci koji na početku filma sjede za stolom i pokušavaju se sjetiti kako počinje.

Uz nesigurnu naraciju današnjih kazivača pratimo pustolovine pijanca Luciana, tragičnog i romantičnog antijunaka u gradiću Vejano oko 1900. koji navigira kroz nepravedni i rigidno klasni svijet nakon brojnih ratova risorgimenta. Nakon što se nesretno zaljubi i sukobi s lokalnim vlastelinom oko prava prolaza kroz njegov posjed, prisiljen je otići u egzil u Ognjenu zemlju. Tamo se upušta u potragu za mitskim blagom koje je navodno zakopano u skrivenom planinskom jezeru. Luciano je u potrazi za iskupljenjem no u ovom pustom kraju opstaju samo pohlepa i ludilo.

Autorski tandem Alessio Rigo de Righi i Matteo Zoppis tragom oralne predaje u talijanskoj pokrajini Tuscia i intenzivne kulture migracija crpe Lucianovu argentinsku priču iz bogatog vrela lokalnih mitova i narodnih legendi, dodajući joj svoj specifični afinitet za životinje. Njihov neobični anti-vestern priziva Wernera Herzoga i Lucreciju Martel (Zama), ali i miješa elemente talijanskog neorealizama i magičnog realizma u maniri njihovih sunarodnjaka Alice Rohrwacher i Pietra Marcella. [tuskanac]

Oбработил/ла:

titlovi.com
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)
  • Per Lucio

    Per Lucio (2021)

    биографски, историски, документарен

    Dokumentarni film o umetniku čije su pesme govorile o Italiji u doba burnih društvenih i kulturnih promena. Pjetro Marčelo istražuje život Lučija Dale, u državi koja je posle razaranja u Drugom...
  • Il buco

    Il buco (2021)

    драма

    U Polinu na granici između Kalabrije i Bazilikate sa nepristupačnim vrhovima besprekorne lepote veoma mladi speleolozi silaze u tamu zemlje otkrivajući drugu najdublju pećinu na svetu Bifurto Abyss.
  • Nous

    Nous (2021)

    документарен

    Encounters on a rail line crossing north to south thru Paris and its outskirts: A cleaning lady, a scrap merchant, a writer, a nurse, a follower of hunts and the filmmaker herself.
  • 9

    9 (2021)

    драма

    A successful football player suffering media harassment and the pressure of his surroundings seeks escape from the hell his life has turned into.

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • titlovi.com
    Approval team
    29.06.2022. 22:18
    Prevod je uradio Gaca62 ⚡

{{message}}

{{item.title}}