Prayers for BobbyPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
8,1
Prayers for Bobby

Наслов:

Molitve za Bobbyja

Година:

2009

Жанр:

биографски, драма, љубовен, романса

Траење:

90 мин

Режија:

Russell Mulcahy

Сценарио:

Leroy Aarons
, Katie Ford


Главни улоги:


Sigourney Weaver
  >  Mary Griffith
Henry Czerny
  >  Robert Griffith
Scott Bailey
  >  David
Dan Butler
  >  Reverend Whitsell
Lee Garlington
  >  Psychologist
Ryan Kelley
  >  Bobby Griffith
Austin Nichols
  >  Ed Griffith
Susan Ruttan
  >  Betty Lambert
Carly Schroeder
  >  Joy Griffith
Madge Levinson
  >  Ophelia
Ele Bardha
  >  Doug
Marshall McClean
  >  Reverend Owens
Rebecca Louise Miller
  >  Jeanette
Anna Badalamenti
  >  Michelle
Shannon Eagen
  >  Nancy Griffith

Опис:


Priča počinje 1979. godine. Bobby (R. Kelley) je miljenik svojih roditelja i cijele rodbine, uzoran u svemu, kompleks za ostalu braću i sestre koji nisu tako savršeni. Tek kad pokuša popiti tablete za spavanje, njegov stariji brat Ed (A. Nichols) prvi dozna istinu: Bobby je homoseksualac. Iako je bratu obećao da ništa neće reći roditeljima, Ed kaže majci (M. Griffith), jer se brine da se Bobby ponovno ne pokuša ubiti. Majka je odlučna da će sina izliječiti od homoseksualizma, pa Bobbyja vodi na psihoterapije na kojima mora odgovarati na pitanja kao da je duševni bolesnik. Kad ga jedna sestrična pozove k sebi u Portland, Bobby otkriva da ima obitelji različitih od njegove: roditelji njegovog dečka Davida (S. Bailey) razboriti su i tolerantni, a svog sina smatraju normalnim. Bobby je potresen kad shvati da se njegova majka neće promijeniti...

Film je istinita priča o drami Mary Griffith, majke koja nije mogla prihvatiti sina homoseksualca, snimljena prema knjizi Leroya Adamsa, a u uspomenu na Bobbyja Griffitha i Leroya Adamsa. Mary Griffith prekasno je shvatila da je njezin sin samo bio drugačiji od većine. Mary Griffith govorila je u Kongresu o pravima homoseksualaca i lezbijski i danas je jedna od nautjecajnijih aktivistica gay pokreta.
Film je osvojio nagrade GLAAD i Prism, te je bio u nominacij za Emmy i PGA kao najbolji film, a Sigourney Weaver za ulogu Mary Griffith, velike aktivistice za toleranciju i prava homoseksualaca, bila je nominirana za Zlatni globus, Emmy i niz drugih nagrada.
  • Слично за гледање
  • Коментари

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}