People Will TalkPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
7,488%
People Will Talk

Година:

1951

Жанр:

драма, комедија, љубовен, романса

Траење:

110 мин

Режија:

Joseph L. Mankiewicz

Сценарио:

Joseph L. Mankiewicz
, Curt Goetz


Главни улоги:


Cary Grant
  >  Dr. Noah Praetorius
Jeanne Crain
  >  Deborah Higgins
Hume Cronyn
  >  Prof. Rodney Elwell
Parley Baer
  >  Toy Store Salesman
Sidney Blackmer
  >  Arthur Higgins
Tina Blagoi
  >  Concertgoer
Gail Bonney
  >  Dean's Secretary
William Bryant
  >  Student Manager
James Carlisle
  >  Trial Spectator
Finlay Currie
  >  Shunderson
John Davidson
  >  Faculty Board Member
Julia Dean
  >  Old Lady
Wally Dean
  >  Faculty Board Member
Helen Dickson
  >  Concertgoer
Katherine Locke
  >  Miss James
Basil Ruysdael
  >  Dean Lyman Brockwell
Walter Slezak
  >  Prof. Barker
Bonnie Barlowe
  >  Minor Role

Опис:


Na jednom uglednom američkom sveučilištu radi dr. Noah Praetorius (Cary Grant) čije je poimanje medicine sve samo ne uobičajeno. Umjesto fiziologije i patologije, dobrodušni dr. Praetorius radije koristi psihologiju i ljubaznost u odnosu s pacijentima. To, dakako, izaziva nerazumijevanje liječnikovih kolega, osobito ljubomornog prof. Rodneyja Elwella (Hume Cronyn). Konzervativan i u pristupu medicini i u društvenim nazorima, prof. Elwell uskoro pokrene istragu o Praetoriusovom životu i karijeri, te njegovom odnosu sa zagonetnim gospodinom Shundersonom (Finley Currie). Istodobno dr. Praetorius pokušava pomoći mladoj studentici Debori (Jeanne Crain) koja je u vezi s bivšim mladićem ostala trudna izazvavši gnjev oca Arthura (Sidney Blackmer)" Redateljski i scenaristički tour de force američkog sineasta Josepha L. Mankiewicza (A Letter to Three Wives, All Abot Eve) nastavio se i početkom 50-ih. Tako je Mankiewicz 1951. snimio hvaljenu humorističnu dramu People Will Talk čiji je scenarij napisao prema tekstu njemačkog dramatičara Curta Goetza (Hokuspokus). Poznata je Goetzova drama Dr. Med. Hiob Praetorious u Mankiewiczovoj osuvremenjenoj obradi doživjela samorazumljive promjene (radnja se zbiva na američkom sveučilištu), ali je u potpunosti zadržala duh izvornika i njegovu poruku o ljudskoj borbi za vlastita načela, a protiv licemjerja okoline.
Kako je Mankiewicz oduvijek slovio kao politički liberal, humoristična se drama People Will Talk smatra oglednim primjerom redateljeva obračuna s vladajućom hipokrizijom i rastućim konzervativizmom u SAD-u nakon početka Hladnog rata, dok je lik prof. Rodneyja Elwella parafraza tadašnjeg "lova na vještice" koji nije mimoišao ni Hollywood.
  • Слично за гледање
  • Коментари (2)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • puppet_master
    eXtreme member
    04.07.2022. 17:47
    Šarmantan filmić legende Joseph L. Mankiewicz-a, sa Cary Grantom (negde na tragu svoje uloge iz Bishop's Wife, ne nužno anđela, no uber dobrice) koji govori o nekonvencionalnom doktoru koji pomaže bolesnima i unesrećenima, miljeniku raje, studenata i pacijenata, čiji uspeh je povod i za bezumnu ljubomoru ponekog kolege doktora (meni uvek sjajan Hume Cronyn). Priča se, konkretnije, vrti oko pojave trudne, nesrećne milice Debore (Jeanne Crain), u strahu od sutrašnjice bez supruga, kao samohrane majke, kao i u strahu da će postideti svog dobrodušnog oca. Milica, eto, pokušava da se ubije na klinici, u koju se potom gosn Grant (naravno da sam već zaboravio ime lika) zaljubljuje, te je i ženi sa željom da je usreći. Taj atipični topli (uz naravno i ljubav) čin nekonvencijalnog lečenja je ugrožen isplivavanjem Grantove sive prošlosti kao "nadrilekara", tj želje njegovog rivala da mu ukalja ugled...

    Zapravo zanimljiva, ozbiljna kao i komična, topla priča o možda odveć sanjarskoj ideji da bi doktori trebalo lečiti kompletne osobe, ne tek njihove bolesti i tegobe, sjajno odglumljen, fino izbalansiran u svom izrazu, može vas zabaviti i raznežiti. 

  • KarolinaV
    Uploader
    29.06.2015. 23:47
    People Will Talk (1951)




    Žanr: Komedija, Drama, Romantika
    Trajanje: 110 min
    Država: Sjedinjene Američke Države
    Jezik: Engleski

    Režija: Joseph L. Mankiewicz
    Scenarij: Joseph L. Mankiewicz (scenarij), Curt Goetz (kazališni komad "Dr. med. Hiob Prätorius")


    Uloge:

    Cary Grant ... Doktor Noah Praetorius
    Jeanne Crain ... Deborah Higgins
    Finlay Currie ... Shunderson
    Hume Cronyn ... Profesor Rodney Elwell
    Walter Slezak ... Profesor Barker



    [tube]bmvV219bhUU[/tube]

    Na uglednom američkom sveučilištu radi dr. Noah Praetorius (Cary Grant) čije je poimanje medicine sve samo ne uobičajeno. Umjesto fiziologije i patologije, dobrodušni dr. Praetorius radije koristi psihologiju i ljubaznost u odnosu s pacijentima. To, dakako, izaziva nerazumijevanje njegovih kolega, osobito ljubomornog profesora Rodneyja Elwella (Hume Cronyn). Konzervativan i u pristupu medicini i u društvenim nazorima, profesor Elwell uskoro pokrene istragu o Praetoriusovom životu i karijeri, te njegovom odnosu sa zagonetnim gospodinom Shundersonom (Finlay Currie). Istodobno dr. Praetorius pokušava pomoći mladoj studentici Deborah (Jeanne Crain) koja je u vezi s bivšim mladićem ostala trudna izazvavši gnjev oca Arthura (Sidney Blackmer)...

    Redateljski i scenaristički "tour de force" američkog sineasta Josepha L. Mankiewicza ("A Letter to Three Wives", "All About Eve") nastavio se i početkom 50-ih. Tako je Mankiewicz snimio hvaljenu humorističnu dramu "People Will Talk" čiji je scenarij napisao prema tekstu njemačkog dramatičara Curta Goetza.
    link





    KarolinaV2015-07-28 00:48:42

{{message}}

{{item.title}}