Penyalin CahayaPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
8,2
Penyalin Cahaya

Наслов:

Fotokopirnica

Година:

2021

Жанр:

драма, криминалистички, мистерија

Траење:

130 мин

Режија:

Wregas Bhanuteja

Сценарио:

Henricus Pria
, Wregas Bhanuteja


Главни улоги:


Shenina Cinnamon
  >  Sur
Jerome Kurnia
  >  Tariq
Lukman Sardi
  >  Sur's Father
Landung Simatupang
  >  Burhan
Mian Tiara
  >  Bidan Siti
Rukman Rosadi
  >  Dekan Fakultas
Chicco Kurniawan
  >  Amin
Dea Panendra
  >  Anggu
Ruth Marini
  >  Sur's Mother
Lutesha
  >  Farah
Giulio Parengkuan
  >  Rama

Опис:


Nakon što zbog fotografija s tuluma ostane bez stipendije, studentica istražuje je li joj se te noći dogodilo nešto užasno.

Oбработил/ла:

Kneginja
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    31.08.2022. 17:59
    Dobar mi je film, jedino mi je duzina trajanja i realizacija nekih delovova  zasmetala, mozda su nepotrebno oduzili, a po mom misljenju nije bilo potrebe, malo su i naivni ali dobro s obzirom na sve sto su autori ponudili.


    Ocekujte na prvom mestu dramu, svi ostali zanrovi su samo sredstvo da se ona realizuje.

    Da opis, kao sto je navedeno Sur radi sajt za  pozorisnu grupu `Mata Hari` i njihov nastup je prihvacen za azijski studentski festival u Kjotu. Oni  proslavljaju, i sutradan nakon proslave pocinju da kruze slike od Sur u pijanom stanju, a ona se budi i ne seca se pola veceri,  zbog toga ne dobija stipendiju, ima problema sa roditeljima, odlazi od kuce , i zatim pocinje da istrazuje cije je to delo, i da li tu ima neceg vise od ...

    Osnovne teme su seksualno nasilje, kritika drustva i umetnik (umetnost), a u okviru njih jos po neke. Kinematografski elementi su mi dobri, da ne ulazim ono vizuelno je odlican, kamera je... mozntaza je... , fotografija, gluma,osvetlj..., itd... sve mi je dobro, ima i mana naravno, nista znacajno da bi mi zasmetalo.

    U konacnom mislim da je film koji vredi pogledati.

    U sustini autori otvaraju vise tema, od seksualnog nasilja, kulture, religije, socijalnog ponasanja, borbe protiv sistema, odnosa bogatih i siromasnih, dve porodice (posebno je zanimljiv nacin ponasanja oca od Sur) stanje umetnika, i koliko je daleko dopusteno da se ide zarad umetnosti, vidimo probleme mladih, taj deo da probleme treba podeliti,  vidimo sadrzaj slika sa telefona tj. kakve gluposti mladi slikaju, vidimo i simboliku fumigacije i fotokopiranja, pa scena izvinjenja i onda scena ispred cvecare meni zaista mocne,zatim dramaturski deo pri kraju u kuci, i onda bacanje papira, itd. puno sadrzaja, moze dosta da se pise,
    AlexDeLarge2022-08-31 18:30:16

{{message}}

{{item.title}}