NamhansanseongPogledaj trailer!

Филм

драма, историски, акција, воен (2017)

Namhansanseong

Оцена од корисниците
Одлично!
6,9
Namhansanseong

Година:

2017

Жанр:

драма, историски, акција, воен

Траење:

140 мин

Режија:

Dong-hyuk Hwang

Сценарио:

Dong-hyuk Hwang
, Kim Hoon


Главни улоги:


Lee Byung-hun
  >  Choi Myung-gil
Park Hae-il
  >  King Injo
Go Soo
  >  Seol Nal-soe
Hee-soon Park
  >  Lee Shi-baek
Kim Yoon-seok
  >  Kim Sang-heon
Woo-jin Jo
  >  Jung Myung-soo
Song Hyun-soo
  >  Commander-in-Chief

Опис:


"The Fortress" je povijesna ratna drama snimljena po istinitim događajima iz 1636. godine, kad je kineska dinastija Qing napala korejsko kraljevstvo i pokušala je staviti u vazalski odnos. U bijegu pred kineskim osvajačima, korejski kralj Injo sakrio se u utvrdu u planinama po imenu Namhansanseong {kako se u originalu i naziva ovaj film}. I kako je to već išlo u tim srednjovjekovnim ratovima, krenula je dugogodišnja borba iscrpljivanja. Kinezi i njihovi saveznici mjesecima su Koreance držali u obruču u tvrđavi, diplomati su pokušavali doći do mirnog rješenja, no na kraju je sve to kulminiralo neravnopravnim okršajem u kojem je puno brojnija kineska vojska potukla Koreance, a Koreja je pod upravom Kine ostala sve do kraja 19. stoljeća, da bi ih ubrzo potom okupirali drugi susjedi, Japanci...[GamBee]

Oбработил/ла:

bojan969
 • Слично за гледање
 • Коментари (2)

За коментирање мора да бидете пријавени!

 • bgvracar
  Translator
  08.12.2018. 22:11
  Odličan film koji pokriva jedan, po Koreju, težak istorijski period kada su okupirani od strane Mandžurijaca. Sjajna priča, fenomenalne scene bitaka (Korejci su majstori kadrova u kojima prikazuju scene bitaka sa masovnom upotrebom statista), kao i sjajna gluma nekoliko glavnih likova naročito u scenama kad se odlučuje sudbina opstanka države, vladara i naroda.

  Samo jedna mala ispravka što se prevoda tiče. Mandžurijska dinastija čiji su vojnici zauzeli tvrđavu i pokorili Joseon (izgovara se Čosun, što je stari naziv za Koreju), naziva se Ćing a ne Kving kako je navedeno u prevodu.

  bgvracar2018-12-09 02:07:04
 • titlovi.com
  Approval team
  02.12.2018. 10:54
  Prevod je najavio adm1r ✨