Molly's GamePogledaj trailer!
Оцена од корисниците
Одлично!
7,481%
Molly's Game

Наслов:

Покер кралица

Година:

2017

Жанр:

биографски, драма, криминалистички

Траење:

140 мин

Режија:

Aaron Sorkin

Сценарио:

Aaron Sorkin
, Molly Bloom


Главни улоги:


Kevin Costner
  >  Larry Bloom
Graham Greene
  >  Judge Foxman
Justin Kirk
  >  Jay
Bill Camp
  >  Harlan Eustice
Michael Cera
  >  Player X
Brian d'Arcy James
  >  Brad
Idris Elba
  >  Charlie Jaffey
Michael Kostroff
  >  Louis Butterman
J.C. MacKenzie
  >  Harrison Wellstone
Claire Rankin
  >  Mother
Jeremy Strong
  >  Dean Keith
Chris O'Dowd
  >  Douglas Downey
Jessica Chastain
  >  Molly Bloom
Natalie Krill
  >  Winston
Madison McKinley
  >  Shelby
Joe Keery
  >  Trust Fund Cole
Stephanie Herfield
  >  Jesse

Опис:


Molly´s Game е режисерско деби на Арон Соркин и ни донесува адаптација на мемоарот “Molly’s Game: From Hollywood’s Elite to Wall Street’s Billionaire Boys Club, My High-Stakes Adventure in the World of Underground Poker” од јуни 2014 кој го објавила Моли Блум.

Моли Блум растејќи во Колорадо ги гледала браќата како нижат успеси во училиштето, освојуваат медали на спортските натпревари и примаат пофалби од сите оние кои ги познаваат. И покрај тоа што и самата била успешна студентка и олимписка скијачка, поради своите браќа постојано се чувствувала занемарена. Освен што сакала да излезе од нивните сенки, мечтаела за слободен живот без правила и ограничувања, за живот во кој нема да зависи од никого и во кој ќе биде она што навистина го сака. Со оглед дека постојано сакала сѐ повеќе и повеќе, на крајот добила и повеќе отколку што некогаш барала.

Моли Блум во своите мемоари читателите ги води низ авантури на подземниот свет со приватни покер игри во кои учествувале и Бен Афлек и Леонардо ДиКаприо, спортски ѕвезди, како и бројни политичари и финансиски џинови. Преку нив го опишува светот кој до објавувањето на нејзината книга бил приватен, сокриван и обвиткан во гламур. Моли без страв долго време успешно им се спротивставувала на оние кои владеат со подземниот покерски свет, Русите и Италијаните, сѐ додека не го запознала противникот кого не можела да го надмудри – владата на САД. Така Molly’s Game е неверојатна приказна за растењето на една млада девојка која ја одбила зачестената потрага по американскиот сон. Тоа е приказна за тоа како го стекнала, а потоа и изгубила своето место на столот за покер, приказна за сето она што го научила за покерот, љубовта и животот.

Дејството во филмот истовремено го прикажува минатото и сегашноста на главната протагонистка на филмот која ја портретира Џесика Частејн. Кевин Костнер го игра нејзиниот татко, Лери Блум, Мајкл Сера е злонамерниот играч Икс, а Идрис Елба нејзиниот единствен сојузник Чарли Џефи, адвокат на одбрана од Њујорк кого Моли очајнички се обидува да го убеди да го преземе нејзиниот случај откако среде ноќ ќе ја приведат вооружени агенти на ФБИ.

Оваа оригинална вистинита биографска приказна за моќ, гордост и за тоа како парите можат да ја купат слободата неодамна премиерно е прикажана во склоп на ТИФФ. Во кино дистрибуција почнува од 22 ноември.

Oбработил/ла:

icemaher
  • Слично за гледање
  • Коментари (19)
  • The Disaster Artist

    The Disaster Artist (2017)

    биографски, драма, историски, комедија

    Приказна за актерот, сценарист и режисер Томи Вајс, биографски филм кој го прикажува настанувањето на пријателството меѓу актерот Грег Сестеро и Вајс, го следи процесот на снимање и сите неволји во...
  • Darkest Hour

    Darkest Hour (2017)

    биографски, драма, историски, воен

    “Најмрачниот час“ е возбудлива и инспиративна вистинита приказна која почнува воочи Втората светска војна кога Винстон Черчил (Гери Олдман) само неколку дена откако е именуван за премиер на...
  • The Ritual

    The Ritual (2017)

    хорор

    Група другари од факултет повторно се состанува за да отпатуваат во шумата. Но, таму владее зло...
  • Skif

    Skif (2018)

    драма, акција, фантазија

    Postoje vremena kada jedna civilizacija zameni drugu. Nova era počinje u Centralnoj Evroaziji. Skiti, ponosni ratnici, nisu otišli sasvim. Ostala je nekolicina, koji su postali nemilosrdni plaćenici...

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Rekica
    member
    15.03.2024. 20:28
    Ma onako.. ako nema baš ništa drugo.
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    22.01.2022. 23:53
    Ma, dobar je film vezan za tu temu, po memoarima citao sam delove, mada su izbacena neka poznata imena, a ubaceno nesto sto bi trebalo da privuce publiku, malo dramatizacije, opis je korektan, a drug mi je propali fudbaler koji je u BG-u delio karte pa znam njegove price, tako da mi je ovo samo nadogradnja istih, kao i za ostale filmove vezano za svet kocke.
  • beogradski
    eXtreme member
    09.02.2021. 15:00
    Dobar film

{{message}}

{{item.title}}