Missing LinkPogledaj trailer!

Филм

авантура (1988)

Missing Link

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,1
Missing Link

Наслов:

Karika koja nedostaje

Година:

1988

Жанр:

авантура

Траење:

91 мин

Режија:

Carol Hughes
, David Hughes

Сценарио:

Carol Hughes
, David Hughes


Главни улоги:


Michael Gambon
  >  Narrator (voice)
Peter Elliott
  >  Man-ape

Опис:


Čovjek majmun, navodno, nije predak ljudi nego druga vrsta čiji se lanac nije nastavio do danas. Čovjek-majmun hoda uspravno, umjereno je dlakav, može se penjati na drveće i skakati, inteligentan je, ne poznaje oruđe, hrani se biljem i jajima, dobar je jer pomaže životnjama u nevolji, čini se da je i duhovit, sposoban je za emocije i plač: očajnim glasom oplakuje svoju obitelj, ženu i dijete, koje nađe ubijene. Mrtvu ženu nježno grli. Budući da su ubijeni i raskrvavljeni, a nisu pojedeni, jasno je da ih nisu rastrgale zvijeri. Učinio je to pripadnik razvijenije i zločestije vrste...

Ako su autori ovog filma u pravu, lanac živih bića zauvijek je prekinut kad je čovjek-majmun istrijebljen. Pobijedila ga je supreriornija vrsta: ljudska. Tako je Australopithecus robustus prva u nizu vrsta koje je čovjek otjerao u zaborav. O postojanju čovjeka-majmuna svjedoče samo fosilni ostaci, stari otprilike milijun godina. Nnakon toga se više ne pojavljuju.
Film "Karika koja nedostaje", koji proturječi kreacionističkim uvjerenjima, sumorna je i brutalna priča o izumiranju jedne vrste i o okrutnosti preživljavanja. Snimljen je u Namibiji, a prateći čovjeka-majmuna, kojega glumi Peter Elliott, pratimo buran život brojnih životinjskih vrsta koje su u pradavno doba obitavale planet.
Autori su filma prirodoslovci David i Carol Hughes, koji su zajedno snimili više filmova o prirodi, poput "Rain Forrest" i "Lions of the African Night". Masku za čovjeka-majmuna radio je oskarovac Rick Baker. Film je prekrasno snimljen, a za kamerom su također bili David i Carol Hughes.
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • titlovi.com
    Approval team
    03.12.2019. 18:14
    Prijevod je uradio Salvador 👍

{{message}}

{{item.title}}