Pogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,1
Midori-ko

Наслов:

Midori-ko

Година:

2010

Жанр:

анимиран, научна фантастика, хорор

Траење:

55 мин

Режија:

Keita Kurosaka

Сценарио:

Keita Kurosaka


Главни улоги:


Hiroyuki Kawai
  >  (voice)
Manta Yamamoto
  >  (voice)
Rina Yuki
  >  (voice) (as Rina Yûki)
Sayaka Suzuki
  >  (voice)
Fumihide Kimura
  >  (voice)
Chicapan
  >  (voice)
Asuka Amane
  >  (voice)
Miwako Mishima
  >  (voice)

Опис:


A woman strives to engineer a dream-food that can put a stop to the famine that has lain waste to a dystopian, near future Tokyo.
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • cersei
    Junior translator
    10.10.2015. 20:36
    Midori-ko  (2010)




    [tube]NtwCd7SJaa8[/tube]


    Režija: Keita Kurosaka
    Scenarij: Keita Kurosaka
    Žanr: Animation, Horror, Sci-Fi

    Jezik: Japanese
    Država: Japan
    Trajanje: 55 min


    Uloge:

    Sayaka Suzuki ... (voice)
    Rina Yuki ... (voice) (as Rina Y?ki)
    Chicapan ... (voice)
    Miwako Mishima ... (voice)
    Asuka Amane ... (voice)



    Keita Kurosaka u izgradnji "povrtarske" horor-fantazije Midori-ko, svog najdužeg filma, proveo je čitavih trinaest godina, ručno izrađujući oko 30 000 crteža potpuno samostalno. Konačan rezultat je, naravno, fascinantan. Njegov nadrealno-groteskni stil savršeno pristaje bizarnoj i nelinearnoj priči o mladoj idealistkinji koja živi u postapokaliptičnom Tokiju, nastojeći da otkrije "hranu iz snova" i zaustavi glad. Istražujući razloge za i protiv opstanka čovečanstva, najvećeg eksploatatora Zemljinih resursa, autor uvodi gledaoca u iracionalan svet genetički modifikovanih organizama, kao iz najgorih košmara zagovornika zdrave i etičke ishrane.

    Nakon iznenađujuće ljupkog prologa, nalik veganskoj slikovnici za decu, Kurosaka nas naglo prebacuje u sumornu budućnost, u kojoj su mnogi zaista postali ono što konzumiraju

    Radnja se odvija unutar i u blizini trošnog stambenog kompleksa, u kojem pored glavne junakinje Midori (u bukvalnom prevodu, zelena) žive i biljno-ljudski i ljudsko-životinjski hibridi. Starac-triton i obrnuta sirena proganjaju posetioce javnog kupatila, dok drski mutirani žabac i slon-glista (!) dele besplatne savete na stepeništu. Izobličena kuvarica uporno insistira na unošenju proteina (u vidu mesa), a kvintet obnaženih naučnika, koji umesto glava imaju simbole čula (oko, nos, usta, uvo i šaku), sprovodi eksperimente u podrumskoj laboratoriji. Upravo u tom kutku (a uz pomoć Mesečeve magije) rađa se Midori-ko, prvi svesni plavi patlidžan, koji igrom slučaja razbija prozor na Midorinoj sobi i tako dospeva pod njenu zaštitu. I svi bi da ga gricnu, uključujući i trio voćnih školaraca...

    Jedino je slatka Midori, sa anđeoskim licem na tragu impresionističkih portreta devojčica, predstavljena kao koliko-toliko razborita i dosledna osoba, što ne znači da je otporna na ludilo koje je okružuje. Kada se nađe u situaciji "jedi ili budi pojeden", čak i ona pokazuje da joj zubi ne služe samo za usitnjavanje povrća i rezanaca od heljdinog brašna. Ambivalentnost njenog lika, ali i rediteljevog stava, na površinu izranja u završnici - bestijalnom orgijanju koje, sviđalo nam se to ili ne, otkriva divlju (i ne baš duboko potisnutu) stranu naše prirode.

    izvor:ngbooArt


{{message}}

{{item.title}}