Ljudozder vegetarijanacPogledaj trailer!

Филм

драма, криминалистички (2012)

Ljudozder vegetarijanac

Оцена од корисниците
-
7,2
Ljudozder vegetarijanac

Наслов:

Ljudožder vegetarijanac

Година:

2012

Жанр:

драма, криминалистички

Траење:

85 мин

Режија:

Branko Schmidt

Сценарио:

Branko Schmidt
, Ivo Balenovic


Главни улоги:


Rene Bitorajac
  >  Danko Babic
Zrinka Cvitesic
  >  Doktorica Lovric
Emir Hadzihafizbegovic
  >  Jedinko
Zdenko Jelcic
  >  Pukovnik
Ljubomir Kerekes
  >  Profesor Matic
Slaven Knezovic
  >  Smoljo
Leon Lucev
  >  Ilija
Ksenija Marinkovic
  >  Pacijentica Svarc
Mustafa Nadarevic
  >  Patolog Marelja
Ksenija Pajic
  >  Doktorica Domljan
Rakan Rushaidat
  >  Hassan Al Sadat
Drazen Sivak
  >  Patolog Duvnjak
Robert Ugrina
  >  Doktor Soldo
Kresimir Mikic
  >  Doktor Bantic
Daria Lorenci
  >  Doktorica Miller
Natasa Janjic Medancic
  >  Sestra Lana
Ivo Balenovic
  >  Patolog #2
Iva Babic
  >  Pacijentica Japetic

Опис:


U okviru evropske razmene igranih TV filmova „Nedelja evropskog filma", RTS će u nedelju, 08. decembra 2013. na drugom programu sa početkom od 21.12 časova, prikazati film „Ljudožder Vegetarijanac", koji je snimljen na osnovu romana Ive Balenović. Film je snažna kritika današnjeg hrvatskog društva, ogrezlog u korupciji i kriminalu.
Danko je sociopata sa medicinskom diplomom. On traži mito od pacijenata, maltretira svoje kolege i pokriva svoje medicinske greške. Uprkos svemu tome, on je ozbiljan kandidat za mesto načelnika klinike. Takođe ima i prijatelje na visokim položajima. Kada napravi fatalnu grešku u operacionoj sali, korumpirana policija i mrtvozornik će prikriti dokaze o tome. Danko otplaćuje svoj dug obavljajući ilegalne abortuse ženama koje rade za lokalnog gangsterskog šefa kao prostitutke.
Zaštićen od njegovih kolega samozadovoljni Danko falsifikuje test rezultata i uspešno diskredituje svog glavnog rivala za mesto načelnika klinike. Sada, kada je konačno postigao ono štoje želeo, Danko pokušava da smanji svoje veze sa kriminalnim podzemljem. Ali njegovi "prijatelji" mu traže još jednu uslugu - abortus žene koja je u poodmakloj trudnoći: korak predaleko, čak i za amoralnog antiheroja kakav je Danko...
Rene Bitorajac nagrađen je „Zlatnom Arenom" za najboljeg glumca, najprestižnije filmske nagrade Hrvatske, i najboljeg glumca na „FANTASTIC FEST"-u u Ostinu (Teksas).
„Ljudožder Vegetarijanac" osvojio je pet zlatnih Arena na filmskom festivalu u Puli 2012., uključujući i nagradu za najboljeg reditelja (Branko Šmit).
Scenario i režija: Branko Šmit
  • Слично за гледање
  • Коментари (5)
  • Fine mrtve djevojke

    Fine mrtve djevojke (2002)

    драма, трилер

    Iva i Marija su zaljubljene homoseksualne devojke koje iznajmljuju stan u naizgled mirnoj zgradi. Umesto da nađu mirni kutak za ljubav, izgleda da su otvorile vrata pakla. Među susedima su ginekolog...
  • Majka asfalta

    Majka asfalta (2010)

    драма

    Majka asfalta je priča o Mare i Janku čiji se mladi brak raspada. Mare će biti primorana krenuti u avanturu s njihovim sedmogodišnjim sinom Brunom po hladnim zagrebačkim ulicama i jedinu pomoć će im...
  • Ta divna Splitska noc

    Ta divna Splitska noc (2004)

    драма, музички

    U mračnim i pustim ulicama splitskog geta tokom poslednja dva sata stare godine isprepliću se tri priče izdvojene od neobuzdanog novogodisnjeg slavlja. Tri različita zaljubljena para bezuspesno...
  • Svecenikova djeca

    Svecenikova djeca (2013)

    драма, комедија

    Дон Фабијан, млад свештеник на далматинскиот остров, за да го зголеми наталитетот во местото, почнува да ги дупчи спакуваните кондоми. Поради тоа се здружува со простодушниот работник во трафика и...

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Salvador
    Banned user
    25.11.2012. 07:52
    tajnim glasanjem sedamnaestero članova komisije Hrvatskog društva filmskih djelatnika izabran je za predstavnika hrvatske kinematografijeLOL
    Netko je očito dobro plaćenWink
    Moji kandidati bi bili Cvjetni trg i Noćni brodovi, a uvrstio bi i filmove: Sonja i bik i Halimin put.

    Salvador2012-11-25 08:25:37
  • Filaret
    Senior translator
    25.11.2012. 04:45
    Potpuno razočaranje, loš i prenapumpan film.
    Najgori je lik onog pokvarenog policajca, a trebao bi da bude najintrigantniji.
    Trud Renea ostao, po mom mišljenju, nenaplaćen u smislu lika koji nije zaokružen.
    Nije kriv Rene, nego idiotski scenario.
    Epizode za pamćenje.
    Režija i nije tako loša, ali od govana se pita ne pravi.
    Na kraju, onaj ko je predložio ovo đubre za Oskara, taj mora da o nagradi Američke akademije misli gore od mene, što je vredno pomena.
  • Salvador
    Banned user
    14.09.2012. 21:37

    Ljudožder vegetarijanac nominiran za Oscara!


    Šokantan horor o korumpiranim ginekolozima Ljudožder vegetarijanacnominiran je za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najbolji strani film.

    Film Ljudožder vegetarijanac, redatelja Branka Schmidta, u koprodukciji HRT-a i Telefilma, tajnim glasanjem sedamnaestero članova komisije Hrvatskog društva filmskih djelatnika izabran je za predstavnika hrvatske kinematografije u selekcijskom procesu Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti za nagradu Oscar u kategoriji "najbolji strani film".

      konkurenciji za izbor bili su još i filmovi Cvjetni trg redatelja Krste Papića, Ćaća Dalibora Matanića, Fleke redatelja Alda Tardozzia, Koko i Duhovi redatelja Daniela Kušana i Noćni brodovi redatelja Igora Mirkovića. 


    Ljudožder vegetarijanac je medicinski horor o korumpiranim ginekolozima i istinitim događajima iz hrvatskih bolnica. 

    Prema istinitim pričama, film nas vodi u kliniku za ginekologiju i sterilitet. Tamo gdje svaka žena očekuje najbolju njegu i skrb, baš tamo događaju se nedopustivi propusti, prevare i najnemoralnije radnje. 

    Danko Babić je ginekolog kojeg je odlično utjelovio Rene Bitorajac. Na filmskom festivalu u Puli film je osvojio dvije Zlatna arene – Branko Schmidt za režiju te Rene Bitorajac za glumu. 

{{message}}

{{item.title}}