Liberty: Mother of ExilesPogledaj trailer!

Филм

документарен (2019)

Liberty: Mother of Exiles

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
6,4
Liberty: Mother of Exiles

Наслов:

Статуа на слободата: Мајка на прогонетите

Година:

2019

Жанр:

документарен

Траење:

90 мин

Режија:

Fenton Bailey
, Randy Barbato


Главни улоги:


Diane von Fürstenberg
  >  Herself
Stephen Miller
  >  Himself (archive footage)

Опис:


Филмот ги истражува минатото и сегашноста на познатата Статуа на слободата. Тој ја следи Дајен фон Фурстенберг во нејзиниот обид да открие како сонот на скулпторот Аугуст Бартолди станал реалност.
Од добитниците на „Еми“, Фентон Бејли и Ренди Барбато, овој филм ги истражува изненадувачкото минато и сегашноста на познатата Статуа на слободата. Документарецот ја следи легендарната модна дизајнерка Дајен фон Фурстенберг, која е кума на статуата, во нејзиниот обид да открие како сонот на скулпторот Аугуст Бартолди станал реалност и што им значи статуата на луѓето низ светот. Документарецот во нова светлина ни ги прикажува најголемите американски симболи на слободата и ја истражува нивната изненадувачка историја, предизвиците со кои се соочиле низ годините и нивното влијание врз генерациите. Како и повеќето Американци, Дамата на слободата има имигрантска приказна, па во текот на филмот, Дајен фон Фурстенберт која и самата е имигрантка, сфаќа колку нејзината сопствена историја е поврзана со статуата.

Oбработил/ла:

Kneginja
  • Слично за гледање
  • Коментари
  • Dick

    Dick (1999)

    комедија

    Komedija o dve srednjoškolke koje lutajući po Beloj kući, za vreme grupne posete upoznaju predsednika Ričarda Niksona i postaju njegove tajne savetnice tokom skandala „Votergejt". Priča o dve...

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}