Le trouPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
8,5100%
Le trou

Наслов:

Rupa

Година:

1960

Жанр:

драма, криминалистички, трилер

Траење:

131 мин

Режија:

Jacques Becker

Сценарио:

Jean Aurel
, Jacques Becker
, José Giovanni


Главни улоги:


Philippe Leroy
  >  Manu Borelli
Albert Augier
  >  Un gardien
Jean Becker
  >  Un gardien
André Bervil
  >  Le directeur de la prison
Michel Constantin
  >  Jo Cassine
Jean-Paul Coquelin
  >  Le lieutenant Grinval (as J. Paul Coquelin)
Philippe Dumat
  >  Un gardien
Gérard Hernandez
  >  Le détenu à l'infirmerie
Jean Keraudy
  >  Roland Darban
Jean Luisi
  >  Un détenu
Raymond Meunier
  >  Monseigneur
Raymond Meunier
  >  Vossellin
Marc Michel
  >  Claude Gaspard (as Mark Michel)
Eddy Rasimi
  >  Bouboule
Georges Bielec
  >  Figurant

Опис:


U pariskom zatvoru Sante, četiri osuđenika na dugogodišnje robije, iz iste ćelije planiraju, na čelu s ubicom Manuom, beg. Neočekivano im se pridružuje i peti, Gaspard, optužen za pokušaj ubistva supruge, ali i njega uključuju u svoj poduhvat. Bežaće prolazom, koji krče, od ćelije do kanalizacije. Uz strah da ne budu otkriveni, jača njihova solidarnost, sprečiti ih može samo nešto nepredviđeno.
  • Слично за гледање
  • Коментари (7)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • NikolaJe
    Master translator
    18.10.2017. 01:12
    Nije mi se svideo film. Nisam osetio nikakvo uzbuđenje kao npr. kad sam gledao seriju Bekstvo iz zatvora, već sam se dosađivao. 4/10.
  • Alreadydead
    eXtreme member
    19.09.2017. 16:42
    Veci deo filma gledamo rutinu glavnih likova i onda to postane monotono, pokvari ti gledanje. Mozda su mogli malo da skrate trajanje filma bar za pola sata. Osim toga, scenario je dobar. Zanimljiva je prica, na trenutke sam bio iznenadjen. Kraj me je najvise iznenadio, nisam bio zacudjen ali opet me je iznenadio. Ne znam sta bih jos dodao osim da je dobar film i vredi ga pogledati. Ocena: 7/10
  • Stole Haringa
    eXtreme member
    13.09.2017. 21:23
      Gledao sam Rupu prvi put sa starim koji voli francuske crno bele krimiće. Mislim da nije propustio nijedan sa Linom Venturom koji je za njega bio preporuka za dobar film. Ovo mu je jedan od retkih filmova bez Venture koji mu se dopao. Isti slučaj je bio i sa mnom iako sam bio mali deca. Poslednje gledanje je bilo pre četiri godine i ondašnji utisci su bili sveži kao danas ili pre toliko godina.

      Da ne davim mnogo, Beker se nije trudio da ulepša literaturu zatvor kao instituciju, bio je surovo realan. Nisam bio ćorkiran da to znam niti ću da pričam bajke već se opet vraćam na mog starog koji je za vreme redovnog služenja vojnog roka bio jedan od čuvara niškog vojnog zatvora. Protokol je sličan i ispoštovan i to je bitno. Do te spoznaje se dolazi gledanjem filma u kom zatvorenici u vrlo kratkom roku moraju da savladaju prepreke koje ih spračavaju da dođu do slobode. Gledaoca prvo vodi kroz plan bekstva i zadatke, posle  daje atmosferu i situaciju, i na kraju finalizuje  likove i moralne dileme.

      Za sad toliko. Od mene osmica.

{{message}}

{{item.title}}