Law Abiding CitizenPogledaj trailer!

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
7,426%
Law Abiding Citizen

Наслов:

Примерен граѓанин

Година:

2009

Жанр:

драма, криминалистички, акција, трилер

Траење:

109 мин

Режија:

F. Gary Gray

Сценарио:

Kurt Wimmer


Главни улоги:


Colm Meaney
  >  Detective Dunnigan
Leslie Bibb
  >  Sarah Lowell
Jamie Foxx
  >  Nick Rice
Roger Bart
  >  Brian Bringham
Gerard Butler
  >  Clyde Shelton
Annie Corley
  >  Judge Laura Burch
Viola Davis
  >  Mayor
Regina Hall
  >  Kelly Rice
Michael Irby
  >  Detective Garza
Gregory Itzin
  >  Warden Iger
Michael Kelly
  >  Bray
Bruce McGill
  >  Jonas Cantrell
Richard Portnow
  >  Bill Reynolds
Christian Stolte
  >  Clarence Darby
Evan Hart
  >  Collins
Josh Stewart
  >  Rupert Ames
Dan Bittner
  >  Sereno
Emerald-Angel Young
  >  Denise Rice

Опис:


Кога една провала во еден дом станува смртоносна, единствениот преживеен нема да се откаже додека не го одмазди своето убиено семејство во филмот „Примерен граѓанин“, експлозивната приказна за слепата правда од режисерот на „Италијанската работа“.
Клајд Шелтон (Жерард Батлер) е семеен човек чии жена и дете се брутално убиени при една провала во нивниот дом. Кога убијците се фатени, Ник Рајс (Џејми Скот), познат обвинител оф Филаделфија, е назначен на случајот. Ник му нуди на еден од осомничените мала пресуда, во замена за сведочењето против неговиот соучесник.
По десет години, човекот кој се спаси од пресудата е пронајден мртов, а Клајд Шелтон ладнокрвно ја признава вината. Потоа тој му дава предупредување на Ник: или поправи го дефектниот правен систем кој го изневери неговото семејство или клучните играчи во судењето ќе умрат.
Наскоро, Шелтон ги исполнува своите закани од својата затворска ќелија, раководејќи неколку спектакуларни атентати кои ниту може да се предвидат, ниту да се спречат. Филаделфија е заробена во страв додека важните цели на Шелтон се убени еден по еден, а властите се немоќни да го сопрат неговиот терор. Само Ник може да го сопре убивањето, а за да го стори тоа, тој мора да го надмудри овој брилијантен социопат во психичкиот натпревар во кој дури и најмалата грешка значи смрт. Ник, чие семејство сега е на нишан на Шелтон, се наоѓа себеси во очајничка трка со времето, соочувајќи се со смртоносен противник кој изгледа дека секогаш е еден чекор напред.
  • Слично за гледање
  • Коментари (11)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • baho
    Senior translator
    11.09.2018. 15:25
    Davno sam gledao. Jako davno.
    Ali složio bih se s ovim što je Eden pisao - mene je kupilo to što je toliko obrata. Možda sam nešto i predvidio dok sam gledao, ali su me natjerali da pomislim da neće biti tako.
  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    11.09.2018. 14:27
    U ono vreme za publiku odličan, za struku vrlo bled film. Danas... neuverljivo, nerealno,... 5,0. Moglo je i trebalo je to mnogo bolje i efektnije...   
  • Isolation
    member
    05.06.2017. 18:28
    Sjajan film.Nisam neki obozavao Gerarda Butlera,ali moram priznati da je ovde prevazisao sebe!Odlican scenario,uloge,ma sve naj,naj...

{{message}}

{{item.title}}