Komunia

Филм

драма, документарен (2016)

Komunia

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
7,2
Komunia

Наслов:

Причест

Година:

2016

Жанр:

драма, документарен

Траење:

72 мин

Режија:

Anna Zamecka

Сценарио:

Anna Zamecka


Главни улоги:


Ola Kaczanowski
  >  Self

Опис:


Кога возрасните се неефикасни, децата мораат да пораснат брзо. Ола има 14 години и мора да се грижи за својот татко, за аутистичниот брат и за мајка ѝ која не живее дома, но пред сѐ таа се обидува да го обедини семејството.
Кога возрасните се неефикасни, децата мораат да пораснат брзо. Ола има 14 години и мора да се грижи за својот татко, за аутистичниот брат и за мајка ѝ која не живее дома, но пред сѐ таа се обидува да го обедини семејството. Таа живее во надеж дека ќе ја врати мајка си дома. Причестот на нејзиниот 13-годишен брат Никодим е изговор за да се собере семејството. Ола е одговорна за организирање на совршената семејна прослава. Филмот ја прикажува убавината на отфрлените, силата на слабите и потребата за промени кога тоа изгледа невозможно. Овој забрзан курс по созревање нѐ учи дека ниеден неуспех не е конечен. Особено кога се работи за љубовта.
  • Слично за гледање
  • Коментари
  • Last and First Men

    Last and First Men (2017)

    научна фантастика

    Dve milijarde godina ispred nas, buduća rasa ljudi nalazi se na rubu izumiranja. Gotovo sve što je ostalo u svetu su usamljeni i nadrealni spomenici, koji svoju poruku prenose u pustinju.
  • Djam

    Djam (2017)

    драма, музички, авантура

    A Greek girl meets a French woman in Constantinople.
  • Something Better to Come

    Something Better to Come (2014)

    биографски, документарен

    Во едно предградие на Москва, која е дом на најмногу милијардери по глава на жител, ќе го најдете и најголемиот отпад на светот, Свалка. Тоа е место што го води руската мафија. А таму живее Јула со...
  • Exil

    Exil (2020)

    драма

    Xhafer, četrdesetpetogodišnji inžinjer farmacije s Kosova koji živi i radi u Njemačkoj, iznenada počinje osjećati da ga na poslu diskriminiraju i ponižavaju zbog njegovog etničkog porijekla. Kada na...

За коментирање мора да бидете пријавени!

    {{message}}

    {{item.title}}