KhorshidPogledaj trailer!

Филм

драма (2020)

Khorshid

Оцена од корисниците
Одлично!
6,9
Khorshid

Година:

2020

Жанр:

драма

Траење:

99 мин

Режија:

Majid Majidi

Сценарио:

Majid Majidi
, Nima Javidi


Главни улоги:


Babak Lotfi Khajepasha
  >  The Teacher
Safar Mohammadi
  >  Ali
Javad Ezati
  >  Mr. Rafie
Tannaz Tabatabaei
  >  Ali's mother

Опис:


Priča u čijem su središtu 12godišnji Ali i njegova tri prijatelja. Oni zajedno rade, da bi mogli da pomognu svoje porodice. Osim malih poslića u garaži, bave se i sitnim kriminalom, kako bi brzo zaradili željeni novac. Igrom sudbine saznaće za skriveno blago koje se nalazi pod zemljom. Ali da bi došli do njega moraju prvo da kroče u humanitarnu školu koja se bavi obrazovanjem dece s ulice, što će ih zauvek promeniti...

Oбработил/ла:

IgaBiva
  • Слично за гледање
  • Коментари (4)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    06.02.2024. 17:31
    Da hvala za prevod!
    i moze aka Sun Children
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    06.02.2024. 16:41
    Ok opis, pa da on radi drame,  ja u suštini volim filmove Madžida Madžidija ( mada mi uvek ostanu upečatljive npr patike i trka, i još nešto u drugim filmovima)   uprskos svemu  film koji ima, bar meni ,`dušu`.

     Kritika društva na prvom mestu, pa kad pogledate decu koja rade za lokalne kriminalce od toga i avganistanski imigranti i problemi u porodici i oko posla ( podseti me družina malo na Dikensa i Fegina) i sestra koja prodaje stvarčice po vozovima, Ali koji je u lokalnoj fabrici guma, majka u psihijatrijskoj ustanovi a želi da je izvuće i nadje joj smeštaj i pomogne joj, sa svojim drugarima koji opet imaju svoje snove,  preko obrazovne ustanove koja hoće da izvuče decu i obrazuje ih, a koja je u problemima, divnog čoveka koji se zalaže za njih, tunel, i Ali koji uprkos nedaćama nastavlja očajnički i kad ga drugovi napuste, i vrhunca sa suzama. Surovo ipak na kraju. 

    Mada vidimo da ipak hapse kriminalce, ali vidimo i nešto tužno.  Ide više po površini, nije toliko dotakao unutrašnje kod svih, zagrebao je samo kod ostalih, ali dobro u drugim filmovima je razvio,  ali meni je ovo isto odlično ostvarenje .  
    AlexDeLarge2024-02-06 16:46:09
  • beogradski
    eXtreme member
    02.05.2022. 14:00
    Dobar film

{{message}}

{{item.title}}