Images

Филм

драма, хорор (1972)

Images

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
7,3
Images

Наслов:

Prividjenja

Година:

1972

Жанр:

драма, хорор

Траење:

101 мин

Режија:

Robert Altman

Сценарио:

Robert Altman
, Susannah York


Главни улоги:


Rene Auberjonois
  >  Hugh
Marcel Bozzuffi
  >  Rene
Cathryn Harrison
  >  Susannah
Hugh Millais
  >  Marcel
John Morley
  >  Old Man
Susannah York
  >  Cathryn

Опис:


Ketrin je žena koja počinje da sumnja da se njen i Hjuov brak raspada nakon tajanstvenog telefonskog poziva prijateljice koja joj govori da Hju ima ljubavnicu. Ketrin nije srećna s Hjuom i pre mnogo godina i sama je imala ljubavnika, Renea, koji je poginuo u avionskoj nesreći. Misleći da im je potrebno da odu nekuda, Hju vodi Ketrin u njihovu kuću na selu, gde on uživa u svojim hobijima, lovu i fotografisanju, dok Ketrin radi na knjizi fantazije za decu. Ketrin ubrzo počinje da viđa duh preminulog Renea, što je veoma plaši; dok razmišlja o osećanjima prema pokojnom Reneu i odsutnom Hjuu, u posetu im dolazi Marsel, prijatelj koji je tajno zaljubljen u Ketrin, zajedno sa svojom kćerkom Suzanom. Reneovo pojavljivanje postaje sve stvarnije i Ketrin gubi živce, tone sve dublje u svet mašte, gde je teško reći šta je stvarno, a šta izmišljeno.
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • KarolinaV
    Uploader
    09.11.2015. 03:51
    Images (1972)




    Žanr: Drama, Fantazija, Horor
    Trajanje: 101 min
    Država: Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države
    Jezik: Engleski, Francuski

    Režija: Robert Altman
    Scenarij: Robert Altman (scenarij), Susannah York (roman "In Search of Unicorns")


    Uloge:

    Susannah York ... Cathryn
    Rene Auberjonois ... Hugh
    Marcel Bozzuffi ... Rene
    Hugh Millais ... Marcel
    Cathryn Harrison ... Susannah



    [tube]RH2skMGzOss[/tube]

    Priča o podvojenoj ličnosti, unutarnjoj drami koju proživljava spisateljica dječjih priča i kućanica Cathryn. Ona nagovori muža Hugha da odu izvan grada, u kuću u irskoj provinciji gdje je odrasla. Hugh provodi dane fotografirajući dok Cathrynin unutarnji život i podvojenost preuzimaju onaj realni. Podsvjesne želje, grizodušje, zajednička prošlost opsjedaju Cathryn te dvojica muškaraca, pokojni muž Rene i Marcel, prijatelj sadašnjeg muža. Cathryn je svjesna da su njezine vizije nestvarne, tek pričinjavanja koja ju opsjedaju...

    Snimljen u pustim predjelima Irske, filmska se fotografija poklapa s unutarnjim stanjima glavne junakinje. Magloviti, pusti pejzaži, vodopad, jesenje doba, pogledi kroz prozor, refleks stakla, mutna svjetlost, kadrovi su Vilmosa Zsigmonda, jednog od najcjenjenijih i najtraženijih hollywoodskih snimatelja.
    Osim osebujne kamere, posebnu težinu, tjeskobu, strah i neugodnost izazivaju podloženi zvukovi koje izvodi poznati japanski perkusionist Stomu Yamashta. Neprestano poigravanje s iluzijom i zbiljom dovodi do pretapanja stvarnog i nestvarnog te tako ostavlja gledatelju prostor za vlastite zaključke.
    Susannah York je 1972. godine na filmskom festivalu u Cannesu dobila nagradu za najbolju glumicu.
    link





    KarolinaV2016-01-10 20:31:20

{{message}}

{{item.title}}