Gonggongui jeog

Филм

акција (2002)

Gonggongui jeog

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
-
7,2
Gonggongui jeog

Година:

2002

Жанр:

акција

Траење:

138 мин

Режија:

Woo-Suk Kang

Сценарио:

Ken Bell
, Yoon-suk Chae
, Hyeon-jeong Kim


Главни улоги:


Sol Kyung-gu
  >  Cheol-jung, Kang
Tae-hwa Seo
  >  Prosecutor Choi
Sung-Jae Lee
  >  Kyu-hwan, Jo
Yong-gu Do
  >  Detective Nam
Kang Shin-il
  >  Chief Investigator Eom
Jeong-hak Kim
  >  Detective Kim
Mun-shik Lee
  >  An-soo
Jeong-heon Lee
  >  Kkeunkkeuni
Matthew Crawford
  >  Gangster 1 (voice)
Matthew Crawford
  >  Policeman
Brandon Scott Peters
  >  Detective Kim (voice)

Опис:


Bezosećajni policajac Chul-joong i nemilosrdni ubica u kabanici se slučajno mimoilaze trčeći kišnom ulicom. Nedelju dana kasnije, otkrivena su mrtva tela starog para sa više ubodnih rana. Chul-joong se priseća one noći kada je sreo čoveka u kabanici. Upoznaje CHO Gioo-hvan sina ubijenog para. Ima intuiciju da je CHO ubica, ali nema slučaj kao ni dokaze. U međuvremenu se na isti način dešava još jedno ubistvo.Borba između policajca i ubice se snažno rasplamsava kako stvari postaju sve više lične…

Oбработил/ла:

aleksayu
  • Слично за гледање
  • Коментари (8)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • puppet_master
    eXtreme member
    02.03.2022. 19:52
    Savršeni policijski krimić, sve ih je manje dobrih...ovoga puta pratimo priču o Cheol-jungu, užasnom pubu, koji ne samo što je korumpiran. već otima drogu od dilera, maltretira sitne krimose da istu prodaju za njega, namešta dokaze, iživljava se čak i na običnim ulicnim prodavcima, prgav je i dopušta svom besu da vlada njime, ne poštuje apsolutno nikoga, na "yebi si mater" je sa unutrašnjom kontrolom koja nonstop njuška oko njega, takođe često izaziva nerede i kada za to nema ikakve potrebe.  Godinama svi bivaju unapređivani dok je on konstantno na ivici unazađenja, čak i gubitka posla. Neodgovoran je a opet ima svoja pravila i shvatanje morala te je često uporniji i brutalniji od svojih daleko normalnijih i poštenijih kolega...zapravo me je podsetio na realniju i hard core verziju svih onih filmskih pubova koje (nekim delom) cenim, na Harryja Calahana, Martin Riggsa, Bud Whitea, nekim delom i na Torentea...LOL

    Sve se menja momenta kada Cheol-jung naleti na psihotičnog serijskog ubicu, uglednog i ambicioznog menadžera, Kyu-hwana, takodje lišenog morala, no jasno prelazeći sve one (makar i "pomerene") norme Cheol-junga koji se opsesivno posvećuje tom slučaju iako mu niko ne veruje da bi uspešan poslovni čovek mogao da stoji iza brutalnih ubistava. Film se dalje razvija u pravcu bespoštedne borbe i jurnjave između Cheol-junga i Kyu-hwana, obojice vrlo upečatljivih filmskih likova koje je pravo uživanje gledati. 

    Svaka preporuka.


  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    13.01.2022. 21:16
    Da kriminalisticka komedija, antijunak detektiv protiv sociopate,dileri, zelenasi,normalan svet koji je na udaru prethodnih, korumpirani, komicni i nesposobni detektivi , tuzioci, unutrasnja kontrola, saobracajna policija, dobrotvori, svi kao da su ubaceni kao sastojci u Vercingetoriksov lonac i napravljen kinematografski napitak  parodije i satire. Naravno, preporuka.



    AlexDeLarge2022-01-13 21:41:11
  • bgvracar
    Senior translator
    15.03.2021. 13:40
    Da izjavim i ja nešto za dnevnik. LOL Dakle, iako nisam baš veliki ljubitelj korejskog humora, a ovaj film ima odlike krimi-komedije, pomenuto ostvarenje me je slatko nasmejalo. LOL Vrlo kompleksni likovi, a posebno glavni detektiv koji se drži zakona onoliko koliko mu je to u interesu (opis svakog korumpiranog pandura, zar ne). Wink Sa druge strane, imamo klasičnog sociopatu koji ne preza ni od čega da ostvari svoje ciljeve (finansijske, naravno).

    Ostvarenje, koje pojedinim scenama, kao da se izruguje, pravnom sistemu Južne Koreje, trivijalizujući napore policije na rešavanju različitih zločina. Gledajući taj haos, imate utisak kao da se radi o državi trećeg sveta. Film, u kojem nominalno ne postoje pozitivni likovi, već samo stepeni i nijanse negativnih, drži pažnju od početka do kraja tako da i ne primetite kada vam je prošlo više od 2 sata.

    Preporuka. Thumbs Up

{{message}}

{{item.title}}