Gangs of New YorkPogledaj trailer!

Филм

драма, криминалистички (2002)

Gangs of New York

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
7,575%
Gangs of New York

Наслов:

Bande Njujorka

Година:

2002

Жанр:

драма, криминалистички

Траење:

167 мин

Режија:

Martin Scorsese

Сценарио:

Steven Zaillian
, Jay Cocks
, Kenneth Lonergan


Главни улоги:


Leonardo DiCaprio
  >  Amsterdam Vallon
Cameron Diaz
  >  Jenny Everdeane
Daniel Day-Lewis
  >  Bill 'The Butcher' Cutting
Liam Neeson
  >  'Priest' Vallon
John C. Reilly
  >  Happy Jack Mulraney
Jim Broadbent
  >  William 'Boss' Tweed
Henry Thomas
  >  Johnny Sirocco
Roger Ashton-Griffiths
  >  P.T. Barnum
Peter-Hugo Daly
  >  One-Armed Priest
Lawrence Gilliard Jr.
  >  Jimmy Spoils
Brendan Gleeson
  >  Walter 'Monk' McGinn
Stephen Graham
  >  Shang
David Hemmings
  >  Mr. Schermerhorn
Gary Lewis
  >  McGloin
Eddie Marsan
  >  Killoran
Alec McCowen
  >  Reverend Raleigh
Cara Seymour
  >  Hell-Cat Maggie
Cian McCormack
  >  Young Amsterdam

Опис:


Dok talasi imigranata povećavaju populaciju Njujorka, bezakonje i korupcija bujaju u delu Menhetna zvanom «Fajv Points». Nakon godina provedenih iza rešetaka, mladi irski imigrant, Amsterdam Valon, vraća se da potraži osvetu protiv vođe suparničke bande koji je ubio njegovog oca. Ali Amsterdamova lična osveta postaje deo rata bandi koji eruptira kada on i njegovi irski sunarodnici krenu u borbu da osvoje mesto za sebe u svojoj novoj domovini!
Ovaj filmski događaj hvaljenog reditelja Martina Skorsezea zaradio je 10 nominacija za Oskara, uključujući one za najbolji film, najboljeg reditelja i najboljeg glumca, kao i 5 nominacija za Zlatni globus za najbolji film, najboljeg reditelja, najbolju sporednu žensku ulogu i najbolju pesmu! Leonardo DiKaprio, Kameron Dijaz i Danijel Dej-Luis zvezde su ove epske priče o osveti i preživljavanju!
 • Слично за гледање
 • Коментари (10)

За коментирање мора да бидете пријавени!

 • Mizi
  eXtreme member
  19.04.2024. 23:14
  Danilče maestralan kao Butcher!
  Leonardo Sinatra mlak, Skorsezeov jedan od najboljih filmova.
 • beogradski
  eXtreme member
  17.04.2024. 12:20
  Ponovo sam odgledao ovaj dobar film. Zadnja scena odlicna
 • puppet_master
  eXtreme member
  01.08.2017. 16:48
  Po meni, svojevremeno veličanstveni trijumf svih uključenih, za Scorsesea bučni povratak njegovoj staroj temi, njujorkškom gangsteraju posle više godina lutanja, Di Caprio je stekao sjajnog saradnika koji ga je poput nekada Bobby De Nira uzeo pod svoje, film je i Diazovu konačno uveo u ozbiljnije glumačke poduhvate, dok Daniel Day Lewis…eh, nigde bolji negativac u novijem američkom filmu, ostvaruje antologijsku ulogu ovde.

  Priča počinje sredinom 19og veka, u krvavoj bitci siromašne četvrti Five Points. Učesnici su članovi mnogih bandi koje su harale njujorškim ulicama tih dana, ujedinjeni u sukobu dve frakcije. Na čelu jedne je “Sveštenik” Vallon (Liam Neeson) pod kojim su razni dođoši, uglavnom Irci i stranci, dok je na drugoj strani brutalni Bill the Butcher, koji vodi Urođenike, nekakve (navodno) “domaće”, koji se protive došljacima, mada je, osim ideološke, ovo svakako i borba za moć nad ulicama.  Vallon gubi bitku i život u tom okršaju, a za njim ostaje sinčić koga po sukobu odvode u sirotište...

  15ak godina kasnije, Amsterdam Vallon se vraža na krvave ulice, vodjen željom za osvetom svog oca, sa namerom da se tiho ušunja medju redove Billove “armije” kako bi ga ubio. Priča zapravo tu tek počinje...

  Gledah ga 5-6 puta, uvek me podjednako oduševi. Ma koliko priča sama po sebi bila pristojna, glumci (bukvalno svi uključeni, od gore pomenutih pa sve do John C Reillyja, Brendan Gleesona, Jim Broadbenta, Henry Thomasa itd…) se tako dobro kreću ovim filmom da je pravo uživanje gledati ih. Brutalnost i sumorne slike sukoba, časti, izdaje, ljubavi, prijateljstva, privrženosti, neobični odnos nalik odnosu oca i sina koji Amsterdam ostvaruje sa Mesarom, pa sve do krupnijih tema poput umešanosti gradske vlasti u kojekakve pizdarije medju bandama, do odnosa američke vlasti prema sirotinji koju je zdušno koristila za svoje ciljeve, uvek krvave i uvek na štetu naroda. Iznad svega, ovo je jedan gotovo romantičarski odnos Scorsesea prema ratnicima ulica, deo koji mi se možda i najviše dopada kod ovog filma.

{{message}}

{{item.title}}