Fair PlayPogledaj trailer!

Филм

драма, мистерија, трилер (2023)

Fair Play

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
7,1
Fair Play

Наслов:

Ferplej

Година:

2023

Жанр:

драма, мистерија, трилер

Траење:

113 мин

Режија:

Chloe Domont

Сценарио:

Chloe Domont


Главни улоги:


Patrick Fischler
  >  Robert Bynes
Laurel Lefkow
  >  Luke's Mother
Linda Ljoka
  >  Mrs. Meyers
Eddie Marsan
  >  Campbell
Geraldine Somerville
  >  Emily's Mother
Buck Braithwaite
  >  Theo - Luke's Brother
Rich Sommer
  >  Paul
Jim Sturgeon
  >  Uncle J
Brandon Bassir
  >  Dax
Alden Ehrenreich
  >  Luke
Phoebe Dynevor
  >  Emily
Sebastian De Souza
  >  Rory
Abe Fark
  >  Harris Analyst #2
Sia Alipour
  >  Arjun
Jamie Wilkes
  >  Quinn
J. Pace
  >  Noah Analyst #1
Freddy Sawyer
  >  Derek
Yacine Ramoul
  >  Jeremie

Опис:


Nakon neočekivana promaknuća u nemilosrdnom investicijskom fondu veza jednog para nađe se na rubu. Njihove zaruke nisu jedino što bi se moglo raspasti...

Oбработил/ла:

bojan969
  • Слично за гледање
  • Коментари (2)

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • sasa-stipisic
    Active member
    13.10.2023. 16:10
    Solidan podžanrovski erotski/triler/drama film. Antipatični ljudi, toksični odnosi isprepleteni i vođeni primarno kroz dvoje glavnih likova. Dobro prikazana surova strana "biznis svijeta" - hladan, pohlepan, zavidan, grčevit. Gluma na vrlo dobrom nivou, iako kako je naglasio i prethodnik stvarno su likovi iritantni svi, neko više neko manje.
  • ar8c
    eXtreme member
    13.10.2023. 01:55
    Novi Netflixov hit o kome se priča poslednjih dana. Drama o međuljudskim odnosima i vezi smeštena u korporativni svet tipičnog kapitalističkog okruženja gde je čovek čoveku vuk i samo puka prepreka do ostvarenja ličnih poslovnih ambicija po svaku cenu, bez milosti i talaca.

    Iskreno, jedan od najiritantnijih filmova koje sam video poslednjih godina, gde je teško pronaći bilo šta pozitivno, sa ljudskim licem i simpatično do mere da se sa tim može saosećati i poistovetiti. Bukvalno ničeg svetlog i inspirativnog, od načina funkcionisanja veze dvoje glavnih protagonista, preko njihovog odnosa sa roditeljima, sagledavanja sveta oko sebe, pa do brutalnog pozicioniranja među drugim ajkulama u poslovnom svetu gde se suštinski prodaje magla za ogroman novac i sa visokim ulozima.

    Dakle ostvarenje koje me je žuljalo od prvog do poslednjeg kadra, izazivalo odbojnost i konstantno uveravalo da nikada ne bih mogao plivati na takav način u jednom svetu i okruženju gde je na oltar neophodno u potpunosti žrtvovati sopstvenu dušu, obraz, moral, empatiju i sve ostalo što čoveka čini čovekom.

    Sa druge strane oseti se da ovom pričom diriguje ženska rediteljska ruka koja vešto ispod površine provlači niti aktuelnog feminizma, što posebno eskalira u samom finišu i poenti priče. U tom smislu uspešno koketira sa aktuelnim društvenim trendovima i ide ruku pod ruku sa kreatorima javnog mnjenja. Iznenađuje zrelost dotične koja je pored režije pisala i scenario, te na autentičan i više nego realan način secirala genezu jedne ljubavne veze koja veoma brzo i brutalno prolazi fazu od totalne zaslepljenosti ljubavlju (premda površne i nezrele) pa do krvi i suza nakon neizbežnog sloma.

    Jedna sasvim realna, moguća i zamisliva (ljubavna!??) priča kakve su u većem ili manjem obimu verovatno i prisutne u tako dehumanizovanom korporativnom okruženju. Izuzetno uspešno psihološko zadiranje u srž bazičnih ljudskih emocija i poriva gde se tuđ uspeh ne prašta, makar se bitka za status i pozicioniranje ega vodila unutar klasične, mada nezrele zajednice dvoje mladih. Poslovni status i cifra na čeku direktno određuju status veze i formraju veoma tanku nit na čijim suprotstavljenim polovima se nalaze ljubav i mržnja. Sudbina para je predodređena i neizbežna od samog starta.


    Pored svega navedenog iznenađuje i pažnja za detalj i sitnice koje čine i upotpunjuju mozaik same priče. Retkost je pronaći film gde seksualni čin dvoje ljudi nije predstavljen kao gotovo sterilan i savršeno čist, već onaj iz realnog sveta, koji za sobom ostavlja određene tragove. Takva briga o detaljima ukazuje na uložen trud i podiže vrednost samog ostvarenja. Glumci su podjednako iritantni i (pre svega duhovno i moralno) antipatični, da se idealno uklapaju u zamisao rediteljke. Među njima je i moj favorit iz senke, izvanredni Eddie Marsan, čija facijalna ekspresija savršeno odgovara liku bezdušnog korporativnog gospodara duša.

    Sve u svemu, neuobičajeno dobro ukomponovan film, realno zamisliv, psihološki dubok i efektan, vođen veštom rukom i relativno originalan. Sa druge strane jako odbojan, iritantan, na momente mučan i surovo težak za poistovetiti se sa bilo kim ili bilo čim za nepuna dva časa snimljenog materijala. Bezdušan, dehumanizovan i tužan u isto vreme, film koji ne uliva ni trunku optimizma i pozitivne emocije. Vrlo kontradiktorno! Zanimljivo! Jako teško za oceniti...ar8c2023-10-13 02:02:02

{{message}}

{{item.title}}