Extraordinary MeasuresPogledaj trailer!

Филм

драма (2010)

Extraordinary Measures

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Оцена од корисниците
Одлично!
6,528%
Extraordinary Measures

Наслов:

Вонредни мерки

Година:

2010

Жанр:

драма

Траење:

106 мин

Режија:

Tom Vaughan

Сценарио:

Robert Nelson Jacobs
, Geeta Anand


Главни улоги:


Harrison Ford
  >  Dr. Stonehill
Brendan Fraser
  >  John Crowley
Patrick Bauchau
  >  CEO Erich Loring
Alan Ruck
  >  Pete Sutphen
Keri Russell
  >  Aileen Crowley
Courtney B. Vance
  >  Marcus Temple
P.J. Byrne
  >  Dr. Preston
David Clennon
  >  Dr. Renzler
Jared Harris
  >  Dr. Kent Webber
Dee Wallace
  >  Sal
Andrea White
  >  Dr. Allegria
Ayanna Berkshire
  >  Wendy Temple
Meredith Droeger
  >  Megan Crowley
Diego Velazquez
  >  Patrick Crowley
Sam M. Hall
  >  John Crowley, Jr.

Опис:


Филмот е инспириран од вистинитата приказна за Џон Краули (Брендан Фрејзер), човек кој се спротивставува на конвенционалната мудрост и на очекувањата, ризикувајќи ја иднината на своето семејство за да бара лек за животот на своите деца кои имаат смртоносна болест.
Во традицијата на големите инспиративни драми како филмовите номинирани за наградата на Академијата, „Ерин Брокович“ и „Потрагата по среќа“, ВОНРЕДНИ МЕРКИ е инспириран од вистинитата приказна за Џон Краули, човек кој се спротивставува на конвенционалната мудрост и на очекувањата, ризикувајќи ја иднината на своето семејство за да бара лек за животот на своите деца кои имаат смртоносна болест. Тргнувајќи од своите корени во работничката класа, Џон Краули (Брендан Фрејзер) конечно почнува да го искусува успехот во корпоративниот свет на Америка. Со поддршка од својата прекрасна жена, Ајлин (Кери Расел) и нивните три деца, Џон е на пат кон успехот. Но, токму кога започнува неговата кариера, Краули ја напушта кога неговите две најмали деца имаат дијагноза на една смртоносна болест. Со Ајлин покрај себе и со сета своја умешност и решителност, Краули се здружува со еден брилијантен но потценет и неконвенционален научник, д-р Роберт Стоунхил (Харисон Форд).
Двајцата заедно формираат биотехнолошка компанија која се насочува кон едно лекарство кое може да спасува животи. Едниот има мотив да се докаже себеси и да ги докаже своите теории, а другиот е мотивиран од шансата да ги спаси своите деца. Овој чуден сојуз на крајот се развива во меѓусебна почит, додека се борат со медицинските и бизнис естаблишментите во борбата против системот -- и времето.
  • Слично за гледање
  • Коментари (1)
  • HairBrained

    HairBrained (2013)

    комедија

    Кога 14-годишниот гениј/отпадник Ели Петифог ќе биде одбиен од Харвард, тој завршува на колеџот Витман, кој воопшто не му се допаѓа. Таму запознава 41-годишен бруцош Лео Сирли. Лео е коцкар чиј живот...
  • Firewall

    Firewall (2006)

    криминалистички, трилер

    Izgradio je karijeru i reputaciju tako što je dizajnirao najefikasniji sistem za odbranu od krađe, za zaštitu banke od neprestane pretnje sve veštijih hakera uz pomoć složene mreže pristupnih kodova...
  • Random Hearts

    Random Hearts (1999)

    драма, мистерија, љубовен, романса

    Dač, detektiv u vašingtonskoj policiji, upoznaje kongresmenku Kej Čendler, kada njegova supruga i njen suprug poginu u avionskoj nesreći.Tragedija postaje još veća kad istraga otkrije u kakvoj su...
  • Whole Lotta Sole

    Whole Lotta Sole (2011)

    драма, комедија

    Luckasta kriminalistička komedija u kojoj Brendan Fraser glumi Joea Maguirea, Amerikanca koji vodi trgovinu antikvitetima u Irskoj. Kad mladić koji lokalnom mafijašu duguje novac uleti u trgovinu...

За коментирање мора да бидете пријавени!

  • Titivillus
    Translator
    10.12.2009. 21:05
    Extraordinary Measures

    Release Date: 22 January 2010
    Genre: Drama

    Director: Tom Vaughan
    Writers: Robert Nelson Jacobs (written by) & Geeta Anand (book)

    Cast: Harrison Ford, Brendan Fraser, Keri Russell



    Prema istinitoj priči.

    John Crowley (Brandan Fraser), usprkos svojim radničkim korijenima napokon počinje imati uspjeha u korporativnoj Americi. Uz potporu svoje lijepe žene Aileen (Keri Russel) i troje djece, John je na putu prema vrhu. No u trenutku kada mu je uspjeh iza ugla, odustaje od svega kada sazna da mu je dvoje djece smrtno bolesno.

    Uz potporu Aileen, koristeći sve svoje vještine i upornost, udruži se s genijalnim no podcijenjenim i nekonvencionalnim znanstvenikom dr. Robertom Stonehillom (Harrison Ford).

    Zajedno osnivaju biotehnološku tvrtku koja se fokusira na pronalaženje lijeka za smrtonosnu bolest. Jedan kojeg goni potreba za dokazivanjem, drugog šansa za spas vlastite djece, neobičan tandem kreće u borbu protiv medicinskih i poslovnih ustanova.

    [TUBE]bUCXtdTlUrk[/TUBE]

{{message}}

{{item.title}}