DunePogledaj trailer!
Оцена од корисниците
Одлично!
6,657%
Dune

Година:

1984

Жанр:

акција, научна фантастика, авантура

Траење:

137 мин

Режија:

David Lynch

Сценарио:

David Lynch
, Frank Herbert


Главни улоги:


Brad Dourif
  >  Piter De Vries
Virginia Madsen
  >  Princess Irulan
Francesca Annis
  >  Lady Jessica
José Ferrer
  >  Padishah Emperor Shaddam IV
Linda Hunt
  >  Shadout Mapes
Kyle MacLachlan
  >  Paul Atreides
Jürgen Prochnow
  >  Duke Leto Atreides
Leonardo Cimino
  >  The Baron's Doctor
Freddie Jones
  >  Thufir Hawat
Richard Jordan
  >  Duncan Idaho
Silvana Mangano
  >  Reverend Mother Ramallo
Everett McGill
  >  Stilgar
Kenneth McMillan
  >  Baron Vladimir Harkonnen
Jack Nance
  >  Nefud
Siân Phillips
  >  Reverend Mother Gaius Helen Mohiam

Опис:


Po romanu Frenka Herberta. U dalekoj budućnosti pojavljuje se čovek koji bi mogao da bude prorok koga već dugo očekuje cela galaksija. Vojvodu i njegovu porodicu Imperator šalje na peščanu planetu sa koje se vadi začin koji je neophodan za putovanje kroz svemir. Potez je napravljen da bi uništili vojvodu i porodicu, ali njihov sin uspeva da pobegne i traži osvetu koristeći jedinstvenu ekologiju planete kao jedno od oružja...
 • Слично за гледање
 • Коментари (6)

За коментирање мора да бидете пријавени!

 • Freak37
  eXtreme member
  27.10.2021. 00:25
  Novi Remaster filma je odlican . Hvala bogu da nekome nije palo na pamet da remasteruje produzenu ver. filma koju su moroni upropastili , a i sam Lynch je se odrekao , ovako imamo sjajan Theatrical remasterovan.
 • Psalm27
  member
  28.11.2019. 19:49
  Nema mogucnost da dopunim moj predhodni konentar o ovom filmu, pa cu to uciniti ovde. Upucujem gledatelje i ljubitelje ovog filma, da potraže originalan film "Dune" (1984), jer u njemu je Epilog od oko 15 minuta, koji je na samom pocetku filma, i neizbežno je bitan, jer u njemu se objašnjava postojanje svega što ce kasnije ostatak filma to prikazati. Trebalo bi Youtube imati taj bitan Epilog. Pa, potražite ga, sa užitkom :)
 • Psalm27
  member
  28.11.2019. 19:21
  Ovaj film je odigrao ulogu umetnickog kreatorstva mog karaktera, i otvorio mi je sakrivena vrata duhovnog pogleda iznad ovdašnjeg svijeta. P.S. Video igra za PC je : "Eperror : Battle for Dune" 2000 Izuzetno kvalitetna strategija, veoma dobro balansirana među tri svijeta. U to vrijeme, ta igra, poslednje verzije je dobila svetsku ocenu sa 4.5 zvezde (najveca je sa pet zvezduca). Koliko se mogu setiti kritika, koja je prepolovila jednu zcezdicu, je zbog Be mogucnosti ISTOVREMENE gradnje zida i istalih objekata; Te i Ne mogucnost cistcenja terena id sitnih kamena (ili piravnanje istoga), da bu se na tom mjestu izgradio neki objekat; Također, i Ne mogucnost pregrupiranje (formiranje) vojnih jedinica, pa selektirate sve jedinice, sve one se krecu u jednoj liniji, pa to vas tera da se ogranicite na izbor samo na odredjene jedinice, a druge da zanemarite. U to vrijeme, veoma dobra strategija, prepuna sa komandama, a laka za upravljanje.